20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Sanna Nuutiselta hyvä loppukiri LETAS-turnauksessa

Sanna Nuutinen porskuttaa LET Access Series -kiertueen rankingin johdossa. Kuva: Tristan Jones

Nuutinen otti kauden kolmannen top 3 -sijoituksen naisten haastajakiertueella.

Sanna Nuutinen (-3) pelasi yhden välipäivän jälkeen tasapainoisen kierroksen Västerås Golfklubbilla käydyssä LET Access Series -kilpailussa. Hän sivusi lauantain kolmanneksi parasta (69) noteerausta, ja nousi lopputuloksissa jaetulle kolmannelle sijalle.

Nuutinen aloitti räväkästi tehtyään kuudennella reiällä päivän kolmannen birdiensä. Tämän jälkeen vauhti tasaantui hänen kirjattua kaksi bogia rei’ille 7 ja 14. Helsinkiläinen löysi vielä lopussa uuden vaihteen iskettyään kolmen birdien suoran, kunnes kierros päättyi bogey-tulokseen.

”Tänään oli kiva lähteä pelaamaan muutaman lyönnin takaa-ajoasemasta. Periaatteessa ei ollut mitään hävittävää, pääsin pelaamaan pelottomasti – niin kuin oikeastaan muinakin päivinä. Kokonaisuudessaan taas ihan hyvää tekemistä: hyvää pallonlyömistä ja puttaamista, mutta ei mitään ihmeellistä”, Nuutinen kertoi.

Hänen voittonsa kaatui ainakin osittain toisen kierroksen alussa tulleeseen epäonnistumiseen, vaikka Nuutinen ei itse tuplaparinsa piikkiin sen enempää laittanutkaan.

”Eilen oli vähän heikko hetki kierroksella, kun olin sään uhri. Yhtäkkiä alkoi sataa ja tuulemaan, enkä oikein osannut muuttaa pelisuunnitelmaa sen mukaisesti. Lähdin vähän liian rohkeasti pelaamaan niissä olosuhteissa”, hän sanoi viitaten kolmannen reiän tapahtumiin.

”Tänään taas toimi rohkea peli, kun oli paremmat olosuhteet. Tuuli paljon, mutta osasin pelata tuulessa ihan hyvin.”

Viime viikolla Tsekin turnauksen voittaneen Nuutisen ohjelma jatkuu kiireisenä. Hän palaa vielä elokuussa takaisin sekä Tsekkiin että Ruotsiin, ensi viikolla on kuitenkin edessä Ranskan turnaus.

”Tässä on vielä tulossa kolme kisaa putkeen, että hyvillä fiiliksillä eteenpäin. Samaa rataa vain”, LETAS:in rankingia johtava pelaaja totesi.

Anna Nordqvist Västerås Openin voitti kotikentällään pelannut Annelie Sjöholm (-6). Amatööri Maja Stark (-5) varmisti ruotsalaisten kaksoisvoiton.

Nuutisen kanssa kolmannen sijan jakoivat Englannin Hayley Davis, Espanjan Laura Gomez Ruiz sekä Messilän kilpailun voittanut Venäjän Nina Pegova.

Tiia Koivisto (+1) oli 17:s ja Niina Liias (+5) 32:s. Ella Salminen sekä Leena Makkonen (+7) jakoivat 45. sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje