Stacy Lewis kärkeen LPGA Championshipissa, Blomqvistin peli takkuili

Minea Blomqvist kilpailee juhannuksena LPGA:n mestaruuskisoissa.

stacy

stacy lewis

Stacy Lewisin nimi sopisi hyvin jatkoksi LPGA Championshipin edellisten voitttajien listaan. Yani Tseng sekä Anna Norqvist saavuttivat ensimmäiset ykköstilansa samassa kisasas, voitto oli heille uran ensimmäinen ja se tuli siis majorissa. Lewis pelasi edellisten tavoin hienon amatööriuran ja häkellytti jo US Openissa vuonna 2008 sijoittuen lopulta kolmanneksi.

Selkävammasta kärsinyt Lewist on voinut kuluvalla kaudella hyvin ja sijoittunut kerran toiseksi. Voittoon on vielä matkaa, torstain kierros antaa hänelle kuitenkin paalupaikan. Yllätykseksi voidaan sanoa tulevana torstaina 50 vuotta täyttävän Julie Inksterin esitystä. Hän oli 12 pelaamansa reiän jälkeen neljä alle, loputulos 71 jättää veteraanille edelleen oivat mahdollisuudet nousta vikonlopun sankarittareksi.

Olosuhteet Locust Hill Country Clubin kentällä olivat kovat, jyvät erottuvat akanoista. Kapeat väylät, tuuhea karheikko ja tuuli olivat vaikea yhdistelmä myös Minea Blomqvistille joka sai tuloksekseen 77.Väylät löytyivät avauksissa kohtuullisesti 8/14, viheriöosumia Minnillä oli vain kuusi, jota vasten tulos on odotetunlainen.Sijaluku on 112:s, cut-rajalle on matkaa kolme lyöntiä. Perjantaina Blomqvist tarvinnee tuloksen 71-72 yltääkseen jatkoon.

Naisten majoreista LPGA Championships on toiseksi perinteikkäin US Openin jälkeen, kisaa on pelattu vuodesta 1955. Mukana ovat kaikki maailman ykköspelaajat, myös edellisviikolla voittanut ja maailmanlistan ykköseksi noussut Ai Miyazato. Kärkipää naisten Tourilla on 5-10 ensimmäisen osalta niin tasainen, että kenelläkään ei ole ehdotonta suosikinviittaa harteillaan.

Anna Nordqvist hätkähdytti edellisvuonna kylmänrauhallisella esityksellään joka toi hänelle uran ensimmäisen voiton. Vasta 23-vuotias ruotsalainen on nytkin suosikkien joukossa.

Minea Bloqvistin kaksi ensimmäistä kisaa ovat sujuneet vaisusti, kierrostulokset 81-79 ja 77-77 kertovat, että matkaa kestävään tuloskuntoon on vielä paljon. LPGA Championshipissa Minnillä on vain voitettavaa, toisaalta rumien lukujen iskeminen tauluun kolmatta kertaa peräkkäin ei sekään lisäisi itseluottamusta. Blomqvist on osallistunut kisaan neljä kertaa. 2006 hän oli 25:s, 2009 heikon viimeisen kierroksen johdosta 44:s. Kaksi muuta yritystä ovat tuottaneet karsiutumisen.

Torstaina Minea lähtee kierrokselleen kello 14.59 Suomen aikaa.