23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Sam Walker Vierumäki Finnish Challengen sankari

Englannin 38-vuotias konkari Sam Walker (-15) voitti huipputasaisen Challenge Tourin kisan Vierumäellä. Teemu Bakker (-7) oli paras suomalainen.

Cooke-kentällä pelattiin sunnuntaina lyhyttä, mutta kovaa sadejaksoa lukuunottamatta ihanteellisissa olosuhteissa. Kärjessä oli tiukkaa, mutta kolmen päivän jälkeen johtanut Sam Walker piti loppuun asti pintansa. Viimeisellä viheriöllä Ranskan Romain Langasquella oli mahdollisuus päästä englantilaisen kanssa tasoihin. Hän missasi alle kaksimetrisen birdieputtinsa, jonka jälkeen Walkerilla oli kaksi puttia voittoon samalta matkalta.

Birdieputti livahti sisään, Walkerin päivän tulos oli 68, yhteistulos 15 alle.

”Tavoitteeni oli pitää pallo avauksissa väylällä, lyödä mahdollisimman paljon viheriöosumia ja pysyä rauhallisena. Lopussa tiesin, että vain Langasque voi uhata minua ja hän pelasi samassa ryhmässä”, yhteensä 192 European Tourin kisaa pelannut Walker kertoi.

Kuluva kausi on ollut vaikea, ET:lla Walker on päässyt jatkoon kerran kuudessa kisassa. Challenge Tourilla ansiot olivat alkuvuodesta yhteensä 9100 euroa, Vierumäeltä hän sai 28 800 euron suuruisen shekin.

”Pelaan Tsekissä ja Tanskassa European Tourin kilpailut, sen jälkeen syksyllä CT:n suuret kisat. Tavoitteeni on luonnollisesti päästä kunnon kortilla takaisin pääkiertueelle”, Walker kertoi lähitulevaisuudestaan.

Romain Langasque nousi kiertueen rahalistan ykköseksi. Ansioita on reilut 82 000 euroa. Kuva Janne Tarmio

Romain Langasque nousi kiertueen rahalistan ykköseksi. Ansioita on reilut 82 000 euroa. Kuva Janne Tarmio

Neljä pelaajaa jakoi toista sijaa, näiden joukossa rahalistan kakkonen Romain Langasque. Kisan parhaan tuloksen 63 pelasi sunnuntaina Etelä-Afrikan Dylan Frittelli. Kenttäennätys on epävirallinen, sillä kaikkina kisapäivinä oli voimassa pallon paikan parannusoikeus.

Suomalaiset jäivät pikkurahoille

Kuusi jatkoon selvinnyttä suomalaista paransivat päätöspäivänä yli keskimäärin yli viidellä lyönnillä (74,16 / 68,83)  launtaina tekemiään tuloksia. Tuloslistan kärkipäähän ei kuitenkaan ollut asiaa, Teemu Bakkerin (-7) sijoitus oli 26., voittajaan kertyi eroa kahdeksan lyöntiä, kärkikymmenikköön neljä.

Teemu Bakker paransi sijoitustaan kisan jokaisella kierroksella. Kuva Kai Kilappa.

Teemu Bakker paransi sijoitustaan kisan jokaisella kierroksella. Kuva Kai Kilappa.

Bakkerin sijoitus oli kuitenkin kauden ja koko uran paras Challenge Tourilla. Palkintorahaa hänen tililleen lähetetään 1556 euron edestä.

”Löin hyvin raudoilla, jotka ovat yleensä vahvuuteni. Tuo ominaisuus on ollut hieman kateissa, mutta saimme kisan alla Kari-isäni kanssa rakennettua perusasioita kuntoon”, Bakker kertoi kisan jälkeen.

Bakkerilla on kohtuullisen vahva kortti haastajakiertueelle koko kauden ajaksi, hän aikoo pelata vielä 4-6 kilpailua. Muista suomalaisista poiketen Bakker jättää näillä näkymin ET:n karsinnat väliin ja keskittyy CT:n kisoihin syksyllä.

Antti Ahokkalla (-6) oli vauhti päällä perjantaina (68) sekä päätöspäivänä (67), jolloin oli aineksia kovemmankin tuloksen tekemiseen. Ahokkaan jalkaa operoitiin kesäkuun alussa, Vierumäen tapahtuma oli hänelle toipilasajan jälkeen toinen.

”Hieman vaihtelevaa tekemistä vielä, mutta voin olla tyytyväinen moneen asiaan. Olen menossa oikeaan suuntaan. Avaukset ja putti ovat pelini vahvuudet, rautoja pitää saada kehitetttyä”, reilun vuoden Mika Piltzin valmennuksessa ollut lappeenrantalainen kertoi.

Ahokas on tehnyt paljon yhteistyötä Vierumäen kanssa Challenge Tourin kisan rakentamisessa.

”Järjestelyiden ja puitteiden osalta Vierumäki on osoittautunut niin hyväksi kumppaniksi kuin oletimmekin”, Ahokas hehkutti.

Pulkkasen draivit kunnossa

Tapio Pulkkanen(-6) putosi lauantaina keskijoukkoon, eikä sieltä ollut sunnuntaina paluuta.

”Kenttäpelini oli kauden parasta. Tiiltä löin draiverilla sunnuntainakin hurjalla itseluottamuksella, vaikka yksi lipsahdus tuli. Puttaaaminen oli heikointa mitä olen esittänyt. Tiiltä viheriölle pelini olisi pitänyt riittää voitosta kisaamiseen. En ole huolissani, kun saan pidettyä lyömisen tällä tasolla, syksyn mittaan pitäisi avautua tilaisuuksia”, Pulkkanen ennakoi.

<a href=Kalle Samooja jäi ilman kaipaamaansa top 10-sijoitusta.Kuva: Getty Images" width="630" height="419" />

Kalle Samooja jäi ilman kaipaamaansa top 10-sijoitusta.Kuva: Getty Images

Kalle Samooja (-5) on ollut kuumin suomalaispelaaja kesän ajan Challenge Tourilla. Vierumäellä hän ei saanut toivomaansa tulosta, turhautuminen omaan puttipeliin paistoi läpi.

Turkulainen on selvittänyt peräti seitsemän cuttia peräkkäin, top 10-sijoituksiin ei ole vielä ollut valmiutta.

”Kyllä niitä pitäisi tulla, peli kulkee. Nyt oli kroppakin jo aika kovilla tiukan kisaohjelman vuoksi. Muutaman päivän huili tekee nyt hyvää ennen syksyn kisojen käynnistymistä”, Samooja määritteli.

Peter Erofejeff (-4) on pelannut kotimaassa vakuuttavasti. Kauden ensimmäisessä Challenge Tourin kisassa hänen esityksensä oli odotuksiin nähden hyvä.

”Paljon parempaan olisi ollut mahdollisuuksia. Jokaisella kiekalla raapaisin tauluun pelaamiseen nähden liian korkean tuloksen. Kentänhoitajille on syytä nostaa hattua, viimeisten viikkojen aikana Cooken kunto on parantunut hurjasti”, European Tourin karsintoihin tähtäävä ”Patu” kiteytti kertomuksensa.

Juuso Kahlos pelaa elämänsä ensimmäiset MM-kisat syyskuussa Meksikossa.

Juuso Kahlos pelaa elämänsä ensimmäiset MM-kisat syyskuussa Meksikossa.

Maajoukkueen viidestä amatööristä Juuso Kahlos (-3) oli paras ja ainoa, joka selvisi viikonlopun kierroksille.

”Kuluva kausi on ollut minulle huomattavasti parempi kuin kaksi edellistä. Tämä kisa antoi hyvää ikkunaa siihen, mitä tällä kiertueella tarvitaan menestykseen. Vielä en ole valmis, mutta kahden talvikauden kuluttua tilanne on erilainen”, Floridassa opiskeleva Kahlos suunnitteli.

Amatöörien MM-kisoihin syyskuussa osallistuva Kahlos lentää keskiviikkona rapakon taakse, eikä osallistu Erkko Trophyyn.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje