[10][12]

[10][12]
Kilpagolf - LET Access Series

Ranking-ykköselle Koivistolle uran kuudes top 5 -sijoitus LETAS-kiertueella

Tiia Koivisto jäi kolmen lyönnin päähän kisan uusinnasta. Kuva: Manon Guenot/LETAS

Finaalikierroksen laihaksi jäänyt birdie-saalis jätti Koiviston voittokamppailun ulkopuolelle.

Tiia Koivisto (-9) sijoittui perjantaina Madridin pohjoispuolella käydyssä LET Access Series -kiertueen kilpailussa jaetulle viidennelle tilalle. Eroa kisan voitosta uusimaan lähteneeseen kolmikkoon jäi kolme lyöntiä.

Toisen kierroksen jälkeen lyönnin päässä kärjestä ollut Koivisto ei saanut peliinsä samanlaista vaihdetta päälle kuin kahtena ensimmäisenä päivänä. Tuloksen 72 Lerma Golfin kentällä pelanneen mäntsäläläisen korttiin kirjattiin päätöskierroksella yksi birdie ja yksi bogey.

Kyseessä oli Koiviston kauden kolmas ja uran kuudes top 5 -sijoitus naisten haastajakiertueella. Vuoden kohokohta on peräisin kuukauden takaa, jolloin hän saavutti ensimmäisen LETAS-voittonsa Tsekissä.

Santander Golf Tour Lerma -kilpailun voitto ratkaisiin playoffissa Espanjan Luna Sobron Galmesin ja Mireia Pratin sekä Ranskan Anaelle Carnetin kesken. Ensin mainittu käänsi pelin edukseen vasta kahdeksannella uusintareiällä.

Kisan toinen suomalainen Karina Kukkonen (+4) pelasi kolmannella kierroksella Koiviston tavoin par-tuloksen, 72, ja päätyi jaetulle 44. sijalle.

LET-pelaaja Koivisto jatkaa kiertueen rankingin kärjessä ennen ensi viikon tiistaina käynnistyvää kauden 2020 viimeistä turnausta. Kokonaiskilpailun voitto olisi tärkeä, sillä sen avulla Koivisto parantaisi tuntuvasti nykyistä LET-kategoriaansa.