25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sairauslomalta palannut Hedwall näytti heti kaapin paikan

Caroline Hedwall voitti Itävallan kisan toisen kerran peräkkäin. © Getty Images

Caroline Hedwall (-13) teki näyttävän paluun kilpakentille kahden kuukauden toipilasjakson jälkeen. Hän voitti UNIQA Ladies Openin neljän lyönnin erolla toiseen ruotsalaiseen Mikaela Parmlidiin sekä Englannin Laura Daviesiin. Voitto oli 23-vuotiaalle Hedwallille toinen perättäinen Itävallan LET-turnauksessa.

”Olen erittäin onnellinen, etenkin kun vasta palasin takaisin kisaruljanssiin. Tämä on enemmän kuin olisin voinut toivoa. Halusin lähinnä selvittää cutin, mutta hyvä ote löytyikin heti”, Hedwall sanoi.

Hedwall oli ennen finaalikierrosta kaksi lyöntiä Alison Whitakeria (-8) edellä, mutta ero kutistui pian yhteen ruotsalaisen tehtyä bogin ykkösellä. Hedwallilla oli alkuun vaikeuksia griineillä, mutta neljä birdietä putkeen rei’illä 6-9 olivat alkusoittoa hänen voitolleen.

Kun Whitakerin peli hieman takkuili lukuun ottamatta viimeisen reiän eaglea, menivät Parmlid ja Davies lopputuloksissa hänen ohitseen. Australialaisen kanssa viidettä sijaa jakoivat Linda Wessberg ja Anne-Lise Caudal.

Jenni Kuosa (-2) pelasi Wiener Neustadtissa yhden kauden parhaista kisoistaan. 23:s tila heltisi kierrostuloksin 70, 71 ja 73. Kuosa on osoittanut tälläkin kaudella osaamistaan moneen otteeseen. Todellisten huippusijoitusten saaminen kaipaisi kuitenkin silloin tällöin tukevasti kuutosella alkavia tuloksia. Tienestilistalla sijalla 24 oleva Ursula Wikström ei selviytynyt finaalikierrokselle.

Marko Kuivasaari (9.9. klo 21.44)

Wikström ulos – Kuosa iskussa Jenni Kuosa on Wiener Neustadtin kisassa vain kahden lyönnin päässä viiden joukosta. Suomen ykköspelaaja Ursula Wikström jäi selvästi cut-rajan väärälle puolelle. <a href=Ursula Wikströmin British Open -kenraali sujui alavireisesti." src="/wp-content/uploads/2013/12/11101408224902.jpg" width="505">Ursula Wikström karsiutui Itävallassa pelattavan naisten LET-kiertueen turnauksen päätöskierrokselta. Perjantain kierroksen (77) kolmen lyönnin kohennuksesta huolimatta Wikströmillä ei ollut yhteistuloksella +7 asiaa jatkoon.

Kilpailun toinen suomalainen, Jenni Kuosa sen sijaan jatkaa Uniqua Ladies Openissa mukavissa asemissa. Sijalla 18. oleva Kuosa on 36 reiän jälkeen lukemissa kolme yli: hänellä on viiden joukkoon matkaa ainoastaan kaksi lyöntiä. Mikäli pelioikeutensa puolesta kamppaileva Kuosa pystyy sunnuntaina hieman kiristämään tahtiaan, saattaa hän voida keskittyä jo vapautuneemmin loppukauden koitoksiin.

Kisan kärkipaikalla on avauspäivän tapaan turnauksen viimevuotista voittoaan puolustava CarolineHedwall (-11). Austalian Alison Whitaker tavoittelee ruotsalaista kahden lyönnin päässä. Thaimaan Nontaya Srisawang ja Englannin Melissa Reid (-6) jakavat kolmatta sijaa.

Syy Wikströmin alakuloiseen esitykseen oli perjantaina kipeytynyt niska: ”Ensimmäisen kisapäivän aamuna niska meni jumiin, että oli hieman haastavaa ja kivuliasta lyödä palloa, kun pää ei kääntynyt kunnolla”, hän harmitteli ja suuntasi saman tien fysioterapeutin käsittelyyn.

Wikström nähdään seuraavan kerran tositoimissa ensi torstaina Liverpoolissa, missä käynnistyy kauden viimeinen major-turnaus, Women’s British Open. Suomalainen saa Hoylaken kentällä pelattavaan kilpailuun seurakseen maailman naisgolfin parhaimmiston. Palkintorahaa kilpailussa jaetaan lähes kaksi miljoonaa euroa.

Kuosalla kelpo aloitus Jenni Kuosa jätti naisten British Openissa ensi viikolla pelaavan Ursula Wikströmin varjoonsa Itävallan kisan ensimmäisellä kierroksella.

Jenni Kuosalle onnistumiset ovat tarpeen välttyäkseen LET-kiertueen karsinnoilta.

Jenni Kuosalle onnistumiset ovat tarpeen välttyäkseen LET-kiertueen karsinnoilta.

Jenni Kuosa pelasi perjantaina pirteästi Itävallassa käynnistyneessä Uniqa Ladies Golf Openissa. Tulos 70 riittää avauskierroksen jälkeen jaettuun 12. tilaan mm. kokeneiden Laura Daviesin ja Beth Allenin kanssa. Kuosan tasapainoinen esitys sisälsi neljän birdien lisäksi yhden bogin Golfclub Föhrenwaldin molemmilla kenttäpuoliskoilla.

Ursula Wikströmin (77) avauskierros sujui vaisusti. Hän tarvinnee lauantaina tuloksen 68-70 ollakseen mukana Wiener Neustadtissa pelattavan kilpailun päätöskierroksella.

Turnauksen kärkipaikkaa jakavat Australian Alison Whitaker sekä lonkkavammansa jälkeen takaisin kilpakentille palannut Ruotsin Caroline Hedwall. He aloittivat kisan tuloksella 67. StaceyKeating ja Mikaela Parmlid jahtaavat maannaisiaan lyönnin päässä, Tsekin Klara Splikova pelasi niin ikään tuloksen 68.

”Olen todella tyytyväinen viisi alle -tulokseen. Tuntui siltä kuin olisin pelannut koko kesän”, US Women’s Openin jälkeen kaksi kuukautta sivussa ollut Hedwall sanoi.

Hedwallin vahva alku oli yllätys, sillä hän on pystynyt harjoittelemaan täysiä lyöntejä vasta kolme viikkoa: ”En odottanut avauskierrokselta yhtään mitään. Harjoittelun painopiste oli pari kuukautta puttauksessa, joka toimikin tänään hyvin.”

Marko Kuivasaari (7.9. klo 21.18)

Ursula Wikström hakee menestystä Itävallasta

Ursula Wikstöm ja Jenni Kuosa osallistuvat perjantaina Golfclub Wöhrenwaldissa, Itävallassa käynnistyvään LET:n kisaan.

<a href=Ursula Wikström pelaa Itävallan kisan jälkeen British Openissa.Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2012/09/12081907493264.jpg" width="505">

Ursula Wikström pelaa Itävallan kisan jälkeen British Openissa.Kuva: Juha Taskinen

Suomalaisten pelaaminen LET:n kisoissa on jäänyt kuluvalla kaudella aiempia vähäisemmäksi. Kaisa Ruuttila on sekävaivaisena poissa, Minea Blomqvist on pelannut enemmän USA:ssa. Viikonloppuna pelattavaan Itävallan osakilpailuun Ursula Wikstöm lähtee potentiaalisena menestyjänä kauden kahden kakkossijan johdosta. Esitykset ovat kulkeneet laidasta toiseen, sillä kolmanneksi paras sijoitus on 23:s.

Wikströmille Itävallan kisa on myös valmistautumista seuraavalla viikolla käytävään British Openiin. Kahden ensimmäisen päivän peliryhmät on jaettu rahalistan sijoitusten perusteella . 21:na oleva Wikström (67.000) saa seurakseen Rebecca Hudsonin ja Beth Allenin.

Jenni Kuosa pyrkii Itävallassa parantamaan listasijoitustaan, joka on 120:s. Kuosalla on takana kahdeksan kisaa, joista hän on ansainnut reilut 8500 euroa.

Minea Blomqvist oli ilmoittautunut mukaan, mutta hän perui osanottonsa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje