Terveyshuolet veivät Sami Välimäen sairaalaan, kunto Wentworthin kisan alla täysi arvoitus - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Terveyshuolet veivät Sami Välimäen sairaalaan, kunto Wentworthin kisan alla täysi arvoitus

Sami Välimäki pelaa Wentworthin kilpailussa ilman tavoitteita. Kuva: Getty Images

Välimäki ei ollut koskenut mailoihinsa kuukauteen ennen saapumistaan Lontooseen.

Sami Välimäki on kilpaillut kuluvan kesän aikana niukasti. Edellisen kahden kuukauden aikana hänet on nähty tositoimissa vain kerran, viimeksi heinäkuun loppupuolella pelatussa Southportin turnauksessa, jossa tuli 16. sija.

Välimäen pitkittyneen kilpailutauon taustalla on tulehdus, jonka takia hän joutui olemaan hetkellisesti myös sairaalassa.

”On ollut vähän terveyshuolia, kun sain sydänlihastulehduksen kuukausi sitten. Wentworthin turnaukseen pääsin lähtemään, kun lääkäri näytti viime viikolla vihreää valoa”, hän kertoi Golfpisteelle.

Välimäki joutui lähtemään lääkärin vastaanotolle kärsittyään rintakivusta. Kun syyksi ilmeni sydänlihastulehdus, joutui hän lähes viikon ajaksi sairaalaan tarkkailtavaksi.

”Olin mahataudissa ja sain ilmeisesti sitä kautta tämän tulehduksen aiheuttaneen viruksen. Huonoa tuuria vain”, hän totesi.

Välimäki ei ole voinut neljän viikon aikana harjoitella, sillä sydänlihastulehdusta potevalta kaikenlainen rasitus on kielletty. Kävelylle hän sai lähteä pari viikkoa sitten.

”Alun perin oli tarkoitus olla mukana jo Tsekin turnauksessa, mutta sitten tuli yllättävä muutos kuvioihin.”

Välimäki siirtyi kesäkuussa englantilaisen Liam Jamesin valmennukseen. Kaksikko on tavannut toisensa pitkästä aikaa Wentworthissa, jossa Välimäki haki tiistain harjoituskierroksella pelituntumaa.

”En ollut koskenut mailoihin ennen reissuun lähtöä. Peli oli mitä oli, eikä lyönti tuntunut hyvältä. Kilpailussa ei ole minkäänlaisia tavoitteita. Hyvä jos pystyn pelaamaan.”

Välimäellä on alkamassa BMW PGA Championshipistä pitkä kisaputki, joka jatkuu aina lokakuun puoliväliin saakka.

”Kuusi viikkoa putkeen olisi tarkoitus pelata, jos terveys ja paikat kestää. Pelin saaminen kuosiin on kuitenkin nyt etusijalla. Sitä tässä on uudelleen rakennettava”, hän mietti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)