26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Ryder Cup -voitto sai eurooppalaiset tunteelliseksi

Loistavia debytantteja, villi kortti -valintoja ja ennätyksen tekijöitä. Turhaan eivät Euroopan joukkueen pelaajat ylistäneet ryhmäänsä ja sen yhteishenkeä USA-löylytyksessä.

Käänteentekevimmän ja samalla ensimmäisen Ryder Cup -pisteensä Tiger Woodsin kustannuksella sunnuntaina saalistanut Jon Rahm kutsui tunnelmaansa Le Golf Nationalilla elämänsä parhaaksi.

Yhdysvaltalaiset näyttivät jo kirivän kaksinpeleissä Euroopan kannoille, kunnes Rahmin helpottava voitto vakautti pysyvästi kotijoukkueen laivaa.

Kamppailun jälkeen Rahmille tuli mieleen edesmennyt espanjalaistähti ja moninkertainen Ryder Cup -pelaaja Seve Ballesteros.

”Paljon asioita liikkuu nyt mielessäni. Päällimmäisenä Seven muisto ja isoisäni, joka olisi varmasti halunnut olla täällä. Hän kuoli PGA Championshipin aikana. Isoisä oli suurin ihailijani”, kilpailun nuorin pelaaja sanoi.

”Tärkeän pisteen ja Tigerin voittaminen ovat oma lukunsa. Hän on yksi kaikkien aikojen suurimmista pelaajista, ellei suurin.”

Joukkueen suurimmasta pisterohmusta, Francesco Molinarista tuli ensimmäinen viisi pistettä samassa haasteottelussa Euroopalle tienannut pelaaja. Vastustajan puolella vastaavaan on pystynyt vain Larry Nelson vuonna 1979.

”Tämä merkitsee minulle enemmän kuin majorit, enemmän kuin mikään muu”, Molinari totesi.

Upeasti Ryder Cupissa debytoinut Tommy Fleetwood huudatti yleisöä voittojuhlissa. Kuva: Getty Images

”Tunteet nousee pintaan, kun ajattelen muita pelaajia, varakapteeneita Thomasia (kapteeni Bjørn) ja puolisoita. Tämä on ollut uskomaton viikko. Heillä (USA:lla) oli kaikkien aikojen vahvin joukkue.”

Molinari kehui kahden aikaisemman päivän pelipariaan Tommy Fleetwoodia ja joukkueensa yhteishenkeä.

”Itse pyrin tekemään asiat vain mahdollisimman ammattimaisesti. Tommy oli uskomaton pelikumppani. Missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että pelasin tulokkaan kanssa.”

”Tämä on paras tapahtuma, jossa olen koskaan ollut mukana. Sanoin sen jo alkuviikolla. Me nivouduimme hienosti yhteen, ja jokainen pelaaja oli loistava.”

Mikä viikko. Olen niin kiitollinen Thomas Bjørnille, että hän uskoi minuun.

Yhden maukkaimmista voitosta sunnuntaina kuittasi Jordan Spiethin ylivoimaisesti lyönyt Thorbjørn Olesen. Piste oli hänelle Rahmin tavoin uran ensimmäinen Ryder Cupissa.

”Halusin tänään todella voittaa. En pelannut eilen, joten minulla oli kova polte ansaita piste Euroopalle. Pelasin erinomaisesti etuysillä. Upotin muutaman todella hyvän putin, ja yleisö antoi lisäpuhtia. Tämä on ollut niin hauskaa”, tanskalainen mietti.

Jim Furyk tunnusti rehdisti kotijoukkueen paremmuuden. Kuva: Getty Images

Yksi päivän tunteellisimmista hahmoista oli Rickie Fowlerin nujertanut Sergio Garcia, joka nousi haasteottelun kaikkien aikojen pistetilaston ykköseksi ohi Sir Nick Faldon.  Vuosi on silti ollut hänelle pelillisesti kaikkea muuta kuin helppo.

”En yleensä itke, mutta nyt en mahtanut mitään. Mikä viikko. Olen niin kiitollinen Thomas Bjørnille, että hän uskoi minuun.”

Kapteeni Bjørn puolestaan hehkutti päättynyttä taistelua antaumuksella.

”Joidenkin mielestä golf on tylsää, mutta sitähän se ei taatusti ole. Itselläni on kokemuksia useista Ryder Cupeista, mutta tämä menee listan kärkeen.”

Vastapuolen kollega Jim Furyk antoi kotijoukkueelle reilun tunnustuksen.

”Lakkia päästä. He yksinkertaisesti olivat parempia. Meillä oli hetkemme, mutta eurooppalaiset reagoivat siihen nopeasti, kuten he tekivät koko viikon.”

”Eurooppa teki hyvää työtä kentällä, jonka he tuntevat varsin hyvin, mutta pelaamalla he hommansa hoitivat. He löivät laadukkaita avainlyöntejä ja upottivat ratkaisevia putteja. Viikko on joka tapauksessa ollut mahtava.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • golftintti says:

  Miten Rahmin voitto Woodsista oli käänteentekevä? Woods oli hävinnyt kaikki ottelunsa, ei kai kukaan pitänyt häntä etukäteen varmana voittajana, vaikka ensikertalainen Rahm olikin vastassa. Rahmilta hieno peli, sai oikean hengen päälle ja muutos ensimmäisen päivän jännittyneestä Rahmista oli silminnähtävä.
  Jos joku, niin ensimmäisenä koko pisteen tuoneen Olesenin ylivoimainen voitto loistavasti edellisinä päivinä pelanneesta Jordan Spiethistä oli käänteentekevä. Se näytti, että kaikki on todella mahdollista vaikka varmat McIlroy, Rose ja Fleetwood eivät olleet onnistuneet.

 • Hevimann says:

  Tulevina vuosina Euroopan villillä kortilla pelaajia valittaessa, tulisi kiinnittää huomiota heidän puttaamisen taitoon. Myös nyt Eurooppa oli kaatua pelaajien huonoon
  puttaamiseen, onneksi nuoret pelaajat pelastivat, kun vanhoilla puttipeli yksi ja
  tosi pahasti. Tähän ongelmaan perustui vuoden 2016 tappio, jos ette usko tilastot kertovat karua kieltä.

 • Marko Metsäranta says:

  Kyllähän Rahmin voitto Woodsista oli nimenomaan kilpailun kannalta sananmukaisesti käänteentekevä; tuohon saakka Yhdysvallat kiri etumatkaa kiinni ja oli paljon otteluja, jotka olisivat voineet kääntyä kummalle vain. Tämä oli se piste, josta alkaen Euroopan joukkue alkoi vasta napsia ottelun voittoon vaadittavia pisteitä.

 • golftintti says:

  Ensimmäisen koko pisteen Euroopalle otti Olesen, ei Rahm. Olesen oli ylivoimainen eikä hän tai vastustaja (Jordan Spieth!!) nähtävästi kiinnostaneet tarpeeksi, jotta asia olisi noteerattu. Sääli, että toiset ovat tärkeämpiä kuin toiset.

 • Ridge84 says:

  Kyllä se ratkes siihen ku eurooppalaiset oli aamulla menossa rangelle niin amerikkalaiset palas vasta hotellille baarista. Kaikilla muilla amerikkalaisilla paitsi Thomasilla hirveet silmäpussit koko viikon ja lippalakit syvällä päässä.