25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Scott palasi kärkeen

Toteutuuko Adam Scottin suuri haave sunnuntaina? © Getty Images

Avauspäivän jälkeen British Openia johtanut Adam Scott palasi lauantaina takaisin kisan kärkeen. Australialaisella on ennen finaalikierrosta neljän lyönnin johto seuraavina oleviin GraemeMcDowelliin ja Brandt Snedekeriin.

Scott pelasi lauantaina tuloksen 68, hänen kierroksensa sisälsi kolme birdietä ja yhden bogin. Ensimmäistä major-voittoaan jahtaavan Scottin peli näytti olevan alusta loppuun täysin kontrollissa.

”Pelasin aika hyvän ja jämäkän kierroksen tänään”, Scott sanoi. ”Mielestäni tulos 68 kuvastaa täysin päivän kulkua. Upotin muutaman tärkeän putin. Ehkä olisin voinut pudottaa muutaman lyönnin tuloksesta, mutta tämä oli onnistunut suoritus.”

Scottilla on mukavan tuntuinen johto, mutta sen merkitys saattaa olla sunnuntaina tavallista kevyempi: Lythamiin on luvassa kunnon tuulta.

Graeme McDowell kiikaroi sunnuntaina toista major-voittoa.  &copy Getty Images

Graeme McDowell kiikaroi sunnuntaina toista major-voittoa. &copy Getty Images

”On varmuudella luvassa erilaiset olosuhteet kuin kolmena aikaisempana päivänä. Minun on todennäköisesti muutettava huomenna jonkun verran lyöntitapaani”, hän sanoi.

Kisan puolivälissä kärjessä ollut Snedeker aloitti lauantaina siististi, mutta hän teki reikien 5 ja 14 välillä kuusi bogia. Hän kuitenkin toipui virhesumastaan kierroksen loppupuolella tehtyään birdiet 16:lla ja 18:lla.

”Ne kaksi birdietä estivät kamalan tuloksen syntymisen. Nyt minulla on taas mahdollisuudet vaikka mihin”, Snedeker sanoi.

McDowellin tulos 67 oli yksi lauantain parhaista. Hänen kierroksensa sisälsi viisi birdietä.

”67 tai 68 oli tänään tavoitteenani. Olosuhteet olivat edelleen asialliset, mutta tämä kenttä on nukkuva jättiläinen. Tähän vielä vähän lisää tuulta, niin Adamilla riittää enemmän tekemistä, mikäli aikoo voittaa”, McDowell sanoi.

Tiger Woods kompuroi kierroksen alussa, mutta tuli maaliin tuloksen 70 pelanneena. Neljäntenä majaileva Woods on viiden lyönnin päässä Scottista, ja luottaa edelleen mahdollisuuksiinsa: ”Olen ihan hyvissä asemissa”, Tiger sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje