23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Sanna Nuutinen suomalaissuosikkina EVLI Finnish Openissa

Naisten LET Access kiertueen osakilpailu Vihdin Jokikunnassa kerää loppuviikosta 103 pelaajaa kolmen kierroksen kisaan Hill Siden hyväkuntoiselle, mutta hivenen märälle Valley Courselle.

Let Access Series ( LETAS) kisa järjestetään Hill Sidessa jo viidennen kerran, voitot ovat menneet joka vuosi ulkomaalaisille. Viimevuotisessa kisassa voiton nappasi 19-vuotias Hollannin AnneVan Damme, joka karkasi toisen kierroksen kenttäennätyksensä (62,-9) turvin kahdeksan lyönnin johtoon. Ursula Wikström oli kolmas, joka on suomalaisten kaikkien aikojen paras sijoitus. Samaan ylsi 2012 Linda Henriksson. Oona Vartiainen  kipusi 2013 kuudenneksi, peliuransa jo lopettanut Kaisa Ruuttila oli 2014 hienosti neljäs.

Torstaina käynnistyvässä kisassa on 74 ulkomaalaista ja 29 suomalaista osallistujaa. Etenkin nuoremman sukupolven pelaajille Hill Siden kisa on kliseisesti näytön paikka. Aivan kaikki LETAS:in parhaat pelaajat eivät ole mukana, sillä LPGA Tourin esikarsinnat pyörähtävät käyntiin 350 pelaajan voimin torstaina Kaliforniassa.

Keskiviikkona Hill Sidessa pelattiin pro-am, jossa oli mukana 19 joukkuetta.

Sanna Nuutisen kanssa pro-am päivää viettivät Kai Kurikka, Markus Suojoki ja Tomi Laaksonen.

Sanna Nuutisen kanssa pro-am päivää viettivät Kai Kurikka, Markus Suojoki ja Tomi Laaksonen.

Kiertueen pistelistan viisi ensimmäistä saa kauden päätteeksi pelioikeuden pääkiertueelle kaudeksi 2017.

Suomalaisista paikkaa LET:lle kärkkyy tätä reittiä pitkin vahvan kauden pelannut Sanna Nuutinen. Kahdeksassa LET Accessin kisassa hän on ollut viidesti kymmenen joukossa. Ero voittajaan on pienimmillään ollut vain yksi lyönti, tuolloin pelattiin huonosta kelistä johtuen vain kaksi kierrosta.  Pistelistalla Keimola Golfia edustava Nuutinen on seitsemäs.

”Todella hienoa on päästä pelaamaan kotimaassa. Valley Course on upeassa kunnossa, kenttä osuu muutenkin hyvin silmääni”, hän kertoi kesken pro-am kierroksensa.

Nuutinen aikoo pelata kaikki kiertueen syksyn kisat, joita on Hill Siden jälkeen neljä.

”Selkeä tavoite on päästä LET-kiertueelle nousemalla viiden joukkoon. En keksi mitään muuta syytä parantuneeseen peliini kuin kovan panostamisen harjoitteluun”, Nuutinen kiteytti salaisuutensa.

Golf Balancen rytmiryhmä Timo Skog (vas.), Tommi Mäkinen ja Nikke Berg hauskuutti <a href=Krista Bakkeria kierroksen aikana." width="2592" height="1936" />

Golf Balancen rytmiryhmä Timo Skog (vas.), Tommi Mäkinen ja Nikke Berg hauskuutti Krista Bakkeria kierroksen aikana.

Pääkiertueella pelaavista kotimaisista Hill Sidessa ovat mukana Krista Bakker sekä Oona Vartiainen.

”Pelini on mukavassa kunnossa. Tämä kisa ontietysti tärkeä ja mieluisa, samalla myös valmistautumista LET:n syksyn kisoihin joita on edessä enemmän kuin kevätkaudella”, rahalistan sijaluvulla 67. oleva Krista Bakker  perusteli osallistumistaan.

Edelliskaudella Bakker oli LETAS-kiertueella viides,  kuudenneksi taipunut Vartiaianen varmisti paikkansa LET:lle lopulta karsintojen kautta.

Muita mielenkiintoisia kotimaisia ovat MM-kisoihin valittu Daniella Barrett, Erkko Trophyn tuore voittaja Rosa Rantanen, sekä SM-kisoissa kultamitalin itselleen heinäkuussa pelannut Jenna Mäihäniemi.

Rantanen ja Mäihäniemi ovat jättäneet viikonlopun jälkeen amatööristatuksen ja pelaavat EVLI Finnish Openissa palkintopotista, jonka kokonaissumma on 35 000 euroa.

Mikaela Ingbergin ( vas.) lisäksi myös Rosa Rantanen harjoitellut ja pelannut kuluvalla kaudella Hill Sidessa.

Mikaela Ingbergin ( vas.) lisäksi myös Rosa Rantanen  on harjoitellut ja pelannut kuluvalla kaudella Hill Sidessa.

Pro-Amin menestynein urheilija oli vuoden 1995 MM-kisoissa kolmanneksi sijoittunut  keihäänheittäjä Mikaela Ingberg, jonka ryhmän prona oli Rantanen. Kuortaneella aktiiviuransa aikana golfin aloittanut Ingberg muutti pääkaupunkiseudulle keihäänheiton päätyttyä. Kuluvalle kaudelle hän hankki pelioikeuden Hill Sidesta. Tasoitus on 18,1.

”Kiertelin aikani lukuisilla kentillä. Miellyin Hill Sideen ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Keihäänheitossa ja golfissa on paljon samoja elementtejä. Rytmi ja lanteen sekä keskivartalon toiminta suorituksen aikana ovat monin tavoin yhteneväisiä”, Ingberg kertoi.

Hill Siden Valley Course rakennettiin ja lanseerattiin sen avautuessa ”jokamieskenttänä”, johon pääsee ilman green Cardia. Profiilinnousu on ollut melkoinen, kisakenttänä se on ajanut ohi lyhyemmän Hill Coursen.

”Tämä on jo seitsemäs Golfliiton kisa, joka Hill Sidessa pidetään kuluvalla kaudella. Tämä on ollut myös hyvää sisäistä markkinointia, osakkaat ja jäsenet ovat huomanneet, että kenttiämme arvostetaan”, iloitsi toimitusjohtaja Kari Piippo pro-amin yhteydessä.

EVLI Ladies Finnish Open käynnistyy torstaina kello 8.00. Kahtena ensimmäisenä päivänä kentällä tapahtuu  klo 18.30 asti. Lauantaina viimeisen ryhmän odotetaan olevan 18:n viheriöllä noin klo 15.00.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje