4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
SM-kilpailut

Alastarossa kovaa taistelua ja debyyttivoittajia

Anna Backman oli sarjassaan ylivoimaisin voittaja. Veeti Mähösen eduksi päättynyt tiukin mestaruuskamppailu nähtiin P18-ikäluokassa. Eetu Isometsä sai vanhempien poikien sarjassa uran ensimmäisen kultamitalinsa.

Alastarolla taisteltiin tällä viikolla 18- ja 21-vuotiaiden lyöntipelimestaruuksista. Mestari vaihtui sekä tyttöjen että poikien molemmissa sarjoissa ja lopulta kaikille voittajille lyöntipelikulta oli ensimmäinen kyseisessä ikäluokassa.

18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Kanavagolfin Anna Backman (+2) oli omaa luokkaansa, sillä hopeaa saanut Aura Golfin Daniella Barrett hävisi vääksyläiselle 11 lyönnillä. Barrettin seurakaveri Elina Saksa (+17) sijoittui kolmanneksi.

Koko kolmikko on valittu Lohjalla parin viikon kuluttua pelattaviin tyttöjen EM-joukkuemestaruuskilpailuihin. Lisää valintoja tehdään tämän viikonlopun puitteissa.

Tyttöjen T21-sarjassa tilanne oli varsin kiharainen ennen kolmatta kierrosta, kun viisi kilpailijaa mahtui kolmen lyönnin sisälle kärjestä. Pickala Golf Clubin Ida Horttanaisen (+7) peliesitys oli perjantaina kaikkein irtonaisin (74) ja se riitti suomenmestaruuteen selvällä viiden lyönnin marginaalilla.

Karelia Golfin Emilia Tukiainen, Archipelagia Golf Clubin Ellinoora Moisio ja Master Golf Clubin Sandra Salonen jakoivat kakkostilan, mutta himmeimmät mitalit menivät kahdelle ensin mainitulle viimeisen 36 reiän tuloksen perusteella.

Nuoremmissa pojissa Peuramaan Golfin Veeti Mähönen (+4) ja St. Laurence Golfin JuhoSuomalainen (+5) kävivät kovan taistelun kultamitalista. Mähönen teki viimeiselle reiälle birdien, jonka avulla hän vältti joutumisen uusintaan jälkimmäisen kanssa.

Pickala Golf Clubin Perre Papunen ja Aurinko Golfin Eemil Alajärvi päätyivät tasatulokseen (+8), mutta pronssi lähti Pickalaan paremman kahden jälkimmäisen kierroksen tuloksen ansiosta.

Vihti Golf Clubin Eetu Isometsä (+7) pelasi P21 sarjassa nousujohteisesti läpi turnauksen ja saavutti − Horttanaisen ja Mähösen tavoin − uransa ensimmäisen suomenmestaruuden neljän lyönnin erolla Kullo Golf Clubin JonatanJolkkoseen. Golf-Porrassalmen Antti Valjakka (+13) kiilasi yllättäen pronssille.

Lue Isometsän voittohaastattelu verkkolehdestämme sunnuntaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje