5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roope Kakko iski kauden parasta pöytään: ”Erittäin onnellinen heppu”

Roope Kakko oli mielissään pelattuaan kauden parhaan kierroksensa. Kuva: Getty Images

Challenge Tour on kääntymässä loppusuoralle suomalaisten taistellessa tärkeistä ranking-pisteistä.

Toista viikkoa peräkkäin Ruotsissa pelattava Challenge Tour on mielenkiintoisessa vaiheessa. Peruskautta on jäljellä viisi kilpailua, joten kiertueen pelaajien on pystyttävä venymään parhaimpaansa syyskauden aikana. Torstaina Roope Kakko osoitti olevansa vireessä vuoden tärkeimmillä hetkillä.

Kakko pelasi käytännössä virheettömästi koko päivän. Parien ja kolmen birdien jälkeen Kakko lopetti kierroksensa komeasti eagleen päätyen tulokseen -5. Se oikeuttaa jaettuun viidenteen sijaan kierroksen ollessa vielä kesken osalla pelaajista.

”Taisi olla kauden paras kierros ja sen myötä tässä on erittäin onnellinen heppu. Ei se mitään ilotulitusta ollut tänäänkään, mutta huono lyönti ei ollut kovin huono ja sillä pääsee tässä pelissä pitkälle”, Kakko kertoi kierroksensa jälkeen.

Kakon 66 lyönnin kierrostulos on hänen alhaisin tällä kaudella. Espoolainen on väläytellyt kuluvana vuonna ajoittain ja läpäissyt hyvällä prosentilla cuteja (7/10), mutta huippusijoitukset ovat jääneet toistaiseksi ottamatta. Heinäkuussa hän oli Saksan kilpailussa kuudes.

Kakko sai tälle viikolle kunnolla juonesta kiinni valmentajansa Mika Piltzin ja vaimonsa Minea Blomqvist-Kakon avittamana.

”Piltzille pitää antaa iso kiitos onnistumisesta. Minulla oli aavistuksen epätoivoinen fiilis vedon suhteen, mutta Mika oli kartalla missä mennään ja antoi maanantaina hyvät lääkkeet lyömiseen. Vaimo piti myös pienen puhuttelun ja muistutti minne tässä ollaan menossa sekä mitä se vaatii”, Kakko jakoi kiitosta lähimmilleen.

Kakko on tällä hetkellä kiertueen pistelistalla 88. Tämän viikon korkealla sijoituksella hän ottaisi tukevan otteen vahvasta CT-kortista, jonka saa 75 parasta. Kiertueen finaalikilpailuun Mallorcalle pääsee 45 parasta.

Tässä vaiheessa kautta pienoisilla onnenkantamoisillakin voi olla suuria merkityksiä. Kakko pääsi maistamaan hunajaa kierroksensa päätteeksi.

”Viimeisellä reiällä meni kiva 20 metrin bonusputti kassiin ja kyllä oli mies maireana”, Kakko hehkutti.

”Huomiseksi on luvattu sadetta. Pienen jumpan kautta kaivetaan hampaat esiin ja laitetaan taisteluilme tappiin”, Kakko latasi.

Kierroksensa päättäneistä muista suomalaisista Oliver Lindell (+1) on sijalla 121. Kisaa johtaa Benjamin Follett-Smith.

Lue seuraavaksi: Challenge Tourilla on paljon pelissä – Suomalaiset taistelevat pelioikeuksista kahdelle kiertueelle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje