28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Ylivertaisessa iskussa oleva Jon Rahm jyräsi Orlandon huipputurnauksen paalulle

Jon Rahm jaksaa latautua parhaimmilleen kilpailusta toiseen. Kuva: Getty Images

Rahm hehkui etenkin kierroksen alussa ja lopussa.

Jon Rahm esitti upeita otteita Floridassa käynnistyneen PGA Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi kiertueen paraatiturnauksiin kuuluvan Arnold Palmer Invitationalin avauspäivänä tuloksen 65 (-7), jolla maailmanlistan ykkönen pitää kärkipaikkaa kahden lyönnin turvin ennen Chris Kirkiä, Kurt Kitayamaa sekä Cameron Youngia.

Edes Bay Hill Club & Lodge -kentän tarjoama haaste ei hetkauttanut Rahmia.

”Loistava kierros. Kunpa kaikki olisivat yhtä nautinnollisia”, hän sanoi.

Se ei tarkoita, että espanjalaisen kierros olisi ollut täydellinen. Kolmella birdiellä aloittanut Rahm osui torstaina vain kahdeksaan väylään. Kahdesti pallo ajautui maskiin puiden taakse, ja näistä tilanteista toisella kerralla hän pelasti parin yli kymmenenmetrisellä putillaan. Kierroksen loppu oli yhtä näytöstä.

Rahm löi 16:lla (par 5) pallonsa rautaviitosella viheriön kanttiin, seitsemän metrin päähän lipusta, ja pyöräytti eagle-putin sisään. Seuraavalla reiällä, par-kolmosella, hän sivalsi tiilyönnin rautaseiskalla noin puoleen metriin, ja kierroksen päätteeksi Rahm upotti birdie-putin, jota oli edeltänyt silkinpehmeä rautaysi alle kahden metrin etäisyydelle reiästä.

Aina voi kuitenkin pelata paremmin.

Hän hehkutti alkuviikolla, että uskoo olevansa lyömätön, kun kaikki sylinterit iskevät tulta samanaikaisesti. Samalla Rahm totesi, ettei pysty kuvittelemaan kilpailua, jossa esittäisi absoluuttisesti parasta peliään.

”Nyt otin muihin etua minimoimalla virheet, ja pari hyvää vaihetta pelasti kovan tuloksen. Aina voi kuitenkin pelata paremmin. Tämä oli vasta ensimmäinen päivä. Jos jatkan pelaamista samaan malliin, kysykää sunnuntaina uudelleen. Saatan muuttaa mieltäni.”

Rahm on voittanut tänä vuonna jo kolme kilpailua ja ottanut viisi ykköstilaa yhdeksässä edellisessä turnauksessaan. Rory McIlroylla on silti voitolla matemaattinen mahdollisuus suistaa hänet maailmanlistan kärjestä.

McIlroyn voitontavoittelu alkoi vaisusti, sillä hän käytti ensimmäiseen kierrokseensa 73 (+1) lyöntiä. Se sisälsi tuplabogin kuudennella reiällä (par 5), jossa pohjoisirlantilainen löi avauksensa veteen.

Viime viikolla Honda Classicissa kahdeksan vuoden tauon jälkeen voittojen tielle palannut Chris Kirk ja Cameron Young hyötyivät aamun säyseimmistä olosuhteista pelattuaan tuloksen 67. Samaan tulokseen ylsi Kurt Kitayama, jolla oli mahdollisuus hätyytellä Rahmin paalupaikkaa, kunnes hän sortui viimeisellä reiällä bogiin.

Muun muassa Jordan Spieth, Xander Schauffele, Patrick Cantlay sekä kisan voittoa puolustava Scottie Scheffler ovat viidettä sijaa jakavien joukossa – kaikki maailmanlistan top 20 -pelaajia. Samaan tuloksen tähtipelaajien kanssa ylsi päivän toiseksi paras eurooppalainen, Englannin Aaron Rai.

Orlandoon on luvassa lähipäivinä kovempaa tuulta, joka voi tehdä puitteet muutenkin kireällä kentällä äärimmäisen vaativiksi. Pelaajien lyönninmuokkaustaidot pääsevät testiin, ja yllättäjien menestysmahdollisuudet käyvät pienemmiksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje