[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - LET Access Series

Nuutinen taisteli uusinnassa uran kolmannen voittonsa LETAS-kiertueella − katso video

Sanna Nuutinen (edessä) kampesi väkisin Stina Resenin (vas.) rinnalle ja ohi Flumserberg Ladies Openissa. Ranskan Agathe Sauzon (oik.) oli kolmas. Kuva: Timo Teräväinen

Tiia Koivisto täydensi suomalaisten onnistunutta viikonvaihdetta neljännellä sijallaan.

Sanna Nuutinen (-12) jatkoi hienoja otteitaan kansainvälisillä kentillä otettuaan voiton lauantaina Gams-Werdenberg Golf Clubilla päättyneessä LET Access Series -kiertueen turnauksessa. Hän pelasi 54 reiän kilpailussa tasatuloksen Stina Resenin kanssa, mutta jätti norjalaisen kakkoseksi ensimmäisen uusintareiän birdiellään.

Tuloksen 67 pelannut Nuutinen kärkkyi pitkin Flumserberg Ladies Openin kolmatta kierrosta Resenin takana. Hän nousi norjalaisen rinnalle tämän tehtyä bogin kierroksensa toiseksi viimeisellä reiällä, kentän kahdeksannella, sillä kisan kärkiryhmät käynnistivät kierroksensa tänään poikkeuksellisesti kymmenenneltä reiältä.

Viimeiselle reiälle Nuutinen puristi birdien, mutta samaan ylsi viimeisessä ryhmässä pelannut Resen. Näin kilpailu eteni uusintaan, joka pelattiin kakkosväylällä. Nuutinen oli tehnyt väylällä birdien jokaisella kilpailukierroksella, ja sama tahti jatkui uusinnassa. Resenin jäätyä pariin, pääsi rutinoituneempi Nuutinen juhlimaan uransa kolmatta LETAS-kisan voittoa.

Katso Sanna Nuutisen voittotunnelmat Sveitsin LET Access Series -kilpailun jälkeen. Video: Timo Teräväinen

Julkaissut GolfpisteLauantaina 5. syyskuuta 2020

Vajaat 6500 euroa palkintorahaa tienannut Nuutinen uhkuu kovaa turnausvirettä, sillä hän otti viime viikonloppuna kolmannen sijan Tšekissä käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa. Viikkoa aikaisemmin helsinkiläinen pelasi uransa ensimmäisessä major-kilpailussa Ladies Openissa, missä tuli hyvän avauspäivän jälkeen karsiutuminen.

Sanna Nuutinen uskoi, että hänen kokemuksensa nousi tärkeään rooliin kisan ratkaisuhetkillä. Kuva: Timo Teräväinen

Voitto oli Nuutisen kolmas LETAS-kiertueella, ensimmäinen tuli vuonna 2016 Ranskassa ja toinen viime vuonna Tšekissä. Kyseessä oli Keimola Golf Vantaata edustavan pelaajan 30. top 10 -sijoitus naisten kahdella korkeimmalla kiertuetasolla Euroopassa. Näistä top-kolmoisia on tusinan verran, joista kolme on tullut pääkiertueelta.

Suomalaisten vahvaa panosta Sveitsissä täydensi Tiia Koivisto (-8) jaetulla neljännellä tilallaan. Amatööri Emilia Tukiainen (-3) oli 14:s ja Karina Kukkonen (-1) 25:s.