25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Rotanmyrkkytragediasta selviytynyt eteläafrikkalainen siirtyi Playersin johtoon

Christiaan Bezuidenhout on esittänyt TPC Sawgrassilla varmoja otteita. Kuva: Getty Images

Katsoja pelasti Jordan Spiethin jatkopaikan Ponte Vedra Beachin huipputurnauksessa.

Perjantaina jatkuneen PGA Tourin lippulaivaturnauksen toinen kierros jäi kesken kovan sateen vuoksi. Ponte Vedra Beachillä pelattavan Players Championshipin kärkipaikkaa jakavat Christiaan Bezuidenhout (14 reikää) ja Adam Svensson (11 reikää).

Kumpikin oli esittänyt keskeytyshetken koittaessa ehjää peliä tehden parien ohella neljä birdieä. Kokonaistilanteessa -8 olevalta kaksikolta löytyy tilastoistaan vain yksi avauspäivänä tullut bogey.

Maailmanlistalla sijalla 81 keikkuva Bezuidenhout ei ole ollut tänä vuonna parhaimmillaan. Kuudesta kisasta kolme on johtanut karsiutumiseen, hehkeimmän saavutuksen oltua American Expressin 11. sija. Eteläafrikkalainen on voittanut urallaan kolme DP World Tourin kilpailua. PGA Tourilla Bezuidenhout on ollut lähimpänä voittoa viime vuoden heinäkuussa, jolloin hän ylsi John Deere Classicissa kakkoseksi.

Tätä nykyä enimmäkseen USA:n kiertueella pelaava Bezuidenhout oli menettää henkensä juotuaan kahden vuoden ikäisenä kolapullossa ollutta rotanmyrkkyä. Myrkky ehti vaikuttaa sen verran keskushermostoon, että hän alkoi änkyttää.

Bezuidenhout kärsi ahdistuneisuushäiriöstä, mutta on kovista vastoinkäymisistä huolimatta noussut lajin taituriksi määrätietoisella työllä.

Mutkia oli matkassa myös vuoden 2014 Amateur Championshipissä, kun Bezuidenhout kärähti doping-testissä kiellettyjen aineiden käytöstä. Kahden vuoden kilpailukielto lyhyeni yhdeksän kuukauden pituiseksi, koska pelaaja käytti beetasalpaajia ahdistusoireiden lääkitsemiseksi − ei parantaakseen tuloksiaan.

Langetettu panna kuitenkin esti häntä edustamasta kotimaataan amatöörien MM-kisoissa, Eisenhower Trophyssä.

Maailmanlistan ykkönen Jon Rahm joutui keskeyttämään kilpailun puoli tuntia ennen lähtöaikaansa vatsataudin vuoksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Rahmia ei nähdä PGA Tourin kisan jatkokierroksilla sitten syksyn 2021.

Rahmin vetäytyminen avaa kuudetta sijaa jakavalle Scottie Schefflerille (-5/10 reikää) tilaisuuden nousta Floridassa rankingin kärkeen. Samoilla apajilla on myös Rory McIlroy (+6/10 reikää), mutta hänen kohtalokseen on koitumassa karsiutuminen.

Päivän erikoisin tapaus koettiin TPC Sawgrassin Stadium Coursen yhdeksiköllä, kun kierroksensa viimeistä reikää pelanneen Jordan Spiethin avaus oli painumassa oikealle veteen. Pallo kuitenkin osui katsojan jalkaan, josta se kimposi takaisin väylälle.

Spieth (par) löi seuraavaksi pallonsa puukolmosella viheriön tuntumaan ja laittoi chipin reikään. Tällä eaglella hän varmisti uhattuna olleen paikkansa viikonlopun kierroksille.

Pelaajat palaavat lauantaiaamuna kello 7 paikallista aikaa jatkamaan toisen kierroksen loppuun. Kolmas kierros pelataan kolmen hengen ryhmissä ja lähdöt on kahdelta tiiltä. Tavoitteena on ehtiä saada kierros valmiiksi ennen auringonlaskua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje