11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
Ryder Cup

Justin Rose: Hazeltinen viritys oli uskomattoman heikko  

Olympiakultamitalisti antoi rivien välistä ymmärtää, että kolmannen päivän helpot kenttäolosuhteet suosivat USA:n joukkuetta. Katsojien hampaisiin Hazeltinessa joutunut Danny Willett puolestaan asettui yleisöä arvostelleen veljensä tueksi.

Justin Rose esitti Euroopan joukkueen lehdistötilaisuudessa sunnuntai-iltana kärkevän mielipiteensä Hazeltine National Golf Clubin kentän virityksestä kolmannen päivän kaksinpeleissä. Rose tunnetaan yleensä varsin diplomaattisena persoonana sanojensa suhteen, mutta tappion karvas kalkki kirvoitti hänet purkamaan sydäntään.

”Jos olemme rehellisiä, on todettava, että kentän viritys oli sunnuntaina uskomattoman heikko. Sanoisin että lipun paikat vastasivat pro-am-tasoista kilpailua. Ne olivat joka paikassa keskellä viheriötä”, hän sanoi.

Kun Rose avasi sanaisen arkkunsa, monet hänen joukkuekavereistaan, kuten Rory McIlroy, nyökkäilivät vieressä hyväksyvästi.

”Me haluamme esitellä taitojamme ja me haluamme, että meitä testataan. Otetaan esimerkiksi vesiväylät: kaikki liput olivat niin kaukana vedestä kuin mahdollista. 17. reiän lipunpaikka oli suorastaan vitsi. Siellä tarvittiin rautaysi keskelle viheriötä ja se oli siinä. Kierroksen loppuvaiheessa, jolloin ottelut ovat usein ratkeamassa, pelaajalta täytyy voida vaatia vähän enemmän.”

Rose jatkoi tiukkaa kritiikkiään myös 18. reiän osalta.

”Ratkaisevalla reiällä tarvitsit vain draivin ja wedgen. Jos osuit keskelle viheriötä, pallo valui vääjäämättä helpolle birdiepaikalle. Kierroksen loppu oli aivan liian säyseä.”

Rosen päätöspäivänä 1/0 voittanut Rickie Fowler otti lyhyesti kantaa Rosen näkemyksiin.

”Kenttä oli kaksinpeleissä reilu ja kaikille sama. Mielestäni viritys oli sunnuntaina kohdallaan, ja se toimi meille erityisen hyvin”, hän sanoi.

Danny Willett: Veljeni oli oikeassa yhdysvaltalaisesta yleisöstä

Äänekäs yleisö ei antanut <a href=Danny Willettille tarpeeksi työrauhaa. Kuva: Getty Images" width="630" height="408" />

Äänekäs yleisö ei antanut Danny Willettille riittävästi työrauhaa. Kuva: Getty Images

Tämänvuotinen Masters-voittaja Danny Willett saapui Hazeltineen isoin odotuksin, auttaakseen Euroopan neljänteen peräkkäiseen voittoon Ryder Cupissa. Toisin kävi. Englantilainen oli häviämässä jokaista kamppailuaan: viimeinen yritys kaksinpeleissä Brooks Koepkaa vastaan päättyi selvään 5–4-tappioon.

Willett tuskin muistelee ensimmäistä Ryder Cup -kokemustaan suurella lämmöllä. Sheffieldistä kotoisin oleva pelaaja pääsi ennen turnausta otsikoihin, kun hänen veljensä arvosteli alatyylisesti amerikkalaista yleisöä huonosta käytöksestä. Lopulta myös kapteeni Darren Clarke joutui ottamaan kantaa paljon julkisuutta saaneisiin lausuntoihin.

Clarke totesi, että Pete Willettin mielipiteet paikallisesta yleisöstä eivät edusta Dannyn tai ylipäänsä ollenkaan Euroopan joukkueen näkemyksiä.

Turnauksen päätyttyä Danny Willett kertoi kuitenkin Twitterin välityksellä asettuneensa veljensä mielipiteiden tueksi.

”Todella outo viikko Ryder Cupissa.. Yritin parhaani, mutta pelasin surkeasti.. Valitettavasti jotkut yhdysvaltalaiset katsojat osoittivat, että P.J. Willett oli oikeassa.. En silti syytä ketään huonosta pelistäni.. Mutta on totta, että fanit eivät osaa joskus lopettaa ajoissa. Todella häpeällistä!!

Tällä kaudella kaksi turnausta voittanut ja neljässä muussa kilpailussa viiden joukkoon sijoittunut Willett, 29, johtaa Euroopan Race to Dubai -rankingia yli 400 000 pisteen erolla Henrik Stensoniin. Hän osallistuu torstaina Skotlannin itärannikolla käynnistyvään kolmen kentän turnaukseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)