18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko selkä seinää vasten Kööpenhaminassa

Roope Kakko sijoittui Tanskassa pidetyssä CT:n kisassa vuonna 2008 toiseksi. Voiton vei uusinnan jälkeen Antti Ahokas © Getty Images

Tanskalaisilla kulkee kovaa Challenge Tourilla. Yhteensä viisi pelaajaa on 45:n ensimmäisen joukossa ja pääsemässä seuraavalla viikolla Italiassa käytävään Tourin finaalikisaan. Andreas Harto on vain 125 euron päässä Gary Lockerbiesta listan kakkosena, Joachim B. Hansenin sijoitus on kahdeksas.

Juuteille pitää nostaa hattua myös siitä, että he taikoivat lyhyessä ajassa kasaan 140.000 euron palkintopotin viikonlopun kisaan. Tanskassa pelattiin elokuun puolivälissä niinikään CT:lle kuuluva Ecco Tour Championships, jonka suojelijana oli Thomas Björn. Kaksi kisaa samaan kauteen on osoitus siitä, että tanskalaiset haluavat panostuksillaan auttaa pelaajiaan eteenpäin.

Viikonlopun kilpailu pelataan kaudella 2010 avatulla Royal Golf Clubilla. Maanantaina pelatusta karsinnasta pääsi mukaan mm. kaksi kertaa ET:lla voittanut konkari, 50 vuotias Steen Tinning. Tanskan ja ehkä koko Pohjoismaiden lupaavin nuori pelaaja, Torbjörn Olesen osallistui keskiviikon pro-amiin.

Paluun CT:lle kahden kisan ajaksi tekee kolme voittoa viidessä kisassa saavuttanut Kristoffer Broberg, joka on päässyt vain kerran neljällä yrittämällä jatkoon ET:lla.

Varsinaisessa kisassa iso raja tulee kulkemaan niiden pelaajien välillä, jotka ovat rahalistalla 45:n joukossa. Roope Kakko (45:s) on nyt rajatapaus , Charlie Ford on vain 161 euroa häntä jäljessä. Kakon on parempi pitää viikonlopun tuloslistalla Ford takanaan, edelläolevien ohittaminen on isompien erojen vuoksi vaikeaa. Mikko Korhonen teki Tsekissä viimeisen kierroksen sisääntulossa ratkaisevaksi osoittautuneen nousun. Viisi alle tulos nosti hänet neljänneksi ja rahalistan 37:ksi. Tämä toi samalla (top-10) kutsun Tanskan kisaan, johon Korhosella ei muuten olisi ollut sisäänpääsyä.

Mikäli Kakko jää 46:ksi tai heikommalle sijalle rahalistalla, hän joutuu kahdeksan muun pelaajan kanssa ET:n toiseen karsintavaiheeseen joka pelataan marraskuun alkupuolellla.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje