[11][17]

[11][17]
SM-kilpailut

Nurmijärven Golfklubi ja Nokia River Golf Joukkue-SM-turnauksen ylivoimaiset ykköset

NGK uusi viimevuotisen mestaruutensa, naisten kilpailussa vaihtui koko mitalikolmikko.

Nurmijärven Golfklubi (-7) ja Nokia River Golf (-1) saavuttivat kultaa Aurinko Golf Naantalin kentällä käydyssä Joukkue-SM-turnauksessa. Kummankaan joukkueen voitto ei ollut toisen pelipäivän ratkaisuhetkillä vakavasti uhattuna, sillä eroa kakkoseksi sijoittuneisiin seuroihin kertyi varsin reilusti.

Miesten kilpailussa hopeaa saavuttanut Pickala Golf Club hävisi voittajayhdistelmälle kuudella lyönnillä. NGK ja PGC lähtivät päätöspäivään tasatilanteesta, mutta jälkimmäinen ei pystynyt vastaamaan finaalikierroksella etenkin Ossi Mikkolan ja Eemeli Järvisen jämäkkään esitykseen.

Kamppailu himmeämmistä mitaleista päättyi lyönnin erolla Suur-Helsingin Golfin (+1) eduksi ennen Nokia River Golfia (+2).

Nurmijärvi voitti myös vuoden 2017 joukkuemestaruuden. Pickala onnistui kirkastamaan vuodentakaisen pronssinsa hopeaksi.

Nokia River Golf hallitsi mielin määrin naisten kilpailua. Kuva: Aurinko Golf Naantali

Naisten kisassa oli hienoista ratkaisun makua jo kahden kierroksen jälkeen. Nokia River Golf (par) ei kuitenkaan säästellyt singeleissä, vaan venytti Jasmiina Kivinin ja Emmi Jalkasen johdolla näyttävään voittoon 22 lyönnin marginaalilla ennen Sarfvik Golfklubia (+22). Aura Golf putosi torstaina yhden sijan, ja otti pronssia.

Mestaruuskilpailut pelattiin kolmen kierroksen turnauksena. Ensimmäisen päivän pelimuodot olivat foursome ja fourball, toisena päivänä oli vuorossa henkilökohtainen lyöntipeli.

Joukkue-SM-turnaukseen osallistui yhteensä 20 joukkuetta, joista 12 miesten ja kahdeksan naisten kilpailuun. Turnauksessa pelattiin kautta aikain ensimmäisen kerran myös karsinta, jossa viisi miesten ja kaksi naisten joukkuetta jäivät pääkilpailun ulkopuolelle.

Miesten mestarijoukkue, Nurmijärven Golfklubi: Eemeli Järvinen, Miki Kuronen, Ossi Mikkola ja Henri Satama
Naisten mestarijoukkue, Nokia River Golf: Emmi Jalkanen, Jasmiina Kivini ja Lotta Tapper