4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
SM-kilpailut

Lindell nousi tutulle paikalle lyöntipelin SM-kilpailuissa

Oliver Lindell osoitti torstain laatupelillään. miksi turnauksen kärkipaikka lankeaa usein juuri hänelle. Naisten kisassa Jenna Mäihäniemi on karkaamassa omille teilleen.   

Torstaina nähtiin odotettu väläys superlupaavan Oliver Lindellin pelitaidoista. 17-vuotias nuorukainen pelasi kierroksensa 66 lyönnillä, ja hän on kahden päivän jälkeen kokonaistilanteessa -7.

Virvik Golfia edustava Lindell oli vahvaan kierrokseensa pääosin tyytyväinen.

”Positiivista tämän päivän kierroksella oli, että sain paljon pitkiä putteja sisään. Puttasin todella hyvin kaukaa ja läheltäkin putit olivat paljon parempia kuin eilen. Kentälle jäi joitain lyöntejä, mutta jaettuun kärkipaikkaan pitää olla tyytyväinen”, hän sanoi.

Lindell valitsi kentän 15. reiän avaukseen rohkean strategian. Kyseessä on 332-metrinen oikealle kaartuva dogleg, jossa on mahdollista oikaista metsikön yli suoraan viheriölle.

Se viidentoista avaus oli päivän kohokohta. Pallo meni aivan koivuja hipoen greenille, mistä laitoin sitten 10-metrisen eaglen sisään. Näin pelikavereiden puteista siihen hyvän linjan. – Oliver Lindell

Tuomas Salmisen tunnelmat torstain urakan jälkeen olivat varsin hyvät. Ilman bogeja selvinnyt Suur-Helsingin Golfin pelaaja nautti 67 lyönnin kierroksestaan.

”Oli hyvä päivä, enkä ollut missään vaiheessa ongelmissa. Tasaista peliä ja hyvin sain putteja sisään”, hän sanoi.

Onko naisten turnauksesta muodostumassa Jenna Mäihäniemen yksinnäytös? Kuva: Juha Hakulinen

Onko naisten turnauksesta muodostumassa Jenna Mäihäniemen yksinnäytös? Kuva: Juha Hakulinen

Kärkikolmikon täydentävä St. Laurence Golfin Casper Simberg ei ollut aivan avauspäivän kaltaisessa vedossa. Kierrostulos 71 piti sisällään kolme birdieä ja kaksi bogia.

”Tänään oli ihan hyvä päivä, mutta putit eivät uponneet aivan avauspäivän tahtiin. Griinit vaikeutuivat päivän mittaan, kun sinne tuli jalanjälkiä. Pallo pomppi aika paljon. Itsekin pitää putata paremmin, ei auta kaikkea laittaa griinien piikkiin.”

Kärkikolmikko on neljättä sijaa jakavia Riku MattilaaKim Koivua ja Linus Väisästä lyönnin edellä.

Naisten kilpailu on Jenna Mäihäniemen (-6) vahvassa otteessa. Kierrokset 70–68 pelannut Mäihäniemi johtaa kisaa kuuden lyönnin marginaalilla ennen Tiia Koivistoa ja Emilia Tukiaista (par). Daniella Barrett (+3) on neljäntenä.

”Tein tänään kaksi bogia vähemmän kuin eilen. Saman verran tuli birdiejä kuin eilen. Ja muutenkin peli oli samanlaista. Mutta tänään tiesi mailavalintoja avauksissa vähän paremmin”, Mäihäniemi sanoi.

Pääsy naisten kisan jatkokierroksille heltisi tuloksella 156 (+12), miesten turnauksessa cut-rajan viimeisinä ylittäneiden tulos oli 150 (+6). Kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle eteni 19 naista ja 55 miestä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje