21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Rory McIlroyn askelmerkit kohdallaan Open Championshipissa

Mielenrauha oli Rory McIlroyn aseena Openin kahtena ensimmäisenä päivänä. Viikonloppuna saatetaan nähdä yhden miehen show. Kuva Getty Images

Kauden kolmatta majoria johtava Rory McIlroy ei hyytynyt perjantaina avausväylällä tulleeseen bogiin. Viimeiset 17 reikää hän pelasi seitsemän alle parin. Pohjois-Irlantilainen on tehnyt molempina päivinä tuloksen 66. Eroa toisena päivänä tuloksen 65 tehneeseen Dustin Johnsoniin on neljä lyöntiä. Kolmatta sijaa jakavat kuusi pelaajaa ovat kuusi lyöntiä jäljessä.

Ilmassa on hieman samaa tuoksua kuin McIlroyn US Open ja PGA Championships-voitoissa, jotka tulivat kahdeksan lyönnin marginaalilla.

Sisäinen rauha tuo tuloksen

Rory McIlroyn valmistautumiseen toiselle kierrokselle sisältyi aamupäivällä kisan ja olosuhteiden seuraamista televisiosta.

”Näin, että kilpakumppanini joutuivat taistelemaan torstaita kovemmassa kelissä. Päätin aloittaa rauhallisesti ja hakea tulosta par-viitosilta. En hermostunut ensimmäisen reiän bogeysta.Kun tein perättäiset birdiet väylillä viisi ja kuusi, pääsin tuntemukseen jollainen minulla usein on pelatessani hyvin”, McIlroy kertoi kierroksen alkuvaiheista.

McIlroyn seitsemästä birdiestä kolme syntyi par-viitosilla, kaksi par-nelosilla ja kaksi par-kolmosilla.

”En ajatellut kierroksen aikana hetkeäkään huonoa lähihistoriaani toisen kierroksen peleistä”.

Mediatilaisuudessa hän sai vastata pitkän kaavan mukaan siihen, millainen tunne hänellä on päällä pelin kulkiessa.

”Tuolloin olen tilassa, jossa pystyn ajattelemaan selkeästi, palaset ja tekeminen loksahtavat kuin itsestään kohdalleen. Tunnen olevani oikealla raiteella, sisäinen rauha valtaa mielen. Ei sen rakentamiseen ole mitään kaavaa, minulla on muutamia sidesanoja, joiden kautta haen tätä tunnetta lyönteihin valmistautuessani”, McIlroy kuvaili.

Ukkosen uhkaa lauantaina

Lauantaille on luvattu todellista koiranilmaa, kovaa sadetta ja ukkosta. Ensimmäistä kertaa Open Championshipin historiassa startit tehdään kahdelta tiiltä ja kolmen hengen ryhmissä myös viikonlopun päivänä. Ensimmäiset ryhmät lähtevät liikkeelle kello 09.00. Järjestäjillä on melkoinen haaste saada kentältä pelaajat ja arviolta 40.000 katselijaa turvaan erittäin todennäköisten ukkosmyrskyjen altal

Sääennnusteen mukaan ukkoskuuro pyyhkäisee alueen yli varhain aamulla, toinen heikko jakso on tulossa myöhemmin illalla . Ennusteet muuttuvat ja tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

”Olen valmistautunut pelaamaan kaikenlaisissa keleissä, viimeisten viikkojen aikana olen pelannut links-golfia vaativissa olosuhteissa”, McIlroy jatkoi.

Hän on pelannut Open Championshipissa kuusi kertaa, St.Andrewsissa (63-80-69-68) sijoitus oli kolmas, muilla yrityksillä sijoitukset ovat olleet välillä 25-116.

Viikonloppuun lähdettäessä kaikki kortit ovat McIroyn käsissä. Kuluneen sanonnan mukaan paljon on kiinni siitä, mihin suuntaan peli lähtee kulkemaan. Mikäli 25-vuotias McIlroy löytää oikeat sidesanat peliinsä launtain ensimmäisillä reiíllä, saattaa edessä olla samanlainen yhden miehen näytös kuin US Openissa 2011 ja PGA Championshipissa 2012. McIlroy voitti molemmat kahdeksan lyönnin erolla.

Dustin Johnson viihtyy links-kentillä

<a href=Dustin Johnson väläytti perjantaina osaamistaan kaikilla pelin osa-alueilla. Launataina hän lyö draiverilla kilpaa Rory McIlroyn kanssa.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071823193537.jpg">

Dustin Johnson väläytti perjantaina osaamistaan kaikilla pelin osa-alueilla. Launataina hän lyö draiverilla kilpaa Rory McIlroyn kanssa.Kuva Getty Images

USA:n suosituimpiin pelaajiin lukeutuvaDustin Johnson teki kisan parhaan tuloksen 65 ilman bogeja. Bighitterin historia Open Championshipissa on melkoisen vakuuttava. Vuonna 2009 hän jäi hännille( 147.), tuon jälkeen sijoitukset ovat olleet 14.,toinen,yhdeksäs ja 32.

Johnson kohtasi McIlroyn jo vuoden 2007 Walker Cupissa. Hänellä oli loistavat mahdollisuudet voittaa US Open 2010, jolloin hän johti kolmella viimeisenä päivänä, sekä PGA Championships samana vuonna. Tuolloin Johnson kuvitteli viimeisellä puttaavansa viidestä metristä kisan voitosta. ”Onnekseen” hän missasi, sillä kahden lyönnin penaltti bunkkerissa mailan hiekkaan laskemisesta pudotti Johnsonin uusinnasta.

Kovuutensa mies miestä vastaan Johnson osoitti viimeksi Ryder Cupissa (2012) voittamalla kaikki kolme otteluaan.

Tähtiä kärkiparin takana

Open Championshipin vaikuttavin suoritus on toistaiseksi <a href=Sergio Garcian tekemä eagle kovassa vastatuulessa kentän toisella reiällä. Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071823250107.jpg">

Open Championshipin vaikuttavin suoritus on toistaiseksi Sergio Garcian tekemä eagle kovassa vastatuulessa kentän toisella reiällä. Kuva Getty Images

McIlroyn ja Johnsonin varjoina launtain kierrokselle lähtee erittäin nälkäisiä haastajia tuloksessa kuusi alle.

Rickie Fowler ja Sergio Garcia ovat varmasti kypsiä voittamaan ensimmäisen majorinsa. Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen ja Charl Schwartzel ovat omat majorinsa jo saavuttaneet, viikonloppuna avautuu mahdollisuus toiseen.

USA:n Ryder Cup-joukkuetta toistamiseen kipparoiva <a href=Tom Watson näytti nuoremmille mallia Royal Liverpoolissa.kuva getty images" src="/wp-content/uploads/2014/07/14071823215623.jpg">

USA:n Ryder Cup-joukkuetta toistamiseen kipparoiva Tom Watson näytti nuoremmille mallia Royal Liverpoolissa.kuva getty images

Italian Francesco Molinari on hakenut pitkään isoa menestystä. Sellaisen saavuttaminen Open Championshipissa saattaisi avata hänelle ainakin villin kortin kautta paikan Ryder Cupiin.

Pohjoismaalaisista parhaissa asemissa ovat Robert Karlsson (-4) sekä Thomas Björn (-3)

Tom Watson teki hämmästyttävän uroteon. Tulokset 73-73 vievät 64-vuotiaan konkarin viikonlopun kierroksille.

Samassa tuloksessa ovat mm. voiton suhteen mahdollisuutensa menettänyt Tiger Woods, Jordan Spieth sekä Luke Donald

Nimekkäimpiä karsiutujia olivat Bubba Watson, Patrick Reed, Lee Westwood, Ian Poulter , Miguel Angel Jimenez sekäJamie Donaldson.

Neljän viimeksi mainitun jääminen ilman rahaa ja pisteitä Liverpoolista voi muodostua jopa ratkaisevaksi tekijäksi kapteeni Paul McGinleyn jakaessa villejä korttejaan.

Donaldson on toistaiseksi sisällä tiimissä, mutta vaaravyöhykkeessä jäädä villien korttien varaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje