11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Puolustava mestari valahti PGA Tourin huipputurnauksessa klubipelaajan tasolle

Billy Horschelin peli on ajautunut takalukkoon. Kuva: Getty Images

Billy Horschel on kadottanut itseluottamuksensa kentällä.

Billy Horschel saapui tällä viikolla Ohiossa käytävään PGA Tourin eturivin turnaukseen sankarin roolissa. Puolustava mestari saa kisamaisemissa aina erityiskohtelun ja edellisvuoden tähtihetkiä pyöritellään kisalähetyksen aikana.

Hän oli kuitenkin Muirfield Village Golf Clubilla torstaina käynnistyneen Memorial Tournamentin avauskierroksella kaukana siitä loistosta, jota vuonna 2022 tullut neljän lyönnin voitto tarjoili.

Horschel pelasi tuloksen 84 (+12), jolla hän on 18 reiän jälkeen toiseksi viimeisellä sijalla. Matkaa kärkeen on peräti 17 lyöntiä.

”Itseluottamukseni ei ole koskaan ollut urani aikana yhtä alhaalla. Outoa kuitenkin on, että en samanaikaisesti tunne olevani hyvästä vireestä erityisen kaukana”, Horschel sanoi.

Koko vuosi on ollut maailmanlistalla sijalle 35 pudonneelle Horschelille tervanjuontia. Kahdeksasta pääkiertuevoitostaan viimeisimmän nimenomaan Memorialissa ottanut pelaaja ei ole saavuttanut yhtään top 10 -sijoitusta tämän vuoden lyöntipeliturnauksissa. Karsiutumisia on tullut keskimäärin joka toisessa kilpailussa, ja yksi lisää näyttäisi kertyvän tällä viikolla.

Otteisiin on tultava nopeasti ryhtiä, mikäli Horschel mielii olla mukana elokuussa pelattavissa PGA Tourin playoff-kisoissa. Hänen nimeään ei tällä hetkellä löydy FedEx Cupin pistalistan top-satasesta.

Niin helppoa kuin pyyhe olisikin heittää kehään, en aio tehdä sitä.

Ensimmäinen kierros paljasti pienoiskoossa Horschelin, 36, tämän vuoden ongelmien ydinkohdat. Vain kuusi avausta löysi tiensä väylille, mutta raudoilla sujui vieläkin huonommin. Strokes gained: tee to green -tilasto oli jopa 10,8 lyöntiä miinuksella.

Kauden strokes gained: off-the-tee-tilastossa Horschel on vaatimattomasti sijalla 176. Näistä asemista kenties keskeisimmässä avaintilastossa on vaikea taistella menestyksestä.

”Niin helppoa kuin pyyhe olisikin heittää kehään, ja jättää tulematta huomenna kentälle, en aio tehdä sitä. En kuulu niihin tyyppeihin. Kiertueella on paljon pelaajia, jotka keksivät huonon tuloksen kustannuksella loukkaantumisia ja muita tekosyitä. Tulen huomenna paikalle, ja annan kaikkeni.”

Legenda Jack Nicklauksen nimikkokilpailun kärjessä on Davis Riley (-5). Yhdysvaltalaisella on lyönnin etumatka Englannin Matt Wallaceen. Toinen britti Danny Willett ja Irlannin Shane Lowry (-3) ovat eurooppalaisista kolmatta sijaa jakavien joukossa.

Memorial Tounament kuuluu PGA Tourin niin sanottuihin designated-kilpailuihin, jossa on 20 miljoonan dollarin palkintopotti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje