23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Thomas Bjørnistä Euroopan seuraava Ryder Cup -kapteeni

Tanskalaisen valinta oli helppo, kun toiseksi ehdokkaaksi kaavailtu Padraig Harrington ei ollut vielä tässä vaiheessa käytettävissä.

Thomas Bjørn, 45, luotsaa Euroopan joukkuetta syksyllä 2018 pelattavassa Ryder Cupissa. Hän on toiminut neljässä edellisessä haasteottelussa varakapteenin tehtävissä. Pelaajana tanskalainen on ollut Ryder Cupissa mukana kolme kertaa.

Hänen ohellaan tehtävään kaavailtiin myös Padraig Harringtonia, joka kuitenkin ilmoitti tähtäävänsä Pariisissa Le Golf National -kentällä olevaan joukkueturnaukseen pelaajana.

”Tämä on valtava kunnia, ja yksi urani mahtavimmista päivistä”, Bjørn totesi valintansa jälkeen.

”Ryder Cupin pelaajana ja varakapteenina olen usein miettinyt, minkälaiselta mahtaisi tuntua johtaa 12 loistavan pelaajan joukkuetta. Nyt on minun vuoroni päästä kokemaan kapteenin roolia, siitä tulee mielenkiintoista.”

”Olen hengittänyt Euroopan kiertuetta hyvin pitkään; aion toimia samalla tavalla seuraavat kaksi vuotta Ryder Cupin kanssa. Odotan suurella innolla, että pääsen aloittamaan kapteenin tehtävät.”

Tiistaina julkistetun valinnan teki viisimiehinen raati, johon kuului Euroopan kiertueen toimitusjohtajan KeithPellyn ja ET:n turnauskomitean jäsenen Henrik Stensonin ohella Ryder Cupin kolme edellistä kapteenia, DarrenClarke, Paul McGinley ja Jose Maria Olazabal.

”Thomasilla on monta mahtavaa erityispiirrettä, jotka hän tuo kapteenin tehtäviin. Ensinnäkin, hänellä on valtava kokemus pelattuaan kolmessa voittoisassa Ryder Cupissa ja toimittuaan neljä kertaa varakapteenina.”

”Hän osaa myös sitoutua haasteisiin. Tämän olemme voineet todeta vuosien varrella, joten tiedämme että hän sitoutuu Ryder Cupin kapteenin tehtäviin samanlaisella omistautumisella.”

Kolmanneksi, hänellä on riittävä intohimo. En puhu pelkästään Thomasin pelitaidoista, vaan hänen suhtautumisestaan Euroopan kiertueeseen ja Euroopan joukkueeseen. Hän haluaa, että seuraavasta Ryder Cupista tulee mahdollisimman hieno urheilutapahtuma. – Keith Pelley

Euroopan joukkue hävisi syys-lokakuun vaihteessa Minnesotassa pelatun joukkueturnauksen Yhdysvalloille. Kyseessä oli vasta toinen RC-tappio vanhan mantereen yhdistelmälle 2000-luvun puolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje