16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Sami Välimäki ei antanut haastajien yllättää reikäpelin SM-kilpailuissa

Iso yleisöjoukko kulki Sami Välimäen mukana koko finaalin ajan. Kuva: Juha Hakulinen

Tawast Golfiin ruosteita poistamaan saapunut Välimäki nappasi mukaansa reikäpelin SM-kultamitalin.

Suurimpana ennakkosuosikkina reikäpelin SM-kilpailuihin Tawast Golfiin saapunut Sami Välimäki kesti hänelle asetetut odotukset täydellisesti, ja voitti miesten reikäpelimestaruuden. Naisten mestariksi pelasi Oona Kuronen, ja paragolfareiden ykköseksi ylsi Juho Vaara.

Välimäki raivasi tiensä finaaliin torstaiaamun välierästä, jossa hän kukisti Otto Grönroosin 4&3. Finaalissa Välimäki kohtasi Eetu Isometsän, joka passitti Lauri Rosendahlin pronssimatsiin.

Finaali oli alusta lähtien Välimäen hallussa, ja hän johti peliä jo kolmella reiällä etuysin aikana. Isometsä viritti pientä kiriä kierroksen jälkipuoliskon alkuun, mutta Välimäki piti Isometsän lopulta selvästi takanaan.

Ehkä tämä kuusi rundia oli vähän turhan paljon kolmeen päivään.

Ottelu ratkesi 16. reiälle, jossa Isometsän avaus päätyi metsään, ja hän joutui käyttämään kolme lyöntiä, että pääsi sieltä pois. Kun Välimäki oli lyönyt oman toisen lyöntinsä griinille, Isometsällä ei ollut enää mahdollisuutta voittoon. Ottelu päättyi lopulta 3&2.

Välimäelle piipahdus Tawast Golfin SM-kilpailuihin toimi harjoituskilpailuna ennen ensi viikolla pelattavaa PGA Tourin kilpailua. Piipahdus sujui lopulta täydellisesti, kun hän pääsi poistumaan paikalta kultamitalin kanssa.

”Ehdottomasti nautin koko viikosta. Oli kiva päästä pelaamaan. Ehkä tämä kuusi rundia oli vähän turhan paljon kolmeen päivään. Mutta nyt sekin on tallusteltu”, väsynyt mutta onnellinen voittaja sanoi.

Kotimaisissa golfkilpailuissa yleisöä ei yleensä juuri ole, mutta Välimäki houkutteli Tawast Golfiin ison yleisön joka päivä. Torstain finaalimatsia oli seuraamassa toistasataa ihmistä.

”Vähän jopa jännitti, tuleeko kukaan katsomaan. Oli hyvä, että ihmisiä pääsi paikalle. Hekin pääsivät näkemään (peliäni) muutenkin kuin tv:n välityksellä”, sunnuntaina takaisin Yhdysvaltoihin lentävä ja ensi viikolla PGA Tourin osakilpailuun Detroitissa osallistuva Välimäki iloitsi.

Miesten sarjan pronssiottelu päättyi Otto Grönroosin 3&2-voittoon.

Suoritukset ovat suorituksia, mutta periksiantamattomuus oli tärkeintä.

Naisten sarjassa voittoon pelasi kotiyleisön suosikki Oona Kuronen. Tawast Golfia edustava Kuronen kukisti finaalissa Adeliina Virtasen niukasti 1&0. Pronssimitalin voitti Elina Saksa.

Kuronen nosti esille tärkeän seikan mestaruuden takaa.

”Suoritukset ovat suorituksia, mutta periksiantamattomuus oli tärkeintä. Pystyin myös tärkeillä hetkillä luottamaan omaan tekemiseeni, rauhoittamaan itseni ja suorittamaan normaalilla tasolla.”

Välimäen saapuminen SM-kilpailuihin oli Kurosen mielestä todella hieno teko, jota hän arvostaa korkealle.

”Oli hienoa esimerkkiä Samilta tulla tänne pelaamaan. Hän on noussut tuolle tasolle, joten miksi kukaan muu meistä ei voisi nousta sinne”, Kuronen sanoi.

Paragolfareiden sarjassa Suomen mestaruutta juhli Juho Vaara. Finaalissa kaatui Simo Kosunen lukemin 4&3.

Iskä, oletko Suomen mestari?

Voittohaastattelu venyi hetken, kun Vaaran viisivuotias Oliver-poika soitti isälleen ja kysyi:

”Iskä, oletko Suomen mestari?”

Oliver kysyi myös isänsä draivipituuksia ja pettyi, kun isä sanoi niiden olleen 200 metrin luokkaa. Pojan mukaan pallon pitäisi lentää ainakin 300 metriä. Tuliaisia piti myös muistaa tuoda.

Pelillisesti Vaara nosti esiin avauskierroksen jälkeen tarkemmaksi muuttuneen draivipelin.

”Lähestymiset olivat myös hyvin lipun oikealla puolella. Tuulenkin kanssa pelasin ihan hyvin. Ja sain luotua kaverille sopivaa painetta.”

Paragolfareiden pronssimitali ojennettiin Waltteri Warikselle, joka kukisti pronssipelissä Sami Kankkusen 3&1.

Lue seuraavaksi: Sami Välimäki antaa itselleen PGA Tourin välitodistukseen tyydyttävän arvosanan: ”Elokuussa voi nousta ysiin”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje