14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Roope Kakko hakee vauhtia Finnish Tourilta

ET:lle takaisin mielivä Kakko saa torstaina Nordcenterissa kiriapua Kim Koivulta ja Jani Perttilältä.

Finnish Tourin avauskilpailu Fream-kentällä on ennakkoasetelmiltaan hyvin mielenkiintoinen Roope Kakon ja Jaakko Mäkitalon asettuessa ”mittatikuiksi” enimmäkseen kotimaassa sekä Nordic Leaguella pelaaville huipuille ja sinne pyrkiville.

Voittajakategorialla European Touria kiertäneen Kakon kausi 2016 oli pettymys.

Elokuussa 2015 tullut voitto ET:n ja CT:n yhteiskisassa Madeiralla sai saman vuoden syksyllä jatkoa hyvillä menestyksillä pääkiertueella.

”Seuraava kausi ei sitten mennytkään suunnitellusti. Hyvän alun jälkeen alkoi otsanauhaa puristaa vääristä paikoista. Keskitin huomiotani turhan paljon pelin heikkouksiin, vaikka olisi pitänyt mennä vahvuuksia kehittämällä”, hän analysoi.

Nordcenter istuu silmään

Treenattuaan talvikauden Floridassa Kakko haki jo Turkin CT-kisasta pelituntumaa. Tuloksena oli karsiutuminen.

”Pelissäni on paljon hyviä osasia. Nordcenterin kisa on minulle puhtaasti valmistautumista seuraavien viikkojen Portugalin ( CT&ET) ja Sisilian (ET) kisoihin. Olen aina pitänyt Freamin kentästä, se mittaa pelaajan osaamisen ja psyykkeen reilulla tavalla ja osuu mainiosti silmääni.”

Pelikavereikseen hän saa torstaina kello 12.30 Kim Koivun ja Jani Perttilän.

Kim Koivua on vakiinnuttanut paikkansa amatööripelaajiemme ykkösketjussa.

”Kahden kovan pelimiehen seurassa on mukava lähteä matkaan. Menestystä ja voittoja janoavia vanhempia sekä nuorempia kisailijoita on nimilistan perusteella paljon mukana.”

”Kun numerolappu laitetaan rintaan kilpailussa, tunnelma on aina intensiivisempi kuin harkkakierroksella. Haen Nodikasta itseluottamusta onnistumisten kautta. Samalla haluan rakentaa nousujohteista starttia kauteen, jotta olisin pian valmis menestymään CT:lla, joka nyt on päätyöpaikka”, Kakko taustoittaa syitään osallistua kotimaisen kauden avaukseen.

Pudottuaan kausien 2012 ja 2014 jälkeen ET:lta portaan alaspäin, on Kakko onnistunut molemmilla kerroilla tekemään nopean paluun pääkiertueelle.

2013 hän pelasi elämänsä parhaan kauden CT:lla ollen kahdeksas, 2015 tuli nopea ”kutsu” takaisin isojen poikien kiertueelle Madeiran voiton myötä.

Lauri Hämäläinen palaa palvelukseen

Nordcenterin 54-reikäinen kisa päättyy lauantaina. Jo sunnuntaina Kakko sekä hänen kanssaan vuosikausia ET:lla kiertänyt caddie Lauri Hämäläinen matkaavat Portugalin ja Sisilian osakilpailuihin. Molemmissa on voittajalle luvassa kortti pääkiertueelle vuosiksi 2017-2018.

Roope Kakon ensimmäinen European Tourin kisan voittoputti upposi Madeiralla kesällä 2015. Kuva: getty images.

”Minulle on todella merkityksellistä se, että Lauri onnistui järjestämään itselleen aikaa näihin kahteen kisaan. Tavoite on pelata niissä täysipainoista golfia ja hilautua ennen viimeistä kierrosta asemiin, josta voisi voittaa kilpailun”, hän lopettaa haastattelun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje