18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Sade kiusana Sveitsissä

Minea Blomqvist kiikaroi viikonvaihteessa Sveitsin avointen kärkisijoille. © Getty Images

Rankkasade keskeytti naisten Euroopan kiertueeseen kuuluvan Sveitsin avoimen golfturnauksen Ticinossa perjantaina. Minea Blomqvist ehti pelata toisen kierroksensa loppuun. Varma esitys tuotti kaksi alle parin tuloksen 70. Blomqvist on kahden kierroksen jälkeen tilanteessa kuusi alle parin yhteistuloksella 138 (68-70). Eroa kilpailun johtopaikalla olevaan Ruotsin Carin Kochiin on vain kolme lyöntiä. Kochin lisäksi Blomqvistin edellä on vain viisi pelaajaa. Avauspäivän jälkeen Blomqvistin kanssa tasatuloksella 68 jaetulla seitsemännellä sijalla ollut KaisaRuuttila ehti pelata kaksitoista reikää ennen kuin kilpailijat komennettiin sateen keskeltä sisätiloihin. Ruuttila oli keskeytyshetkellä tilanteessa -5. Sijoitus jaettu 14:s. Muista Sveitsissä kilpailevista suomalaisista Ursula Wikström ja Riikka Hakkarainen riensivät sateen alta suojaan kuuden reiän jälkeen. Jenni Kuosa pääsi omalla kierroksellaan tasan puoliväliin. Wikström on yhteistilanteessa +1, kun keskeytyshetkellä näytti siltä, että viikonlopun rahakierroksille pääsee yksi alle parin tuloksella. Kuosalla on lyönti enemmän kirittävää selvittääkseen cut-rajan. Hakkarainen on tilanteessa +3. Wikström purki perjantain pelien tauottua pettymystään: ”Ei tähänastiseen esitykseen voi tyytyväinen olla. Peli on sellaista tasapaksua vääntämistä. Pitäisi pystyä scooraamaan paremmin ja tekemään ne tarvittavat birdiet. Tänäänkin puttipeli oli liian varovaista. Sitten tuhersin vielä pari helppoa bogia, joista toinen kolmella putilla. Toivottavasti sade taukoaa ja päästään aamulla taas hommiin. Pelin on tästä kuitenkin parannuttava, jos mielii päätökierroksille.”

”Iso usko viikonloppuun”Blomqvistin tasainen kierros ei sisältänyt yhtään varsinaista virhettä. Viheriöosumia kertyi peräti 16, mutta vain kaksi birdieputtia löysi tiensä reikään. Kaksi missattua viheriötä Blomqvist selvitti yhdellä putilla, joten tuloskorttiin merkittiin kahden birdien jatkeeksi 16 par-tulosta. ”Hyvä taistelutulos, koska lyönnit olivat vähän kyseenalaisia. Kierroksen jälkeen sain rangella caddieni Tommi Ruissalon ja Roopen (avopuoliso Roope Kakko) avustuksella lyöntiini hyvää fiilistä. Nyt on iso usko viikonloppuun”, Blomqvist sanoi luottavaisena.

Kilpailun toinen kierros pelataan loppuun lauantaiaamuna, jonka jälkeen karsintarajan selvittäneet jatkavat kolmannelle kierrokselle. Neljäs ja ratkaiseva kierros pelataan sunnuntaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje