18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Snedekerillä mainio päivä Lythamissa

Brandt Snedekerillä riitti perjantaina kiiteltävää. © Getty Images

Brandt Snedeker (-10) nousi British Openin johtoon pelattuaan perjantaina upean tuloksen 64 lyöntiä. Avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Adam Scott on lyönnin jäljessä. Bunkkerista pallonsa reikään viimeisellä iskenyt Tiger Woods (-6) jatkaa kisaa kolmannelta sijalta.

Aamupäivällä startannut Snedeker aloitti urakkansa jälleen birdiellä. Etuyhdeksiköllä hän taiteili birdiet lisäksi rei’ille 6, 7 ja 9. Ulosmenon 30 lyönnillä selvittänyt Snedeker jatkoi virheetöntä peliään kierroksen jälkipuolella. Hän siirtyi 12. reiän jälkeen kokonaistilanteeseen -10, mutta tästä eteenpäin tarjolla oli pelkkiä pareja.

Snedeker on 36 reiän aikana välttynyt tyystin bogeilta; asiaa on helpottanut osaltaan se, ettei hän ole joutunut vielä kertaakaan Royal Lytham & St. Annesin kataliin bunkkereihin. Nämä Lythamin ”kraaterit” ovat sateiden jälkeen melkoisen märkiä, joten niistä selviytyminen on tavallista hankalampaa.

”En ole sortunut bogeihin, joten peli on sujunut melko mallikkaasti”, Snedeker sanoi. ”Minun teemani on koko viikon ollut saada pallo griinille niin nopeasti kuin mahdollista. Olen hoksannut myös griinien nopeuden hyvin. Yritän jatkaa samaan malliin läpi viikonlopun”

Adam Scott pelasi toistamiseen tyylikkäästi. Snedekerin tapaan hänen pelinsä on ollut näyttävää, vaikka yksi bogi hankalalla kolmosreiällä korttiin lipsahtikin. Reikien 7 ja 18 väliin hän värkkäsi neljä birdietä. Scott lähtee viikonlopun kierroksille positiivisella mielellä, sillä hän ei ole aikaisemmin ollut British Openin jatkokierroksilla yhtä hyvissä asemissa.

”Minulla oli hyvät tunnelmat saapuessani tänne”, Scott sanoi. ” Pelasin edellisessä kisassani (AT&T) hyvin, ja lyönti tuntui rangella toimivalta ennen Englantiin lähtöä. Lyönti kulki mukavasti myös harjoituskierroksilla. ”

Thorbjörn Olesen on kisan puolivälissä neljäntenä.  &copy Getty Images

Thorbjörn Olesen on kisan puolivälissä neljäntenä. &copy Getty Images

Tiger Woods pelasi toisella kierroksella Scottin tavoin tuloksen 67. Kolminkertainen Open-voittaja käytti Lythamissa tyypilliseen tapaansa draiveriaan vain kerran. Tigerin päivän kohokohta osui kentän 18. reiälle. Kehno lähestyminen ajautui raskashiekkaiseen griinibunkkeriin, mistä hän löi pallonsa vastustamattomasti sisään.

Tuttua tuuletusta säestivät varmasti päivän äänekkäimmät kannustushuudot.

”Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen”, Woods sanoi. ”Kisa on puolivälissä ja olen kärjen tuntumassa.”

Kovaa vauhtia eurooppalaiseen eliittiin noussut Thorbjörn Olesen (-5) on yllättäen neljäntenä. Viidettä sijaa jakavien joukossa ovat Paul Lawrie, Matt Kuchar, Graeme McDowell, Jason Dufner ja Thomas Aiken (-4).

British Openin cut-raja asettui tällä kertaa +3.n kohdalle. Sergio Garcia, Charl Schwartzel sekä Justin Rose jäivät kaikki yhden lyönnin päähän jatkosta. Niin ikään Martin Kaymerin, Ryo Ishikawan ja puolustavan mestarin Darren Clarken kisat päättyivät kahteen kierrokseen.

Tom Watson (+3) ilahdutti yleisöä upottamalla viimeisellä griinillä kahdeksanmetrisen birdieputin. Tämän onnistumisen myötä 62-vuotias pelaaja ansaitsi paikan viikonlopun kierroksille.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje