14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][3]
KilpailuaSuomalaista
SM-kilpailut

Leo Savonen ja Anna-Maria Lehtonen senioreiden reikäpelimestareiksi

Savonen ja Lehtonen kukistivat finaalivastustajansa varsin helposti.

Leo Savonen ja Anna-Maria Lehtonen ovat 50-vuotiaiden senioreiden reikäpelin tämänvuotiset suomenmestarit. Savonen kaatoi finaalissa Ari Vauhkosen, Lehtosen oltua naisten loppuottelussa Mimi Skogia etevämpi.

Savosen tie finaaliin kulki Raimo Järvelän, Risto Hotin, Jari Vänskän, Matti Moilasen ja Jukka Tiaisen kustannuksella. Tiukimmilla Sarfvik Golfklubin pelaaja oli otteluissaan Järvelää ja Moilasta vastaan; nämä matsit ratkesivat vasta Espoon Golfseuran kentän 18. reiällä.

Mitaliotteluissa Savonen pelasi vakuuttavasti. Seurakaveri  Tiainen kaatui ensin välierissä lukemin 4/3 ja finaalissa viimevuotinen pronssimitalisti Vauhkonen (Suur-Helsingin Golf) väistyi tieltä numeroin 3/2.

Savoselle SM-kulta oli uran ensimmäinen kaikki ikäluokat huomioiden.

Pronssiottelussa Tiainen voitti Vauhkoselle välierissä hävinneen Tawast Golfin Juha Selinin lukemin 2/1.

Porvoossa pelatussa naisten kilpailussa Pickala Golfin Anna-Maria Lehtonen uusi vuoden 2016 reikäpelimestaruutensa. Hän pääsi rankingsijoituksensa perusteella suoraan toiselle kierrokselle, jolla Sari Toivonen oli täysi vastaantulija (5/3).

Puolivälierissä Lehtonen päihitti Päivi Hongan lukemin 2/0 ja välierissä Sointu Lassilan 3/2. Finaalimatsissa Nevas Golfin Mimi Skog ei saanut sen paremmin Lehtosta kuriin; numerot 4/2 merkitsivät hänelle jo kauden viidettä perättäistä voittoa kotimaan seniorikilpailuissa.

Pronssikamppailussa Keimola Golfin Lassila päihitti Suur-Helsingin Golfin Pirjo Siprosen ensimmäisellä jatkoreiällä.

Lehtonen on voittanut Finnish Senior Tourin tämän vuoden seitsemästä turnauksesta kuusi, toistaiseksi ainoa ”vahinko” tapahtui Aulangolla Senioripokaalit-kilpailussa, jossa hän oli kolmas.

Lehtonen on naisten rankingissa täysin omilla teillään. SM-reikäpelissä kolmannella kierroksella pudonnut Jukka Lehtonen jatkaa miesten rankingissa niin ikään tukevassa johdossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje