11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Vahva kahdeksikko USA:n Ryder Cup -joukkueeseen – vain Justin Thomas ensikertalainen

Tiger Woods mitä ilmeisimmin sinetöi villin kortin Pariisiin matkustavaan ryhmään. Myös Phil Mickelsonia lienee vaikea jättää rannalle lopullisesta joukkueesta.

Syksyn Ryder Cupin ensimmäiset pelaajavalinnat julkistettiin sunnuntaina, kun USA:n viimeinen karsintajaksoon kuulunut kilpailu, PGA Championship, saatiin päätökseen.

St. Louisissa käyty major-turnaus ei tuonut enää muutoksia lopulliseen järjestykseen. Tämä selvisi jo lauantaina, koska viivan takana lähimpänä suoraan valintaa kärkkyneet Bryson DeChambeau ja Phil Mickelson eivät selviytyneet kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle.

Yhdysvaltain joukkueen kahdeksan eniten karsintapisteitä kerännyttä pelaajaa olivat Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler ja Webb Simpson.

Vielä kerran, Phil Mickelson?

Lista on vahva, sillä pelaajista viisi mahtuu maailmanlistalla top 10:een ja loput kolme löytyvät 20:n joukosta. Ryhmä on myös varsin kokenut, sillä vain Thomasilla ei ole aiempia Ryder Cup -esiintymisiä. Johnson, Watson ja Fowler ovat kohdanneet Euroopan joukkueen haasteottelussa kaikkiaan kolme kertaa.

USA:n joukkueen kapteenilla Jim Furykilla on vajaat kolme viikkoa aikaa miettiä, ketkä neljä pelaajaa tulevat täydentämään Pariisiin syyskuun lopulla matkustavan 12-miehisen yhdistelmän.

Nähdäänkö Phil Mickelson vielä kerran USA:n edustusasu päällä Ryder Cupissa? Kuva: Getty Images

Kovin suuri ennustaja ei tarvitse olla, jos sanoo Tiger Woodsin sinetöineen viimeistään PGA Championshipin kakkostilan myötä paikkansa joukkueessa. Lista täydentynee Phil Mickelsonilla, jolle mahdollinen Ryder Cup -esiintyminen jäänee viimeiseksi ainakin Euroopan puolella pelattavissa otteluissa.

Euroopan ensimmäiset valinnat syyskuun alussa

Kahdesta muusta villistä kortista kamppailevat lähinnä DeChambeau, Matt Kuchar, Kevin Kisner, Patrick Cantlay, Tony Finau ja Xander Schauffele. Tästä joukosta vain Kuchar on pelannut aikaisemmin Ryder Cupissa, neljä kertaa. Kausi vain ei hänen osaltaan ole sujunut erityisen mairittelevasti.

Euroopan joukkueen suorat valinnat tehdään vasta elo-syyskuun vaihteessa pelattavan Tanskan ET-kilpailun jälkeen. Ian Poulter nousi nyt maailmanlistalla kiinni viimeiseen tarjolla olevaan paikkaan ohi Paul Caseyn.

PGA Championshipissä top 10:een venynyt Rafael Cabrera Bello kohensi myös mukavasti asemiaan ja näyttäisi tämän hetken tilanteen perusteella ratkovan Poulterin, Caseyn ja Thorbjørn Olesenin kanssa kanssa viimeisen suoran paikan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje