18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Snedekerin putteri tulikuumana

Brandt Snedeker näytti torstaina kuinka puttikone toimii. Kuva: All Over Press

Brandt Snedeker ei ollut tyytyväinen puttipeliinsä valmistautuessaan kauden kolmanteen pudotuspeliturnaukseen BMW Championshipiin. Torstain kierroksen jälkeen hän oli tyystin toista mieltä. Tulos 63 merkitsi Snedekerille turnauksen kärkipaikkaa 18 reiän jälkeen.

Sisääntulon väyliltä kierroksensa aloittanut Snedeker upotti päivän tärkeimmän puttinsa 13. viheriön reunasta: 4,2-metrinen ei ollut mikään monsteri-putti, mutta se antoi hänelle todellisen boostin. Seitsemäs peräkkäinen birdie näki päivänvalon Conway Farms Golf Clubin kentän ykkösellä. Snedeker pelasi viidennen kerran urallaan tuloksen 63. Edellinen tuli hänen voittamansa Kanadan avoimen mestaruusturnauksen kolmannella kierroksella.

Snedekerin birdieputki on pisin PGA Tourilla sitten viime vuoden Deutsche Bank Championshipin, jolloin Louis Oosthuizen onnistui vastaavassa kisan toiseksi viimeisellä kierroksella. Kiertueen ennätystä pitää hallussaan Mark Calcavecchia yhdeksällä peräkkäisellä birdiellään vuonna 2009.

”Joskus tulee tällaisia putkia. Kun henki on päällä, ei ajatus birdien missaamisesta tule mieleenkään”, Snedeker hehkutti.

Snedeker on pelityyliltään nopea, sama pätee hänen puttausrutiineihinsa. Hän ei pitkään suunnittele pallon takana, vaan antaa mailansa puhua – joskus jopa yllättävän rohkealla vauhdilla. Yksi kiertueen parhaista kulmaraudan käyttäjistä puttasi avauskierroksella 22 kertaa, vähemmän kuin kukaan toinen.

”Painan vain kaasua ja annan mennä. Kun saan tavallista paremman puttivireen esille, käytän tilaisuutta hyväkseni ja puttaan normaalia hyökkäävämmin. Jos olet hyvä puttaaja, sinun ei tarvitse lyödä palloa kahdeksan kertaa metrin päähän lipusta. Riittää kun saa griiniosumia.”

”Tiedän, että tällaiset putket ovat harvassa. Kun saan yhden päälle, koetan vain jatkaa sitä niin pitkään kuin mahdollista.”

Snedekerin kanssa pelannut Steve Stricker (66) oli vakuuttunut näkemästään.

”On aina hauskaa katsoa, kuinka Snedeker upottelee pitkiä putteja. Hän on ehkä paras koskaan näkemäni puttaaja. Snedekerin puttaaminen näyttää siltä, että jokaisella lyönnillä on mahdollisuus mennä sisään. Hänen griinityöskentelyään on pakko syventyä seuraamaan, muuten on vaara että itsellä homma karkaa käsistä”, Stricker sanoi.

Zach Johnson (64) on Snedekeristä lyönnin päässä. Charl Schwartzel, Tiger Woods, KevinStreelman sekä Stricker jakavat kolmatta sijaa. FedExCupin pisteykkönen Henrik Stenson aloitti kisan hieman nihkeästi: hän on tuloksellaan 72 vasta 39. tilalla.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje