11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Ryder Cupiin odotetaan 60 000 katsojaa – liput viedään käsistä

Ensimmäistä kertaa eurooppalaisen suurkaupungin liepeillä pelattavan suurtapahtuman lipunmyynti on käynyt kuumana. Jos lipun haluaa, tarvitsee hieman tuuria ja ison matkabudjetin.

Pariisissa, Le Golf Nationalin kentällä ensi syyskuun lopussa järjestettävä Ryder Cup on huomattavan suosittu tapahtuma. Niin suosittu, että jos lippujen hankkimisen on ajatellut jättää viimemetreille, voi edessä olla vesiperä – ellei sitten ole valmis investoimaan nelinumeroisia summia.

”Ensi kertaa tämä golfin suurtapahtuma järjestetään suurkaupungin kupeessa, ja totta kai lippujen kysyntä on ollut valtavaa”, sanoo Cannesin IGTM-messuilla (International Golf Travel Market) piipahtanut Ryder Cupin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Pascal Grizot Golfpisteen haastattelussa.

”On tietysti valittaen todettava, että yksittäislippujen myynti on jo päättynyt. On kuitenkin olemassa pieni mahdollisuus, että joitain yksittäislippuja tulee järjestäjien kautta vielä kevään aikana myyntiin. Näiden saaminen vaatii käytännössä, että on rekisteröitynyt Ryder Cupin sivuille”, hän vinkkaa.

Ryder Cupin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Pascal Grizot. Kuva: Harri Nyman.

Ryder Cupin virallisten sivujen kautta on edelleen saatavilla erilaisia Hospitality-paketteja, mutta silloin esimerkiksi kolmen kilpailupäivän paketista joutuu pulittamaan lähes 6000 euroa.

Yksittäisiä lippuja voi saada myös netissä toimivilta lipunvälittäjiltä, mutta niiden hinnat eivät ole juuri Hospitality-paketteja halvempia.

Syyskuun 28.–30. järjestettävään Euroopan ja USA:n väliseen joukkuekilpailuun on tulossa ainakin 60 000 katsojaa. Ruuhkien välttämiseksi järjestäjät toivovat, että kisaturistit saapuvat kisapaikalle junalla.

Getty Images

Turvallisuus on Euroopan terrori-iskujen jälkeen puhuttanut myös Ryder Cupin yhteydessä.

”En halua puhua turvallisuusjärjestelyistä sen enempää, mutta kaikki mahdollinen katsojien turvallisuuden eteen tehdään”, vakuuttaa Pascal Grizot.

Cannesin golfmessujen järjestäjät toivovat myös, että Ryder Cup nostaa Ranskan golfmaana aivan ”uudelle tasolle” ja suosikkikohteiden Espanjan, Portugalin ja Skotlannin rinnalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • TeeTurbo says:

    Ihmettelen mikäli järjestäjät eivät vaihda reikien numerointia. Kentän pelanneena tiedän, että kuvassa on 15. griini ja vasemmalla näkyy 18. väylä. Jotta saataisiin hieno loppuhuipennus ja katsojat paraatipaikoille, tulisi 1. tee siirtää väylälle
    kolme, jolloin 17.väylä olisi nykyisen ykkösen kohdalla ja 18.väylä huikean par3 kakkosen kohdalla. Pelit päättyvät usein väylille 13-16 ja uudella järjestyksellä ne olisivat juuri kuvassa näkyvässä kanjonissa ja kaikkien nähtävillä. M