Samooja hehkui kierroksen puolivälissä, mutta kiri jäi piippuun - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Samooja hehkui kierroksen puolivälissä, mutta kiri jäi piippuun

Kalle Samooja sortui kolmannella kierroksella liian moneen virheeseen. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja on tehnyt Etelä-Afrikan kisassa päivittäin vähintään viisi birdieä. Bogien hinta helpolla kentällä on ollut kuitenkin liian kova.

Täpärästi jatkokierroksille Pretorian seudulla meneillään olevassa DP World Tourin kilpailussa päässyt Kalle Samooja (-7) ei saanut lauantaina toivottua kirivaihdetta päälle. Hän pelasi MyGolfLife Openin kolmantena päivänä tuloksen yksi alle, ja on tässä vaiheessa jaetulla 65. sijalla.

Samoojan kierros käynnistyi tahmeasti, sillä viiden ensimmäisen reiän aikana hänelle kirjattiin kolme bogia. Hän ryhdistäytyi etuysin jälkipuolella tehden reikien 7–11 jaksossa neljä birdieä.  Loput seitsemän reikää sujuivat par-tahdissa, ja tulokseksi muodostui 71.

”Vähän läpsyttelyksi meni tämä päivä. Rautalyönnit olivat viikon parasta, mutta muu peli ei oikein tukenut sitä”, Samooja sanoi tiedotteessa.Samooja kertoi, ettei ole oikein löytänyt oikeaa henkistä mielentilaa tähän viikkoon. Vaikka isompaa menestystä ei luvassa olekaan, viikonlopun kierrokset ajavat asiansa.”Hyvä pelailla viikonloppu ja hakea oikeita mittoja ensi viikkoa varten.”

Samooja on tehnyt kilpailussa 16 birdieä, mutta vastapainoksi on tullut seitsemän bogia ja yksi tuplabogey. Bogeista viisi kertyi lauantain kierroksella. Pecanwood Golf & Country Clubin ”draivi ja wedge” -kentän viritys on helppo, mikä tekee jokaisesta bogista tuloksenteon kannalta tavallista kalliimman.

Kilpailun kärkiviisikko on tilastoinut kahtena ensimmäisenä päivänä yhteensä yhdeksän bogia. Birdiejä he ovat takoneet yhteistuumin 83 kappaletta ja kolme eaglea päälle. Pecanwoodilla kärkitaisteluun mielivälle birdien on oltava vähintään yhtä yleinen reikätulos kuin par.

Palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan dollarin MyGolfLife Openin kärjessä on 36 reiän jälkeen isäntämaan Hennie Du Plessis (-17). Eroa toiseen eteläafrikkalaiseen Tristen Styrdomiin sekä Espanjan Pablo Larrazabaliin ja Nacho Elviraan on yksi lyönti.

Kärkiryhmä Du Plessis-Strydom-Elvira aloitti kierroksensa kello 12.06.

Mikko Korhonen, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat jatkosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)