Sanna Nuutiselle komea voitto LETAS-kiertueen kilpailussa Tsekissä – janoaa silti menestystä pääkiertueella - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Sanna Nuutiselle komea voitto LETAS-kiertueen kilpailussa Tsekissä – janoaa silti menestystä pääkiertueella

Nuutinen on pelannut nappikauden tähän mennessä naisten kakkoskiertueella. Kuva: Tristan Jones

Nuutinen kiri kärjen takaa rinnalle ja ohi ottaen kauden ensimmäisen voittonsa kiertueella.

Sanna Nuutinen oli lauantain kuningatar LETAS-kiertueeseen kuuluvassa Czech Ladies Challengessa. Hän lähti päätöspäivään kolmen lyönnin takaa-ajomatkalta, mutta laittoi lauantaina namikat kaakkoon ja taistelu kilpailun voitosta alkoi.

Kolmannen reiän bogeyn Nuutinen paikkasi heti kahdella seuraavalla tehden peräkkäiset birdiet. Takalenkki alkoi birdiellä, ja kun 12 reiällä linnut jälleen laulelivat oli Nuutinen pelannut itsensä voittajakandidaatiksi. Tässä vaiheessa hän oli jo saavuttanut paalulta viimeiseen päivään lähteneen Englannin Hayley Davisin, joka tippui lopulta kisan viidenneksi.

Viimeiselle neljälle reiälle Nuutinen iski kaksi birdieä ja yhden bogeyn, millä hän voitti Golf Resort Konopisteessä pelatun kilpailun yhden lyönnin turvin. Nuutistakin huimemman kirin teki Sveitsin Caroline Rominger, joka nousi 65 lyönnin kierroksen ansiosta Nuutisen taakse toiseksi. Lauantaina sveitsiläinen harppasi tuloslistalla 37 pykälää.

Koko viikon alueella pyörinyt ukkonen astui lauantaina Nuutisen peliin viimeisellä väylällä. Avauslyönnin jälkeen pelaajat komennettiin kentältä klubitalolle. Nuutinen tiesi olevansa upotettujen birdien ansiosta kärkikahinoissa, mutta ei katsonut tulostaululle. Parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen Nuutisen ryhmä pääsi pelaamaan kierroksensa loppuun.

”Kun mentiin lopettamaan viimeinen väylä, niin siinä vähän jännitti. Vaikka en tuloksia katsonut, niin aistin olevani lähellä voittoa. Viimeisellä birkkuputti meni aivan reiän vierestä ohi ja mietin jo, että oliko tuo sitten minun voittoputtini”, Nuutinen kertoi Tsekistä ollessaan matkalla lentokentälle.

”Meidän jälkeemme oli vielä pari ryhmää tulossa ja siinä vaiheessa alkoi kunnolla jännittämään. Itsellä ei ollut enää mitään tekemistä siinä, niin aloin stressaamaan joudutaanko tässä uusintaan. En mennyt katsomaan viimeisten ryhmien maaliin tuloa, vaan valmistauduin henkisesti uusintarei’ille. Itse asiassa juttelin sen ajan puhelimessa kaverini kanssa, joka yritti pitää minua rentona”, Nuutinen sanoi piinaavista hetkistä.

Aivan kilpailun loppuhetkiä lukuunottamatta Nuutinen oli ollut koko viikon rennolla meiningillä liikkeellä. Kisakierrosten jälkeen hän teki useamman tunnin treenejä saadakseen peliään parempaan iskuun.

”En edes treenannut tätä kisaa varten vaan ajatus on enemmänkin tulevissa kilpailuissa. Tein niitä asioita, joita olemme valmentajan kanssa sopineet.”

Keimola Golfia edustava Nuutinen on ollut kuluvalla kaudella mainiossa vireessä LETAS-kiertueella. Ennen Tsekin kilpailua hän oli pistelistalla kuudentena, mutta nousee voitollaan napakasti viiden parhaan joukkoon. Kauden päätteeksi viisi parasta saavat pelioikeuden Ladies European Tourille.

Nuutinen on pelannut LET:llä tällä kaudella kahdeksan kilpailua, joissa kuudessa hän on karsiutunut viikonlopun kierroksilta.

”Tällä kaudella on jäljellä vielä viisi LET:n kisaa. Haluan ehdottomasti rankingissa 80 tai jopa 50 joukkoon, jolloin saa vahvemman kortin, mitä LETAS-kiertueen top-5 saaavat.”

Kilpailun muista suomalaisista Tiia Koivisto nousi päätöspäivänä komeasti 51 napsua ja päätyi jakamaan sijaa 11. Leena Makkonen oli 66.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje