11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Woods, Mickelson ja DeChambeau mukaan USA:n Ryder Cup -joukkueeseen

Jim Furykin valinnat eivät yllättäneet juuri ketään. Woods-Mickelson -kaksikko on tänä vuonna suoritustasoltaan pienoinen villi kortti, julkisuusarvoltaan takuutuote.

Yhdysvaltojen Ryder Cup -joukkueen kapteeni Jim Furyk julkisti tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa kolme kapteenin valintaa maansa joukkueeseen syyskuun viimeisellä viikolla Ranskassa pelattavaan maanosien väliseen joukkuekilpailuun.

Paikat saivat Bryson DeChambeau, Phil Mickelson ja Tiger Woods. Viimeinen kapteenin valinta julkistetaan tulevana maanantaina 10.9. toiseksi viimeisen Fed Ex Cupin play off -kisan jälkeen.

Valittu kolmikko oli sijoilla 9–11 USA:n Ryder Cup -pistelistalla, eikä valinnoista yhtäkään voi pitää suurensa yllätyksenä. Jos jotain, niin Phil Mickelsonin paikkaa joukkueessa. Ainoa voitto kaudelta on Meksikon WGC-kisasta huhtikuulta, jonka jälkeen Mickelson ei mainetekoihin ole pystynyt. Kokemus painaa ymmärrettävästi vaakakupissa. Tämänvuotinen taisto on ”Leftylle” jo uran 12.

”Hullu tiedemies” Bryson DeChambeau on löytänyt loistavan pelivireen juuri sopivaan aikaan Ryder Cupin alla. Kuva: Getty Images

FedEx Cupia johtava ja kaksi ensimmäistä playoff-kisaa voittanut Bryson DeChambeau oli itsestään selvä valinta. Tulikuuman pelaajan sivuuttamista Furyk tuskin on hetkeäkään pohtinut.

Ja sitten on Tiger Woods. Hänen rannalle jättämisensä olisi ollut älytöntä monella tavalla. Woods sähköistää tunnelman, lisää entisestään tapahtuman viihdearvoa ja sytyttää varmasti myös joukkueensa.

Woods nimettiin tämänvuotisen joukkueen varakapteeniksi vuosi sitten. Kun hän nousi pelaavaan kokoonpanoon, jää tehtävä häneltä hoitamatta. Tigerin valintaa on pidetty itsestään selvänä jo pitkään. Toimittajan kysyessä, milloin Woods sai tietää valinnastaan, Woods takelteli ja aloitti vastauksensa pariin kertaan alusta.

Ilmeisesti ilmoitus oli lopulta annetta Woodsille PGA Championshipin aikaan kuukausi sitten.

”Varakapteenit ja kapteeni vihjasivat valitsevansa hänet pelaajan rooliin, joten varakapteenina suosittelin tämän pelaajan valitsemista”, Woods sanoi ja nauratti yleisöä.

USA:n joukkueen viimeistä paikkaa povataan Tony Finaulle. Pommittaja on pelannut hyvin Fed Ex Cupin playoffeissa ja tarttunut samalla Ryder Cup -lippuun kaksin käsin. Viime viikolla hän oli Dell Championshipissä neljäs ja viikkoa aikaisemmin Northern Trustissa toinen.

Hänen edellään ovat pistelistalla Xander Schauffele, Matt Kuchar ja Kevin Kisner.

USA:n joukkueeseen selviytyivät pistelistan sijoituksen perusteella Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler ja Webb Simpson.

Euroopan joukkueen kapteenin valinnat julkistetaan tänään keskiviikkona iltapäivällä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • golftintti says:

    Woodsin Ryder Cup-menestys ei ole ollut mainitsemisen arvoista. Syyksi on mainittu ongelma yhteistyöstä muiden kanssa. Joukkueen sytyttämiseen on vaikea uskoa. Jostain syystä joka kerta kun Woods kättelee kanssapelaajaa toimittajat painottavat kuinka hyviä ystäviä nämäkin kaksi ovat. Aiemmissa Ryder Cupeissa Woodsin parina oli usein Steve Stricker ,koska tämän katsottiin olevan ainoa jonka kanssa yhteistyö onnistui.
    Katsojien hysteerinen käytös jäänee USA:han, aiemmissa Euroopassa pelatuissa kilpailuissa ei Woods ole aiheuttanut katsojissa minkäänlaisia ylimääräisiä väristyksiä. Jos ei jää, niin hävinnee Euroopan kannattajien ääniin. Toivottavasti Pariisissa kenenkään ei tarvitse julkisesti olla pahoillaan, jos voittaa Woodsin.
    Ehkä Woodsilla on nyt uusia asenne kilpailuuun, kun paluun jälkeinen menestys ei olekaan ollut sitä mitä hän odotti. Vähän nöyryyttä voisi tehdä ihmeitä.

  • huvittunut says:

    Taas kun Woodsista uutinen ja vielä postiivinen niin yksi ja sama mielensäpahoittaja on liikenteessä 😀 hyvää duunia tintti!