[11][15]

Ryan Moore paras Las Vegasissa

John Daly on yleisön suosikki Las Vegasissa. Kuva PGA Championshipista, jossa 46-vuotias big hitter oli 18:s © Getty Images

Justin

Justin Timberlake ja Ryan Moore yhteistpotretissa kisan päätyttyä &copy Getty Images

Kotikaupungissaan Las Vegasissa pelannut Ryan Moore oli loppumetreillä paras PGA Tourin Fall Series-kiertueen ensimmäisessä kisassa. 30-vuotiaan Mooren voitto ei tullut kenellekään yllätyksenä, hän pelasi nousujohteisesti jo Fedex Cupin finaaleissa, joissa sijoitukset olivat 24,10,10 ja kolmas. TPC Summerlin-kentällä pelin henki oli selvä, birdejä piti tehdä jatkuvalla syötöllä pysyäkseen kärjessä.

Brendon de Jonge jäi lyönnin päähän, myöis ryhmän kolmas mies Ruotsin Jonas Blixt saa odottaa vuoroaan. Kolmas sija sivuaa hänen uransa parasta sijoitusta. John Dalyn (69-63-86-77) kisa oli varsin kaksijakoinen, hän jäi lopulta jatkoonpäässeistä viimeiseksi.

Voitto tuotti Moorelle 810.000 dollaria, kokonaisansiot ovat 2,858 miljoonaa. Blixt kuittasi 306.000, vuositulot tulokkaalla ovat jo 1,3 miljoonaa taalaa.

Teemu Tyry

Las Vegasin kilpailu on käytännössä kolmen miehen kauppa. Jonas Blixt, Brendon de Jonge ja Ryan Moore ovat viiden lyönnin karkumatkalla seuraaviin TPC Summerlin-kentällä. Fedex Cupin finaaaleissa kolme kertaa kymmenen joukkoon tunkeutunut Moore on juhlinut PGA Tourin ykköstilaa urallaan yhden kerran. 32-vuotias Zimbabwen de Jonge on pitkällä ammattilaisurallaan voittanut kerran kakkostourilla.

Jonas Blxtilla on kakkostouriltakin vain kakkostiloja. Ruotsalainen oli lauantaina jo jäämässä junasta, seitsemällä viimeisellä hän teki kuitenkin kuusi birdietä ja nousi kilpakumppaniensa rinnalle. Ruotsalaisista on kuluvalla kaudella PGA Tourillla voittanut Carl Pettersson, Blixtin ykköstila olisi upea kruunu mainiolle tulokaskaudelle.

Dalylla pimeni

John Daly loisti perjantain kierroksellaan. Tulos 63 oli paras PGA Tourillla viiteen vuoteen. Kauden aikana mainioita otteita esittäneen Dalyn esitystä viikonloppuna odotettiin innolla, eroa kärkeen oli vain neljä lyöntiä. Jokin Dalyn pelissä ja päässä meni täysin jengoiltaan. Vaikeudet alkoivat toisen reiän tuplasta, jota hän ei kaiketi osannut mielessään käsitellä. Seuraavalla reiällä ”Wild Thing” teki tuplaparin. Syöksykierre ei oiennnut, vaikka kierroksen aikana hän teki myös kaksi birdietä. Tulokseksi tuli 86, joka on 23 lyöntiä enemmän kuin perjantaina. Tämä on oletettavasti PGA Tourin ennätys pelaajalta joka oli lähtiessään kierrokselle kuudentena.

Päivän paras tulos oli 64, toiseksi heikoin 77, joten Dalyn kierros oli täydellinen pannukakku.

2.pv

TPC Summerlin kentällä Las Vegasissa on meneillään varsinaiset kentän murskajaiset. PGA Tourin Fall Series-kisassa kärkikymmenikkö on tuloksissa -14-10, cut-rajaksi tuli -4. Tulokseen 63 ylsi perjantaina useampi pelaaja, näiden joukossa uuden kevään peliinsä löytänyt John Daly, jolle tulos oli paras PGA Tourilla vuosikausiin. Tourin hulivili on sijoittunut kertaalleen viidenneksi, PGA Championshipissa hän oli elokuussa 18:s.

Mikäli Daly onnistuu edes yhdessä Fall Series kilpailussa, kortti PGA TOurille vuodeksi 2013 on lähellä. Voitto Las Vegasissa olisi tietty melkoinen mediatapaus. Dalyn viidestä voitosta viimenen on vuodelta 2004, jollloin hän huudatti yleisöä San Diegossa Torrey Pinesin kentillä.

Jonas Blixtin iso vaihde pysyipäällä toiselllakin kierroksella. Hän johtaa yhdessä Brendon de Jongen kanssa (-14), Ryan Moore on lyönnin päässä. Kärkikymmeniköstä löytyvät myös Vijay Singh sekä Nick Watney, joten viikonlopusta on tulossa erittäin mielenkiintoinen.

Teemu Tyry

1.pv

Jonas

Jonas Blixt oli edellisvuonna kakkostourilla rahalistan viides.PGA Tourilla ansiot ovat yli kolminkertaistuneet. &copy Getty Images

PGA Tourin Fall Series, neljän kisan sarja käynnistyi torstaina Las Vegasissa. Ennen kauden päättymistä pelataan vielä Kaliforniassa, Georgiassa ja Floridassa. Tavoite suurella joukolla pelaajista on varmistaa paikkansa 125:n joukkoon ja Tourille kaudeksi 2013.

Ruotsin Jonas Blixtilla ei näitä huolia ole. Kolme kautta kakkostourilla kiertänyt Blixt on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Alkuvuodesta hän saavutti neljä perättäistä top-15 sijoitusta, näiden joukossa kolmas tila Teksasissa. Viimeisimmässä kisassaan hän oli 20:s. Ansioita on jo 993.000 dollaria ja sijoitus rahalistalla 77:s. Miestä voidaan hyvin luonnehtia kuluvan kauden yllättäjäksi skandinaavien keskuudesssa kaikki tourit huomioiden.

Justin Timberlaken isännöimässä PGA Tourin kisassa Las Vegasissa ruotsalaisella ei pitäisi olla paineita. Avauskierroksen tulos 64 oikeuttaa viidenteen sijaan. Kärjessä on Fedex Cupin finaaleissa kolmasti kymmenen joukkoon sijoittunut Ryan Moore (61) jonka tulos sivuaa kenttäennätystä.

USA:n Ryder Cup-pelaajat jättävät Las Vegasin väliin. Nimimiehistä ovat kuitenkin mukana mm. Nick Watney, Vijay Singh sekä John Huh.