10.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][2]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Padraig Harringtonista Euroopan joukkueen seuraava Ryder Cup -kapteeni

Kekseliäänä ja ahkerana pidetyn Harringtonin valintaa nimenomaan vierasottelun kapteeniksi pidetään mainiona ratkaisuna.

Padraig Harrington luotsaa Euroopan joukkuetta Wisconsinissa Yhdysvalloissa vuonna 2020 pelattavassa Ryder Cupissa. Irlantilaisen valinta joukkueen kapteeniksi julkistettiin tiistai-iltapäivänä European Tourin päämajassa Wentworth Clubilla.

Ryder Cup -ilmapiiri on Harringtonille poikkeuksellisen tuttu. Hän on pelannut haasteottelussa vuosien 1999 ja 2010 välillä kuusi kertaa, näistä neljä on päättynyt Euroopan voittoon.

Kolminkertainen major-voittaja on sittemmin toiminut Ryder Cupissa kolmesti varakapteenina, viimeksi tasan 100 päivää sitten Pariisissa, missä Eurooppa löylytti Yhdysvallat murskalukemin.

Lähes 20 pääkiertuevoittoa haalineen Harringtonin kapteenivalinnaista alkoi liikkua huhuja pian syyskuussa Le Golf National -kentällä käydyn haasteottelun jälkeen. Pelaajista muun muassa Rory McIlroy ja maailmanlistan ykkönen Justin Rose olivat julkisesti hänen valintansa takana.

Myös Luke Donaldin ja Lee Westwoodin mahdollisesta valinnasta käytiin ennakkokeskustelua. Kaksikosta Harringtonin tavoin viime syksynä Thomas Bjørnin varakapteenina Ranskassa toiminut Westwood on kertonut olevansa halukas ottamaan tehtävän vastaan Roomassa vuonna 2022 pelattavassa ottelussa.

Rannevammasta parhaillaan toipuva Harrington, 47, on kautta aikain toinen Ryder Cupin irlantilaiskapteeni. Ensimmäisen kerran kunnian sai Paul McGinley vuonna 2014.

Yhdysvallat ei ole vielä valinnut seuraavaa Ryder Cup -kapteeniaan. Tehtävään on uumoiltu ainakin Masters-voittaja Fred Couplesia sekä Wisconsinista kotoisen olevaa Steve Strickeriä.

Ryder Cupin voitto vieraalla mantereella on kotikenttäedun tunnetusti kovan työn takana. Siksi kekseliääksi ja sitoutuneeksi persoonaksi tiedetyn Harringtonin nimitystä Whistling Straitsiin lähtevän joukkueen kapteeniksi pidetään monen mielestä nappivalintana.

Harrington on lisäksi varsin suosittu persoona Yhdysvalloissa, ja hän tuntee Whistling Straitsilla kolme PGA Championshipiä pelanneena vuoden 2020 kisa-areenan tavallista paremmin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje