18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Suomalaiset väsähtäneinä Talissa

Minea Blomqvistin riesana olivat kaikkien kierrosten ajan vasemmalle karanneet lyönnit.

Minea Blomqvistin riesana olivat kaikkien kierrosten ajan vasemmalle karanneet lyönnit.JenniKuosa aloitti pelinsä parhaana suomalaisena. Viime vuonna Talissa jaetulle 26. sijalle sijoittunut Kuosa pelasi lauantain kierroksensa tulokseen 71 (e). Kuosa myös päätti kisan parhaana suomalaisena. Kolmannen kierroksen ollessa kesken Kuosa jakaa 16. sijaa. ”Kisasta jäi ristiriitainen fiilis. Kauden paras suoritus, mutta varsinkin tästä päivästä jäi hampaankoloon”, Kuosa kertoi kierroksensa jälkeen. Hampaisiin jäi ensimmäisen etuyhdeksikön loppupuolelta. Kuosa teki rei´ille 6-8 kaksi bogeya ja yhden tuplabogeyn. Kuosa on taistellut oikeastaan kaikkien lyöntiensä kanssa. Ne ovat lähteneet oikealle. Kuosa arvelee nousevansa pallolta liian aikaisin. Loppukiri sekä viimeisen reiän loistava lähestyminen lipun juureen ja birdie toivat Kuosan takaisin peliin. Tiedossa on pieni breikki, sillä Kuosalla ei ole paikkaa Evian Mastersiin eikä British Openiin. ”Voisi pitää vaikka ihan pari lomapäivää. Jättää mailat vähäksi aikaa sivuun ja käydä vaikka uimassa”, hyväntuulinen Kuosa suunnitteli kierroksen jälkeen. British Openin karsinnoista Kuosa ei vielä ole päättänyt.

Wikströmin putteri kuin jääkaapista

Puttiensa kanssa koko kisan taistellut Ursula Wikström paransi peliään kierros kierrokselta. Viimeisen kierroksensa tulokseen 69 (-2) pelannut Wikström jakaa 24 sijaa kisan vielä ollessa kesken. ”Joskus pari alle pelattu kierros tuntuu ihan hyvältä. Tänään oli mahdollisuuksia parempaankin, mutta peli on nyt sellaisessa kuosissa, että jos bogeyvaara on niin kyllä se bogey sieltä sitten tuleekin. Peli oli väkinäistä, on ollut jo monta viikkoa. Pitäisi löytää jostain tekemiseen rentoutta ja saada putteja paremmin sisään”, Wikström mietti. Wikström puttasi lauantaina 30 kertaa. Koko viikon puttilukemat ovat Wikströmin mukaan pyörineet yli kolmenkymmenen. Putteria Wikström ei kuitenkaan aio vaihtaa. Tällä viikolla puttipeliä on haitannut linjojen ylilukeminen, liika kallistusten ottaminen. Wikströmillä on Ladies European Tourilta tiedossa monen viikon tauko. Kisoista kiertueella on muutenkin kahden viikon loma, mutta Wikströmillä ei ole paikkaa tauon jälkeen kalenterissa oleviin Evian Mastersiin tai British Openiin. ”Aion tauon aikana käydä Ruotsissa pelaamassa Nordea Touria, kisoissa pelaaminen treenin kannalta on aina hyvä. Heinäkuun lopulla aion yrittää British Openiin maanantaikarsinnoissa. Jaossa on 17 paikkaa, joten kannattaa osallistua”, Wikström kertoo.

Minni kaipaa iloa

Minea Blomqvist päätti perjantain kierroksensa veitsenterälle. Suomalainen kuitenkin läpäisi cutin viimeisten joukossa tuloksella +4. Tiedossa oli aikainen aamustartti. Lenkillä ja fyysisellä treenillä perjantai-iltana viimeiselle kierrokselle valmistautunut Blomqvist aloitti tasaisesti. Etuysi sujui pariin, mutta rei´illä 13 ja 14 sattui musta hetki. Suomalainen teki bogeyn ja tuplabogeyn. ”Suunnitelmissa oli tehdä kahdeksan birdietä, isoisä täyttää tänään 80 vuotta. Lyönti ei tuntunut tänään niin hyvältä. Asennetta on parannettava ja tehtävä pelistä nautinnollisempaa, olen siitä pelin nautittavuudesta niin usein puhunut ja nyt se on kateissa”, lauantaina tuloksen 73 pelannut Blomqvist kertasi. Blomqvistilla on takanaan viiden viikon kisaputki. Taskuun jäi toinen sija, 12. sija. Kauden toisessa majorissa, LPGA Championshipissa, Blomqvist oli kahden kierroksen jälkeen jaetulla kolmannella sijalla. Viikonlopun pelit eivät kuitenkaan sujuneet. Talista taskuun jää sijoitus sijoille 50+. Kaisa Ruuttila pelasi kisan parhaan kierroksensa ja kirjasi tuloksen 69. Ruuttila jakaa 27. sijaa. Hanna-Leena Ronkainen jakaa 33. sijaa ja Jutta Degerman 57. sijaa. Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje