18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Stricker ennätystahdissa Ohiossa

Rory McIlroy haisteli torstaina onnistuneesti Muirfield Villagen kentän tuulet © Getty Images

Takaa-ajettu.

Steve Stricker (-12) jatkoi lauantaina tehokkaasti siitä,mihin hän edellispäivänä jäi. Tuloskortissa on häkellyttävästi seitsemän perättäisen reiän aikana hole-in-one perjantailta, sekä eaglet par-neloselta ja par-viitoselta launtain alkupätkältä. Vastaavaa iloittelua tuskin on koettu PGA Tourin historiassa, varsinkin kun eaglet olivat par-kolmosella, nelosella ja viitosella.

Strickerin tahti hyytyi toisella puoliskolla, eroa Jonathan Byrdiin on kolme lyöntiä.

”Sain loistavan alun lauantaille. Par-nelosella lähestyminen meni sisään 104 metrin matkalta, par-viitosella puttasin sisään reilun kahden metrin päästä lyötyäni sitä ennen spoonin ja rautakolmosen. Siihen olen pettynyt, että en kyennyt pelaamaan kierrosta loppuun haluamallani tavalla. Silti, kolmen lyönnin johtoasema on mukava lähtökohta viimeiselle päivälle”, Stricker puntaroi.

Hän pelasi perjantain viimeiset reiät ja lauantain ensimmäiset mukaanlaskien kymmenen peräkkäistä yhdeksän alle. Kaksi viimeistä kierrosta Stricker on kiertänyt Muirfied Villagen ulosmenon luvuin 30 ja 31. Samanoloinen startti sunnuntaille veisi viimeisetkin mahdollisuudet haastajilta ja toisi uran kymmenennen PGA Tourin ykköstilan.

Kärkikymmenikössä on enimmmäkseen USA:n pelaajia, lähimpänä Jonathan Byrd (-9) sekä Matt Kuchar (-8). Rory McIlroy(-7) loisti avauspäivänä, lauantaina hän lähestyi kärkeä tekemällä kuudella viimeisellä birdien ja eaglen. Luke Donald (-4) jää vielä odottamaan ensimmäistä lyöntipelivoittoaan USA:ssa sitten vuoden 2006 vielä sunnuntain jälkeenkin.

Teemu Tyry

Pallot

Steve Stricker pelasi viimeiset yhdeksän reikää kuusi alle Muirfied Villagen kentällä ja karkasi muuten tasaisessa kisassa kolmen lyönnin johtoon. 44-vuotias Stricker on pelannut kuluvalla kaudella tasaisesti 20:n joukkoon nousematta kuitenkaan voittotaistoon. Lauantaina hän on huomion keskipisteessä tavoitellessaan uransa kymmenettä PGA Tourin voittoa. Näistä viisi on tullut vuosina 2009-2010, Stricker on löytänyt peliinsä uuden kevään vasta 40 vuotta täytettyään.

Perjantaina hän aloitti heikosti, yhdeksän reiän jälkeen tulos oli yksi yli eikä jatkopaikkakaan ollut vielä varma.

”Olin ehkä hivenen kärsimätön ja aggressiivinen kierrokseni ensimmäisellä puoliskolla. Tällä kentällä on paljon vettä ja vaaroja. Monin paikoin on tärkeää vain pelata keskelle väylää ja keskelle viheriötä. Par-kolmoset ovat vaikeita, par-viitoset lyötävissä kahdella päälle. Sisääntulo lähti hyvin käyntiin, hole-in-one luonnollisesti kruunasi päiväni”, Stricker julisti.

Matkaa oli reilut 170 metriä, hole-in-one vasta uran toinen PGA Tourilla. Muu pelaajapakka on äärettömän tasainen. Stricker on yhdeksän alle, tuloksissa 6-2 alle parin on yhteensä 39 pelaajaa. Lopullinen voittaja saattaa löytyä vielä kovinkin kaukaa.

Rory McIlroy (-6) jakaa toista sijaa, Luke Donald (-5)nousi kahden viimeisen reiän birdeillään kuudenneksi.

Henrik

Henrik Stensonin kohtaloksi tuli jälleen karsiutuminen. 35-vuotias ruotsalainen kyntää syvemmällä kuin koskaan aiemmin urallaan. Hän on pudonnut World Rankingilla 121:ksi, vaikka yksittäisenä kovana näyttönä on viimevuodelta British Openin kolmas tila. Parhaimmillaan Stenson oli World Rankingilla viidentenä. Plakkarissa ovat voitot Players Championshipista, reikäpelimestaruudesta, World Cupista. Ryder Cup-joukkueessa hän oli mukana 2006 ja 2008.

Stensonin apuna on viimeaikoina ollut mm. golfpsykologeista kuuluisin, Bob Rotella. Käännöstä parempaan ei kuitenkaan ole kuulunut. Memorialissa Stenson näytti pelinsä ääripäät. Avauspäivän tulos oli 79, perjantaina hän kirjautti tuloksen 67 jota paremmin kiersi vain Rodney Pampling (66).

Teemu Tyry

1.pv

Rory McIlroy kärjessä Muirfield Villagella

Rory

Mastersin epäonnistuminen viimeisellä yhdeksiköllä on aihe jota Rory McIlroy ei pääse pakoon vaikka haluaisi. Pelattuaan Jack Nicklauksen Muirfield Villagen kentällä johtotuloksen useat median kysymykset koskettelivat vajaan kahden kuukauden takaisia tapahtumia. Pohjois-Irlantilainen putosi kärkitilalta 15:ksi.

”Se oli opettava kokemus, jonka jällkeen olen entistä valmiimpi uusiin menestyksiin. Majorit ovat niin isoja kilpailuja, että nousut ja laskut kuuluvat luonnollisena osana niihin”, McIlroy muistutti.

Memorialissa hän on toista kertaa, viimevuonna sjoitus oli kymmenes.

”Pidän tämäntyyppisistä kentistä, joissa on hyvä lennättää palloa ilmasssa. Muirfiel istuu silmäänni mainiosti”, hän rohkaisi itseään.

Kuinka sitten pinna kestää viikonlopun edetessä? McIlroyn kyky kääntää kisoja voitokseen on osoittautunut toistaiseksi päätoureilla vaatimattomaksi. Kahden edellisvuoden aikana top-ten sijiotuksia on 25, voittoja vain yksi. Ykköstila Ohiossa pelattavasta kilpailusta saattaisi viedä osan paineista joita päähän väkisinkin on jo tullut.

Hän aloitti yhteistyön UNICEFIN kanssa vuodenvaihteessa. Konkreettisena esimerkkinä osallistumisesta ja tukemisesta, McIlroy lentää maanantaina tutustumaan Haitin tilanteeseen.

”Kun aloitimme tämän, määritin itselleni ja muille, että haluan olla aktiivinen osallistuja ja auttaa parhaani mukaan. Vierailu luonnonkatastrofin kokeneeseen maahan ja tutustuminen sen uudelleenrakentamiseen on varmasti mieleenjäävä kokemus,” hän ennakoi.

Rickie

Rickie Fowler oli torstaina kisan tehokkain pelaaja. Ensimmäistä voittoaan edelleen metsästävä suurlupaus osui vain 11 kertaa viheriöhin, mutta teki silti seitsemän birdieä ja yhden eaglen! Sisääntulo oli hurjaa menoa, neljä birdietä, eagle, kolme bogia ja vain yksi par. Fowler on sijoittunut PGA Tourilla lyhyen uransa aikana jo kolmasti kakkoseksi.

Suurimmista suosikeista Dustin Johnson pelasi Fowlerin tavoin 68, Luke Donald 70 ja Phil Mickelson 72.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje