[11][17]

[11][17]
DP World Tour - Kilpagolf

Samoojalta lainattu draiveri siivitti Välimäen käsittämättömään esitykseen Abu Dhabin huipputurnauksessa

Sami Välimäki oli umpirautaa Abu Dhabi HSBC Championshipin neljännellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Sami Välimäki teki kenttäennätyksen toisessa peräkkäisessä turnauksessaan!

Sami Välimäki (-12) esitti paraatiluokan golfia Arabiemiirikunnissa Abu Dhabissa käydyssä DP World Tourin huipputurnauksessa. Hän pelasi kisan finaalikierroksella loistavan tuloksen 62, joka on ylistetyn Yas Links -kentän uusi komea ennätys.

Välimäki sai bogittomalle kierrokselleen lentävän lähdön birdien, eaglen ja birdien muodossa. Seuraava birdie kirjattiin etuysin puolivälissä, kunnes hän käynnisti toisen kenttäpuoliskon kahdella birdiellä.

Tämän jälkeen Välimäki piti pienen hengähdystauon, ja kaivoi vielä yhden vaihteen esille. Se tuotti lopussa kolme peräkkäistä birdieä.

Välimäki lähti päätöspäivään sijalta 59, mutta ehti maaliin tullessaan kavuta jo kuudennelle tilalle. Upea venytys riitti Abu Dhabi HSBC Championshipissä lopulta erinomaiseen jaettuun kymmenenteen sijaan.

”Mukavaa peliä tänään. Olin koko ajan ’paikoilla’, ja putit upposivat kivasti”, palkintorahaa 137,534 euroa tienannut Välimäki iloitsi.

Välimäki kokeili toisen suomalaisen Callaway-pelaajan, Kalle Samoojan Paradym-draiveria lauantai-iltapäivänä. Maila osoittautui mieleiseksi, ja hän lainasi draiveria sunnuntain kierrokselle.

”Kallen draiveri toimi kivasti! Sain sillä vähän lisää mittaa”, Callawayn Rogue-draiverilla normaalisti pelaava Välimäki jatkoi.

Lyöntien tarkkuudesta kertoo paljon se, että hän upotti yli puolet birdie-puteistaan, ja myös eaglen, kahden metrin säteeltä reiästä. Pisin birdie-putti löysi oikean osoitteen viidennellä reiällä noin 14 metrin etäisyydeltä.

Nokia River Golfin pelaaja pitää hallussaan nyt kolmea kenttäennätystä DP World Tourin kisa-areenoilla.

Välimäki, 24, pelasi päätöspäivänä kahden muun DPWT-voittajan, Bernd Wiesbergerin ja Marcus Armitagen kanssa. He jäivät suomalaisen rinnalla täysin statisteiksi: Wiesberger hävisi Välimäelle sunnuntain kierroksella kahdeksan ja Armitage peräti 15 lyöntiä.

Kymmenen alle -tulos sivuaa Välimäen uran alhaisinta kierrosta DP World Tourilla. Hän pelasi niin ikään tuloksen 62 edellisessä kilpailussaan, viikko ennen joulua käydyn Mauritius Openin ensimmäisellä kierroksella. Myös tuolloin kyseessä oli uusi kenttäennätys.

Nokia River Golfin pelaaja pitää hallussaan nyt kolmea kenttäennätystä DP World Tourin kisa-areenoilla. Ensimmäisen hän teki tulokaskaudellaan 2020 saavutettuaan uransa ensimmäisen pääkiertuevoiton Omanissa. Abu Dhabissa Välimäki riisti kenttäennätyksen Scott Jamiesonilta, joka pelasi vuodentakaisen turnauksen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 63.

Kymmenes tila on Välimäen toiseksi korkein sijoitus kiertueen Rolex Series -kilpailuissa. Paras saavutus on peräisin edellä mainitulta hienolta debyyttikaudelta. Tuolloin vuoden tulokkaaksi valittu Välimäki ylsi Dubain finaaliturnauksessa viidenneksi.

Race to Dubai -listalla kuudentena olevan Välimäen kausi on alkanut vahvassa myötätuulessa. Sunnuntaina tuli jo toinen top 10 -sijoitus oltuaan Joburg Openissa kakkonen. Mauritiuksella Välimäki oli 11:s, ja hän on päässyt jatkoon jokaisessa viidessä kilpailussa.

Abu Dhabi HSBC Championship oli kalenterivuoden ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu DPWT:llä. Turnauksessa oli jaossa yli yhdeksän miljoonan euron palkintopotti, josta reilut 1,4 miljoonaa kahmaisi voiton vienyt Victor Perez (-18).

Perez esitti voittonsa kannalta todellisen signature-lyönnin iskettyään bunkkerista birdien 17. reiällä. Seuraavalla reiällä, kahden lyönnin johtoasemassa, hän lipsautti pallonsa väyläbunkkerista rangaistusalueelle. Perez selvisi pienestä seikkailustaan bogilla, ja toisen sijan jakaneet Sebastian Söderberg ja Min Woo Lee jäivät lyönnin päähän. Hänestä tuli kaikkien aikojen ensimmäinen ranskalaisvoittaja Rolex-sarjan kisoissa.

Myös kilpailun toiseksi vanhin osallistuja, Padraig Harrington (-16) oli tovin mukana voittokahinoissa. Eroa Pereziin kertyi kaksi lyöntiä, ja 51-vuotias irlantilainen oli neljäs.