27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Roomassa tanskalaisjuhlaa, Mikko Korhonen nousi kahdeksanneksi

Roope Kakko tarvitsee vähintää 6000 euroa kahdesta viimeisestä kisasta noustakseen CT:lla 80:n joukkoon. Kuva: Antti Luukkonen

Tanskalaisjuhliin päättyi Roomassa pidetty Challenge Tourin kisa. Andreas Harto teki Tourin kaikkien aikojen ennätyksen kun hän voitti toisen kerran, yrityskerta oli näet vasta kolmas. Ensimmäinen ykköstila ei elokuun lopulla tuottanut rahaa, sillä Harto oli ECCO Tour Championshipin aikoihin amatööri. Lauantaina hän kukisti uusinnan jälkeen Ruotsin Joel Sjoholmin. Parvaljakko päätyi yhteistulokseen 19 alle, seuraavat jäivät viiden lyönnin päähän.

”Tämä on ylitse kaikkien odotusteni, en kuuna päivänä olisi voinut kuvitelllut pystyväni voittamaan kahta kertaa CT:lla näin lyhyen ajan sisällä” Harto tunnusti. Juhlimassa olivat myös caddienä toiminut isä, sekä katsomossa kannustaneet äiti sekä sisar.

Mikko Korhosen ote piti loppuun asti. Kahdeksas sija oli kauden paras ja se tuotti 2893 euroa jotka pitivät Korhosen niukasti 45:n joukossa. Top-ten sijotuksesta huolimatta hän putosi yhden sijan 44:ksi. Nykyisetkin ansiot saattavat riittää , mikäli päätöskisassa Egyptissä hänen alapuolellaan olevista pelaajista yhtä useampi ei nouse 10-12 parhaan joukkoon.

Roope Kakko sai 61:sta sijastaan vaivanpalkkaa 442 euroa. Hän on rahalistan 112:s, Antti Ahokas 106:s. Turvatakseen CT:lle kunnon kortti vuodelle 2011 ennen viimeisen oljenkorren tarjoavaa ET:n karsintaa heidän pitäisi nousta Egyptissä viiden ensimäisen joukkoon. Vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Roope

Mikko Korhonen sivusi perjantaina kauden parasta tulostaan 66 Olgiatan kentällä Roomassa ja nousi kymmenen sijaa 14:ksi.Korhonen tunnetaan tasaisuuden ilmentymänä jolle voittojen napsiminen ammattilaisuralla ei vielä ole onnistunut. Nytkin kärki on liian kaukana, Tanskan Andreas Harto on peräti kahdeksan lyönnin päässä. Korhoselle jokainen euro voi olla ratkaiseva, sijoittuminen 20:n joukkoon voisi nostaa hänet riittävän kauas 46:n pelaajan edelle, että paikka CT:n finaalikisaan varmistuisi tulevan viikon Egpyptin tapahtuman jälkeen.

Roope Kakon tie vei perjantaina päinvastaiseen suuntaan. Tulos 73 pudotti viimeisenä jatkoon päässeen espoolaisen 62:ksi. Lauantaina huippukierros antaisi itseluottamusta viimeiseen kisaan jossa Kakolle joka tapauksessa jää kova urakka itsensä nostamiseksi 80:n joukkoon rahalistalla.

Tommy

Mikko Korhonen (71-67) ja Roope Kakko (71-69) nostivat kuvaannollisesti päänsä pinnan yläpuolelle Olgiata Golf Clubilla selviytymällä jatkoon. Korhonen on kisan puolivälissä 24:s seitsemän lyöntiä kärjestä, Kakon sijaluku on 51:s. Korhoselle saattaa hyvinkin riittää rahalistalla 45:n joukossa pysymiseen pari pienempääkin shekkiä. Roope Kakko tarvitsisi noin 6000 kahdesta viimeisestä kisasta noustakseen 80:n joukkoon ja varmistaakseen CT-kortin myös vuodelle 2010. Kakkostourin pienillä palkintorahoilla tämä edellyttäisi ehdottomasti top-7 sijoitusta joko Roomasta tai Egyptistä, toisestakin kisasta jatkoonpääsyä ja pientä shekkiä.

Challenge Tourilla näyttäisi olevan vain käväisemässä Englannin Tommy Fleetwood joka komean amatööriuran jälkeen siirtyi loppukesästä ammattilaiseksi. Hän on meriittiensä johdosta saanut villejä kortteja kisoihin. Fleetwood on selvittänyt cutin kaikissa kuudessa kisassaan ja ollut kahdesti kakkonen. Valitettavasti ensimmäinen runner-up sijiotuksista tuli jo amatöörinä eikä rahoja lasketa hänen hyväkseen. Roomassa Fleetwood on neljäntenä kisan puolivälissä.

Roope

Suomalaisten kausi Challenge Tourilla on sujunut reilusti alle odotusten. Mikko Korhonen on rahalistalla 43:s ja tähyää ET:n suoraan finaalipaikkaan jonne yltävät 45 ensimmäistä. Nykyiset tinat tuskin riittävät, pienetkin shekit Roomasta ja Egyptistä voivat pitää hänet tärkeän rajan oikealla puolella. Korhosen keskittyminen on viimeisten viikkojen aikana ollut varmasti vaikeaa, sillä perheeseen syntyi toinen lapsi syyskuussa.

Roope Kakolla ja Antti Ahokkaalla pää on selkeästi pölkyllä. Ahokas on rahalistan 105:s, Kakko 110:s. Kauden päätteeksi 80 parasta saa kunnon kategorian CT:lle. Ahokas ei mahtunut Rooman kisaan mukaan, sama kohtalo uhkaa tällähetkellä Egyptin kisan osalta. Kakko aloitti World Cupiakain isännöineellä Olgiata Golf Clubilla tuloksella 71 , samaan päätyi Korhonen.

Kakon pitäisi sijoittua Roomassa tai Egyptissä kuudenneksi jotta suora paikka kakkostourille aukeaisi vuodelle 2011. Ahokkaalla ja Kakolla on viimeisenä takaporttina ET:n karsinnat. Kakkosvaiheesta pitäisi päästä finaaliin, siellä jatkoon neljän kierroksen jälkeen. Molemmilla on tietty, kuten Korhosella, vielä mielessä samaa reittiä kipuaminen ET:lle. Pahin skenaario on siis se, että sijoitus CT:lla ei ole 80:n joukossa ja ET:n karsinnoissa jatkoonpääsy finaalissa jää haaveeksi. Tällöin molemmilla päätyömaaksi muodostuisi oletettavasti Nordic League.

Ahokas ja Kakko voittivat syksyllä 2006 omilla kentillään ET:n karsintojen toisen vaiheen. Finaalissa Ahokas jäi lyönnin päähän kortista, Kakon mahdollisuudet hupenivat nivelreuman vaivojen myötä.

Roomassa Kakolta ja Korhoselta odotetaan jo torstain toiselta kierrokselta nousua kohden kärkeä. Ahokas joutuu jännittämään mukaanpääsyä Egyptiin.

MInea Blomqvist, joka osallistuu viikonloppuna kauden viimeiseen kisaansa Kaliforniassa, pistää avomiehensä ET-karsinnat varsin korkealle arvojärjestyksessä.

”LET:n Dubain osakilpailuni osuu karsintojen kanssa päällekkäin. Roope tarvitsee niihin parhaan mahdollisen caddien, joten lähden cäddäämään ja tukemaan häntä paikanpäälle”, Blomqvist viestitti USA:n länsirannikolta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje