11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Rahm tuuliajolla PGA Championshipissä – DeChambeau pamautti parhaan tuloksen

Jon Rahmin tuska kasvoi kierroksella päivän edetessä. Kuva: Getty Images

Varapaikalta mukaan päässyt Eric Cole oli kisan keskeytyshetkellä kärjessä.

Kilpailun ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Jon Rahm ei pystynyt New Yorkin Rochesterissa käynnistyneessä major-kilpailussa odotettuun suoritukseen. Hän käytti PGA Championshipin avauspäivän kierrokseen 76 lyöntiä, ja on kuusi yli -tuloksellaan 117. sijaa jakavien joukossa.

Rahm on pelannut urallaan kauden toisessa majorissa 23 kierrosta, ja torstain esityksellään hän jakaa huonointa tulostaan PGA Championshipeissä.

Espanjalainen oli kierrostaan Oak Hill Country Clubin kentällä yhden alle kuuden reiän jälkeen, mutta jatko sujui masentavasti.

”Ensimmäiset kuusi reikää pelasin todella hyvin ja pääsin hyville paikoille. Sen jälkeen meni taisteluksi. En enää löytänyt väyliä ja se maksoi bogeja. Missasin takaysillä myös kolme lyhyttä puttia.”

”Loppuun tein parin ja birdien, vaikka en lyönyt hyvin. Täällä ei ole onnistuakseen pelattava täydellisesti”, Rahm sanoi.

Rahm hiipui lähestymis- ja puttitilastossa top 100:n huonommalle puolelle. Myös strokes gained off the tee -tilasto jäi miinusmerkkiseksi.

Maailmanlistan ykkönen on pelannut aiemmin kuudesti PGA Championshipissä. Näissä on tullut kaksi top 10 -sijoitusta. Kyseessä on ainoa major-kilpailu, jossa hän ei ole vielä yltänyt kolmen parhaan joukkoon.

Nyt tästä isosta lihaskimpusta ei näytä olevan enää jäljellä kuin sutjakka olemus.

”Jos pystyisin jotenkin pelaamaan huomenna kovan tuloksen ja lauantainakin parin tuntumaan, uskon, että minulla olisi sunnuntaina kunnollinen mahdollisuus”, Rahm valoi uskoa.

Bryson DeChambeau oli torstain paras maaliin ehtineistä pelaajista. Kuva: Getty Images

PGA Championshipin toinen eturivin menestyssuosikki, Scottie Scheffler, jakaa tuloksellaan 67 kolmatta sijaa Corey Connersin ja Dustin Johnsonin kanssa. Parhaan tuloksen torstaina maaliin ehtineistä pelasi Bryson DeChambeau, joka laittoi lyönnin verran edellisiä paremmaksi.

Valovuosien päähän palloa iskevä DeChambaeu viihtyi muutama vuosi sitten tavallista enemmän kuntosalilla rautojen parissa. Hän hankki nopeasti lihasmassaa ja nautti päivittäin melkoiset määrät proteiinipirtelöitä. Nyt tästä isosta lihaskimpusta ei näytä olevan enää jäljellä kuin sutjakka olemus.

Nykyään LIV-kiertueella pelaava DeChambeau ei näyttäisi torstain perusteella menettäneen golfkentällä mitään. Homma toimi torstaina kuin junan vessa, kun vuoden 2020 U.S. Open -voittaja iski tuloksen 66.

”Se oli loistava kierros erittäin vaikealla kentällä. Mietin aiemmin tällä viikolla, miten täällä joillain rei’illä on edes mahdollista tehdä birdiejä. Onneksi pystyin pelaamaan hyvää golfia”, DeChambeau sanoi.

Avauspäivän lähdöt siirtyivät hallan vuoksi lähes kaksi tuntia, minkä vuoksi iso osa iltapäivän lähtijöistä ei ennättänyt pelata kierrostaan loppuun. Kun päivä saatiin pakettiin, paalulla ei ollutkaan DeChambeau, vaan 14 reiän jälkeen tilanteessa-5 paistatteleva Eric Cole.

Kiertuetulokas Cole, 34, pääsi kilpailuun mukaan melkoisen mutkan kautta, viidentenä varamiehenä. Hän on hankkinut tällä kaudella lupaavasti kaksi top 10 -sijoitusta PGA Tourilla. Honda Classicissa avausvoitto kävi jo lähellä, mutta Chris Kirk oli uusinnassa etevämpi.

Cole on toisen polven ammattilainen. Hänen äitinsä, Laura Baugh, voitti vuonna 1971 U.S. Women’s Amateurin kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana ja kaksi vuotta myöhemmin Baugh valittiin LPGA:n vuoden tulokkaaksi. Vaikka Baugh ei päässyt naisten jenkkitourilla uusintaa lähemmäksi voittoa, oli hänen kuvansa 70-luvulla toistuvasti yhdysvaltalaisten golflehtien kansissa.

Oak Hill Country Clubin East Course osoitti ensimmäisellä kierroksella mitä tuleman pitää. Vain 19 pelaajaa on tällä hetkellä alle parin, ja miinus yhdellä heltiää myös paikka jaetulle 10. sijalle.

Top 10:stä eurooppalaisista löytyvät Viktor Hovland (-2), Sepp Straka, Thomas Pieters, Pablo Larrazabal, Victor Perez ja Justin Rose (-1). Maailmanlistan kolmonen, Rory McIlroy, pelasi torstaina tuloksen 71, jolla hän on sijalla T27.

Lue seuraavaksi: Tuleeko kauden toisesta majorista maailmanlistan kärkikaksikon kaksinkamppailu?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje