Sanna Nuutisella edelleen mahdollisuudet isoon palkintoshekkiin, vaikka lauantaina putti ei uponnutkaan toivotulla tavalla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Sanna Nuutisella edelleen mahdollisuudet isoon palkintoshekkiin, vaikka lauantaina putti ei uponnutkaan toivotulla tavalla

Puttaaminen oli Sanna Nuutiselle lauantaina hankalaa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren pelaa tasaista kilpailua, mutta ero kärkeen on turhan suuri.

Pieni tehottomuus viheriöillä oli Sanna Nuutisen haasteena lauantain kierroksella Founders Cupissa. Yhden yli parin pelannut Nuutinen (-8) säilytti kuitenkin sijoituksensa kympin kärjessä, sillä hän lähtee päätöspäivään kahdeksannelta sijalta.

Avauskierroksilla itsensä hyviin asemiin pelannut Nuutinen lähti kolmanteen kisapäivään viidenneltä sijalta. Päivän ensimmäinen bogi tuli kakkosreiälle, ja sen hän sai kuitattua takaisin yhdeksännen reiän birdiellä. Kun takaysillä merkattiin kaksi bogia ja yksi birdie, tulokseksi tuli 73.

”Tilastoista voi kukin katsoa, että tänään ei ollut minun puttipäiväni”, Nuutinen harmitteli 33 putin kierrostaan.

Myös väyläosumat tippuivat aiempia kierroksia alemmaksi, kun hän osui lauantaina väyliin 50 prosentin tarkkuudella. Viheriöosumia tuli sentään 14/18.

”Kenttä pelasi vaikeampana tänään. Sateista ja eri tuulen suunta. Kaiken kaikkiaan selvitin kentän tänäänkin ihan ok läpi”, Nuutinen kertoi.

Founders Cupissa on peräti kolmen miljoonan dollarin palkintopotti. Nuutisella onkin sunnuntaina elämänsä mahdollisuus ansaita iso palkintoshekki, sillä esimerkiksi viidennestä sijasta on tarjolla 126 tuhatta dollaria, ja Nuutisella on matkaa siihen vain yksi lyönti.

”Katsotaan, mihin huomenna pystyy.”

Pientä nousua tuloslistalla esittänyt Matilda Castren pelasi lauantaina tuloksen 71, ja hän lähtee viimeiseen päivään tuloksesta -2. Castrenilla oli varsin tasainen päivä, sillä hän teki päivän aikana vain yhden bogin ja kaksi birdieä. 15 kertaa korttiin merkattiin par-tulos. Castren on kilpailussa 53:s.

Kilpailun kärkikolmikko päätöspäivään lähdettäessä on Minjee Lee (-17), Madelene Sagström (-16) ja Lexi Thompson (-14). Kilpailun voitto tullaan suurella todennäköisyydellä ratkaisemaan heidän kesken.

Suomalaiskatsojat pääsevät katsomaan Founders Cupin ratkaisuhetkiä mukavaan aikaan, sillä lähetys New Jerseystä käynnistyy kello 19.00 Viaplayssa ja V Sportin kanavilla. Castren aloittaa kierroksensa 14.55, Nuutinen lähtee matkaan 16.12.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje