18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Strickerillä vauhdikas aloitus

Steve Strickerillä oli torstaina hymy herkässä. © Getty Images

Steve Stricker ei tiennyt tähtäillessään Athletic Golf Clubin kentän viimeisellä griinillä, että kolmemetrinen birdieputti tekisi upotessaan hänestä ennätyksen haltijan. Putti meni täpärästi ohi, mutta kierrostuloksena oli silti upea 63. Se pitää Strickerin PGA Championshipin kärjessä avauspäivän jälkeen.

”Minulla ei ollut tietoa mahdollisesta ennätyksestä. Yritin vain keskittyä parhaani mukaan ja tehdä birdien”, Stricker sanoi.

Stricker ei omien sanojensa mukaan ollut kolmen harjoituspäivän jälkeen vakuuttunut mahdollisuuksistaan, mutta päivän kulku osoitti toisin. Kolmella peräkkäisellä birdiellä liikkeelle lähtenyt maailmanlistan viitonen teki jatkossa vielä neljä birdietä lisää. Virheettömän kierroksen pelannut Stricker selviytyi torstain urakastaan 24 putilla.

Tulos 63 jakaa kymmenen muun pelaajan kanssa kaikkien aikojen parasta kierrostulosta PGA Championshipin historiassa: ”Olisinpa saanut sen birdieputin sisään. Mutta 63 on mieletön aloitus, olen tyytyväinen että sain sellaisen startin turnaukselle.”

Kaksi turnausta tällä kaudella voittanut Stricker menisi uransa ensimmäisellä major-voitollaan suoraan FedExCupin pistetilaston kärkeen. Torstain perusteella sitä voi pitää täysin realistisena ajatuksena.

McIlroy loukkasi ranteensa

Päivä ei hymyillyt kaikille samalla tavalla kuin Strickerille. Kenties suurimpana ennakkosuosikkina kisaan lähteneen Rory McIlroyn kolmannen reiän avaus päätyi vasemmalle raffiin. Jatkolyönti epäonnistui, mutta McIlroy loukkasi oikean ranteensa rautaseiskan osuttua puunjuureen.

Jo keskeytyksen kynnyksellä käynyt pohjoisirlantilainen sai fysioterapeutilta hoitoa ja piti teipatussa kädessään jäähaudetta koko loppukierroksen ajan. Tuloksen 70 pelanneen McIlroyn oli tarkoitus mennä vielä myöhemmin illalla tarkempiin tutkimuksiin, mutta hän oli luottavainen mahdollisuuksiinsa jatkaa kilpailua.

Ranteensa

Ranteensa loukannut Rory McIlroy sai fysikaalista hoitoa kesken kierroksen. &copy Getty Images

Hyvin kierroksensa aloittanut Tiger Woods menetti yllättäen otteen peliinsä. Viiden reiän jälkeen kolme alle ollut Woods teki vielä ensimmäisellä yhdeksiköllä kaksi tuplaa ja yhden bogin. Veteen mennyt avaus 15:llä (päivän kuudes) tuntui katkaisseen odottamattoman herkästi hänen lentonsa.

Jälkimmäisen kenttäpuoliskon 40 lyönnillä pelanneen Woodsin tulos 77 on hänen uransa toiseksi huonoin major-turnauksissa. Vain vuoden 2002 (Muirfield) British Openin sateessa ja myrskyssä lyöty ”kasiykkönen” jää torstain taaperruksen alle.

Jenkeillä neloisjohto

Asetelma Strickerin takana on yllättävä. Jerry Kelly (65) on toisena, Shaun Micheel (66) kolmantena ja Scott Verplank (67) neljäntenä. Viidettä sijaa (68) jakaa kahdeksan pelaajaa joukossaan Matteo Manassero, Anders Hansen ja Simon Dyson.

Maailmanlistan kärkipelaajista Luke Donald pelasi tuloksen 70, Lee Westwood tarvitsi lyönnin enemmän. PGA Championshipin voittoa puolustavan Martin Kaymerin tulos oli 72.

Päivän odottamattomin konttaus oli Ryo Ishikawan 85, jolla japanilaisnuorukainen pitää perää 156 kilpailijan joukossa. Ishikawa sijoittui viime sunnuntaina Bridgestone Invitationalissa neljänneksi. Tämä on tähtiainesta omaavan pelaajan paras saavutus PGA Tourilla.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje