[13][26]
Kilpagolf - Nordic League

Pulkkanen voittoon Finnish Openissa!

Tapio Pulkkasella oli peli vahvasti hallussa koko päätöspäivän ajan © Getty Images

Tapio Pulkkanen näytti Finnish Openissa oman tasonsa alusta alkaen. Kotkalainen johti kilpailua jokaisen kierroksen päätteeksi. Ensimmäisen ja toisen päivän jälkeen ero seuraavaan oli yksi lyönti, viimeisen kierroksen jälkeen ero kasvoi neljään.

Yhteispohjoismaiseen Nordic Golf Liigaan kuuluvan kilpailun paras ammattilainen oli kilpailussa toiseksi, tuloksellaan 206 (-10), sijoittunut Ruotsin Pontus Leijon.

Parhaana ammattilaisena Leijon kuittasi urakastaan 10 800 euron shekin. Kolmannen sijan jakoivat Tanskan Kristian Grud sekä Ruotsin Niclas Johansson. Kaksikon tulos oli 207 (-9).

Sunnuntain parhaan kierrostuloksen 66 (-6), pelasi Suomea Challenge Tourilla edustava Mikko Korhonen. Korhosen lisäksi kilpailun kärkikymmenikköön ylsivät suomalaisista Olli Järvi ja Kalle Samooja sekä vasta 19-vuotias kuopiolainen amatööri Lauri Ruuska.

”Ei oikeastaan ollut missään vaiheessa kovin suurta hätää tänään. Löin erittäin hyviä avauksia läpi viikon ja erityisesti viimeisellä kierroksella”, Pulkkanen löysi syitä votolleen.
Viimeisestä kierroksesta odotettiin Pulkkasen ja lyönnin päästä lähteneen Kalle Samoojan kaksintaistelua. Satumainen kaksinkamppailu ei kuitenkaan muodostunut missään vaiheessa, sillä Samoojalla oli ongelmia alusta asti lyöntiensä kanssa.
”Kalle ei ollut tänään missään vaiheessa kovin vahvassa vireessä. Hän blokkaili paljon lyöntejä oikealle ja pelaaminen ei ollut kovin sujuvaa missään vaiheessa – oli kiva kuitenkin saada yksi takaisin Kallelta”, Pulkkanen viittasi muutamiin kertoihin kun Samooja on vetänut pidemmän tikun viimeisellä kierroksella.
Samooja oli hyvin mukana pelissä ensimmäiset neljä väylää, kunnes turkulainen sortui tuplaan vitosella ja bogiin kuudennella väylällä. Pulkkanen tiesi tilanteen kahden viimeisen ryhmän osalta läpi kierroksen.
”Tiesin, mitä vikoissa ryhmissä tapahtui, mutta ei ollut hajuakaan heidän edellä menevistä. Toisaalta ne ryhmät olivat ja viiden lyönnin päässä lähdettäessä kierrokseen”, Pulkkanen totesi rauhallisesti.

Kausi loppuun amatöörinä

Amatöörinä viimeistä vuottaan pelaava Pulkkanen ei päässyt käsiksi yli 10 000 euron palkintorahaan, vaan joutui tyytymään Nordic Leaguen pisteisiin ja kunniaan.
”Tottakai oli kiva voittaa, mutta ei tämä sinänsä asioita muuta millään tavalla. Syksyllä on ohjelmassa European Tourin karsinnat ja amatöörikisoissa arki jatkuu vielä tämän kauden”, Tapsa jatkoi.
Pulkkasen voitto Vuosaaressa ei pitäisi tulla juuri kenellekään yllätyksenä. Sama pelaaja on voittanut Vuosaaressa Suomenmestaruuden ja Finnish Tourin osakilpailun. Jälki on myös ollut vahvaa kansainvälisissä amatöörikisoissa läpi alkukauden.
Kun Tapio Pulkkanen siirtyy ammattilaiseksi kauden päätteeksi saa kotimainen golfkansa jäädä innolla odottamaan mitä pitkälyöntinen kotkalainen saa aikaiseksi rahakentillä – todennäköisesti jotain merkittävää.
Kilpailun

Kilpailun isäntä Mikko Korhonen pääsi kunnolla vauhtiin vasta lauantaina. Kuva: Juha Taskinen

Kilpailussa toiseksi parhaaksi suomalaiseksi nousi kilpailun isäntä Mikko Korhonen (-8). Nummelalainen iski viimeisen kierroksen parhaan tuloksen 66 (-6) nousten yhteistulokseen -8. Liekö viimeisen kierroksen menestys caddien ansiota – mailoja kantoi ammattilaispelaaja Tuomas Tuovinen vahvan jalkatuen kera.