21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Pulkkasen huippukierroksen takana rohkea muutos viheriötyöskentelyssä

Kaudella 2023 Tapio Pulkkanen käytti putissa niin sanottua vastaotetta, eli hän puttasi vasen käsi alhaalla. Kuva: Getty Images.

Kokenut ammattilainen tarvitsi vain viikon muutoksen sisäänajamiseen.

Tapio Pulkkanen avasi Challenge Tour -kautensa hienolla 66 lyönnin kierroksella. Hän jakaa kilpailun kärkipaikkaa yhdessä Englannin Bradley Badwenin kanssa.

Pulkkanen pelasi vuoren varmasti, eikä tehnyt yhtään paria suurempaa reikätulosta.

”Oikein hyvä startti kauteen. Tuntuu, että viime aikoina olen saanut lyöntiä jämäkämmäksi ja siinä koen, että riittää vielä hommia lähikuukausiksi. Rauhallinen alku kierrokselle. Yksi birdie sinne tänne, mutta loppu kruunasi kierroksen eaglen ja birdien merkeissä”, Pulkkanen viestitti.

Kauden alla Pulkkanen päätyi tekemään yhden suuren muutoksen, joka liittyy viheriötyöskentelyyn.

”Puttaamistakin olen vähän tutkiskellut. Otin Scotty Cameronin bladen käyttöön ja vaihdoin crosshandista takaisin ’normaaliin’ otteeseen”, hän kertoo.

Toki puttiotteen muuttaminen takaisin niin sanottuun normaaliin otteeseen crosshand-otteesta on helpompaa kuin muutos toiseen suuntaan, mutta silti muutos on suuri. Pulkkasen kohdalla muutos on kuitenkin ollut ällistyttävän nopea.

”Oikeastaan sitten, kun sai ajatuksen kuntoon, niin en ole kotiputtaamisen lisäksi kuin reilun viikon niin putannut. Olin viime viikon Dubaissa treenaamassa ja siellä käytännössä vaihdoin”, Pulkkanen kertoo.

Lue seuraavaksi: Pulkkanen johtaa CT:llä, myös Lindell taisteli hienosti: ”Onneksi sattuu olemaan Etelä-Suomen pehmeimmät kädet!”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje