[11][15]

[11][15]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Ruuttila kiinni unelmassa

Johtavatko Kaisa Ruuttilan mainiot otteet Itävallan turnauksessa voittoon saakka?

Kovassa helteessä edennyt Uniqa Ladies Golf Open ei näytä sekoittaneen ainakaan Kaisa Ruuttilan päätä. Suomalainen jatkoi turnauksen kolmannella kierroksella hienoja esityksiään pelaamalla tuloksen 66. Se riitti viemään hänet yksin kisan kärkeen ennen päätöspäivän jännittävää ratkaisua.

Ruuttila (-11) lauantain kierros sisälsi seitsemän birdietä ja yhden bogin. Päivän kohokohta osui kierroksen loppuhetkille, hänen tehtyään rei’ille 16-18 kolme peräkkäistä birdietä. Lähes yhtä näyttävä oli toisena olevan Caroline Afonson loppuvenytys, jonka kolmen birdien rintaman mursi ainoastaan 16. reiän par.

Lakeside Golfia edustava Ruuttila oli viime kaudella maamme eniten ansainnut naispelaaja. Lähes kaikki tienestit, 40 323 euroa tulivat Ruotsin Nordea Tourilta. Hän voitti kolme kisaa Ruotsissa ja oli kahdesti kakkonen. Kotimaan kamaralla pelattu Felix Finnish Ladies Open oli niin ikään Ruuttilan heiniä. Ruuttilalla voittamisen jalo taito

Nordea Tourin voitto tuli lopulta suvereeniin tyyliin. Alicanten (Banesto Golf Tour) pienemmän kisan ykköstila huomioiden hän tuli vuonna 2010 voittaneeksi yhden kauden aikana enemmän turnauksia kuin yksikään suomalaisammattilainen koskaan aiemmin.

Ruuttilan mahdollista menestystä Itävallassa puoltaa se tärkeä tosiseikka, että hän osaa voittaa. Toki nyt työn alla on menestys ”raskaassa sarjassa”. Usko omiin kykyihin kantaa kuitenkin pitkälle lähes missä vain, kun on luontainen taito käsitellä kiperiä tilanteita.

”Tiedän, että osaan voittaa, mutta se on täällä hieman erilaista kuin Ruotsissa”, myös tällä kaudella Nynäshamnissa yhden turnauksen voittanut Ruuttila sanoi LET-kiertueen tiedotteessa.

”Putti kulki hyvin. Jos minulla oli birdiepaikka, niin osasin hyödyntää sen. Olen pitkälyöntinen, siitä on suurta etua etenkin par-viitosilla. Tänään en päässyt montaa kertaa yrittämään kahdella päälle, kun avaukset olivat raffissa.”

Onnistuneesta päivästä kertoo myös Ruuttilan tilasto: seitsemästä väyläosumsta huolimatta 16 griiniosumaa ja 28 puttia.

Föhrenwald-Wiener Neustadtin kentällä pelattavassa turnauksessa kolmantena on Giulia Sergas (-8). Anna-Lisa Caudal, BeckyBrewerton ja Rebecca Flood jakavat neljättä sijaa tilanteessa seitsemän alle.

Jenni

Jenni Kuosan esitys oli yksi kolmannen kierroksen parhaista.

Ilonaiheet eivät jääneet lauantaina suomalaisittain vain Ruuttilaan, sillä myös Jenni Kuosa oli kolmannella kierroksella mainiolla pelipäällä. Kauden paras kierrostulos 67 lyöntiä tuli sopivaan paikkaan, nostaen hänet kisassa jaetulle 13. tilalle. Kuosa on kolmantena olevaa Sergasta vain viiden lyönnin päässä.

Muista suomalaisista Ursula Wikström (75-73) jäi kolmen lyönnin päähän paikasta finaalikierrokselle. Riikka Hakkarainen jätti leikin sikseen jo avauskierroksen (85) jälkeen.

Uniqa Ladies Golf Openin johtopallossa pelaavat Ruuttila ja Afonso starttaavat kisan päätöskierrokselle sunnuntaina klo 13.01 Suomen aikaa.