9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Seitsemän suomalaista starttaa Helsingborgissa

Noora Tamminen oli vuosi sitten paras suomalainen Vasatorps Golf Clubilla pelatussa kilpailussa. Kuva: LET/Tristan Jones

Vasatorps Golf Clubilla käynnistyy huomenna Ladies European Tourin kilpailu Helsingborg Open. Kiertueen suomalaispelaajille kisa on puolittainen kotikisa, ja se näkyy myös lähtölistalla, jossa nimen perässä komeilee Suomen lippu.

Mukana ovat Krista Bakker, Minea Blomqvist-Kakko, Linda Henriksson, Elina Nummenpää, Noora Tamminen, Ursula Wikström ja Marika Voss. Lisäksi Sanna Nuutinen on kilpailussa kolmannella varasijalla.

Vuosi sitten kilpailu pelattiin samalla kentällä. Noora Tamminen oli parhaana suomalaisena seitsemäs, Wikström ylsi 14:nneksi.

Paitsi Ruotsissa, on sama kaksikko menestynyt suomalaisista parhaiten LET:llä. Wikström on rahalistalla 18:s ja Tamminen 29:s. Muista suomalaisista ainoastaan Minea Blomqvist-Kakko mahtuu 100 parhaan joukkoon (96:s).

Myös Minni on menestynyt Ruotsissa, joskin vuoden 2008 kakkossijasta on jo vierähtänyt aikaa.

Ruotsin kisan jälkeen LET:llä on jäljellä Evian Championship ja kiertueen finaalikisa poisluettuna enää viisi kilpailua.

Tamminen ja Wikström ovat käytännössä jo pelioikeutensa ensi kaudeksi varmistaneet, mutta muiden suomalaisten osalta tilanne on se, että ilman onnistumisia edessä ovat kiertueen karsinnat.

Suomella on tällä hetkellä ennätyksellisen monta pelaajaa LET:llä, mutta askel siellä tasaisesti menestyvien pelaajien joukkoon on jäänyt vielä useimmilta ottamatta. Loppukauden osalta tilanne on haastava sikäli, että menestyspaineet eivät ainakaan helpotu jäljellä olevissa kisastarteissa.

Ruotsi havittelee Solheim Cupia

Ruotsin naisgolfin historia on menestyksekäs. Tällä hetkellä silläkään ei ole pelaajia lajin aivan kirkkaimmalla huipulla, mutta Solheim Cupiin länsinaapureista valittiin Anna Nordqvist ja Caroline Hedwall.

Ruotsi on myös halukas järjestämään Solheim Cupin vuonna 2019. Kenttä tulisi todennäköisesti olemaan Bro Hof Slott Golf Club Tukholman luoteispuolella. Vastassa on enää Skotlanti, jonka ehdokkaana on maineikas Gleneagles.

Päätös vuoden 2019 Solheim Cupin järjestäjästä tehdään lokakuun lopussa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)