[14][27]

[14][27]
SM-kilpailut

Lindell seikkaili vesiesteessä – Salminen kiilasi SM-turnauksen kärkeen

Ainakin seitsemällä miehellä on yhä täydet mahdollisuudet mestaruuteen Tawast Golfin SM-kisoissa. Naisten turnauksessa Emilia Tukiainen iskeytyi aivan Jenna Mäihäniemen kantaan.

Tuomas Salmisen kolme birdieä neljälle viimeiselle reiälle nostivat hänet lyöntipelin SM-kilpailujen kärkeen ennen viimeistä kierrosta. Tuloksen 69 perjantaina pelannut Salminen on kokonaistilanteessa -10.

”Kierros lähti vähän hitaasti liikkeelle. Oli vähän nihkeitä lyöntejä, enkä saanut parasta irti heti alkuun. Siihen tuli myös yksi turha bogi. Mutta loppua kohden sain koneita käyntiin, piti vain olla kärsivällinen. Siinä lopussa upposi myös pari hyvää puttia”, Salminen sanoi.

”Tästä jäi hyvä fiilis huomiselle. Lopetus varsinkin antaa paljon positiivista, kun sain käännettyä kierroksen alle parin.”

Kilpailun kärjessä 16. reiän jälkeen ollut Lindell seikkaili 17. reiällä kahteen eri otteeseen vesiesteen puolella ja tulokseksi tuli lopulta triplabogi.

”Löin rautakolmosella avauksen vähän lyhyeksi siihen oikeaan reunaan, mutta en voinut uskoa, että jäi lyhyeksi. Toisessa lyönnissä oli matkaa 175 metriä. Ajattelin ensin lyödä siihen kuutosen, mutta löin kumminkin seiskalla, että nousee puista yli. Se menikin vähän vasemmalle ja greenin yli veteen. Kai siinä oli vähän adrenaliinia vedessä, kun se lensi niin pitkälle”, Lindell sanoi.

Tulokseen 72 jäänyt porvoolainen jakaa nyt Kim Koivun kanssa neljättä sijaa, kolme lyöntiä kärjestä. Heidän ja johdossa olevan Salmisen välissä ovat Riku Mattila ja ensimmäisen kierroksen jälkeen paalulla ollut Casper Simberg (-8).

Myös Joonas Granberg ja Linus Väisänen (-6) ovat täysin voittokamppailussa mukana.

Kolmannella kierroksella loistanut Emilia Tukiainen katkaisi Jenna Mäihäniemen karkumatkan. Kuva: Juha Hakulinen

Naisten kilpailussa edettiin kaksi ensimmäistä kierrosta Jenna Mäihäniemen komennossa. Kolmannen kierroksen hahmo oli kuitenkin Emilia Tukiainen, joka pelasi mainion 69 lyönnin tuloksen.

Kun Mäihäniemi jäi perjantaina tulokseen 74, kutistui hänen kuuden lyönnin etumatkansa yhteen lyöntii. Tuore reikäpelimestari Tiia Koivisto (+2) on kolmantena ja Daniella Barrett (+4) neljäntenä.

Tällä kaudella jo 21-vuotiaiden lyöntipelin Suomen mestaruuden voittanut Tukiainen jahtaa lauantaina tosissaan jo kauden toista mestaruuttaan.

”Oli kyllä todella hyvä kierros. En ole koskaan aiemmin pelannut kuutosella alkavaa kierrostulosta. Puttaaminen oli tosi hyvää. Se oli ehkä se suurin apu hyvän tuloksen synnyssä”, Tukiainen sanoi.

”Olen lyönnin kärjestä. Eli peruspelillä mennään ja katsotaan, mihin se riittää.”