[10][12]

[10][12]

Rahmin haaveet kolmen voiton suorasta murskaksi – Max Homalla puoli tusinaa täynnä

Max Homa nousi San Diegossa viiden lyönnin takaa voittoon. Kuva: Getty Images

Homa otti Torrey Pinesin kisassa kuudennen ykköstilansa PGA Tourilla.

Jon Rahm (-8) joutui pettymään lauantaina San Diegossa päättyneessä PGA Tourin kilpailussa. Hän oli tehnyt vaisun avauskierroksen jälkeen vahvaa nousua tuloslistalla, ja lähti päätöspäivään kahden lyönnin päässä kärjestä. Rahm ei kuitenkaan saanut peliään finaalikierroksella kunnolla käyntiin joutuen tyytymään seitsemänteen sijaan.

Rahmilla oli lauantaina paljon pelissä. Voitto olisi ollut hänelle kolmas peräkkäinen Yhdysvaltain kiertueella ja uran kolmas Torrey Pinesin golfkeskuksessa. Hän juhli uransa ensimmäistä PGA Tourin ykköstilaa samaisessa Farmers Insurance Openissa tasan kuusi vuotta sitten ja nousi South Coursella U.S. Openin voittoon vuonna 2021.

Hänelle olisi avautunut top 3 -sijoituksella mahdollisuus nousta – riippuen Rory McIlroyn panoksesta Dubai Desert Classicissa – maailmanlistan kärkeen, mutta tämä saa toistaiseksi odottaa.

Päivän ja turnauksen suurimmaksi sankariksi kohosi viiden lyönnin takaa voittoon kavunnut Max Homa (-13). Eroa toiseen tuloksen 66 pelanneeseen kilpailijaan Keegan Bradleyyn (-11) kertyi kaksi lyöntiä. Homa pelasi etuysin neljä alle, ja viimeistään 11. reiällä tullut viides birdie osoitti, että hän on lauantaina lujasti voittokamppailussa mukana.

Vuonna 2019 voittotilinsä PGA Tourilla avannut Homa, 32, voitti sekä viime että toissa vuonna kaksi kilpailua. Edellinen tuli syyskuun Fortinet Championshipissä, ja Homa nousi tuoreen menestyksensä myötä Jon Rahmin kantaan FedEx Cupin pistetilastossa.

Näillä esityksillä alkaa näyttää selvältä, että Homa on yksi Yhdysvaltain joukkueen varmoista nimistä ensi syksynä Roomassa pelattavassa Ryder Cupissa.

Kilpailua alusta asti aina päätöspäivän takaysille johtanut Sam Ryder oli vielä kierroksen loppusuoralla voittokamppailussa mukana. Hänen menestyshaaveensa karisivat 15. reiällä tulleeseen tuplabogiin ja 17. reiän bogiin. Ryder jakoi neljättä sijaa neljä lyöntiä Homalle hävinneenä.

Koko kärkiryhmän panos oli lauantaina heikko. Parhaiten kolmikosta pelasi Tony Finau, mutta hänellekin kirjattiin yli parin painunut kierrostulos, 73. Finau (-7) jakoi viimeisen top 10 -sijoituksen Hideki Matsuyaman kanssa.