27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pulkkanen menetti asemia – paikka seuraavaan kisaan vaatii päätöspäivänä ison onnistumisen

Tapio Pulkkanen ei ollut tyytyväinen lauantain puttipeliin. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkasen ”Etelä-Afrikan kiertue” uhkaa jäädä yhden turnauksen mittaiseksi.

Tapio Pulkkanen (-5) ei onnistunut säilyttämään asemiaan Etelä-Afrikan Johannesburgissa jatkuneessa Joburg Openissa. Hän pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja putosi kärkikymmeniköstä jaetulle 22. sijalle.

”Aika perustökkimistä oli tänään pelaaminen. Ei mitenkään huonoa, mutta putti ei oikein tippunut. Haastavia lipunpaikkoja oli tänäänkin tarjolla, ja birdiepaikkoja ei liikaa ollut”, Pulkkanen sanoi.

Kolme birdieä ja kolme bogia lauantaina tehneen Pulkkasen tilanne mutkistui ensi viikon kilpailua ajatellen. Hänen on yllettävä DP World Tourin kauden 2024 avausturnauksessa top 5:een, jotta mies nähtäisiin myös ensi viikon South African Open Championshipissä. Eroa viitossijalla olevaan Zander Lombardiin on viisi lyöntiä, joten Pulkkaselta vaaditaan tämän tavoitteen toteutumiseksi huippusuoritusta Joburg Openin finaalikierroksella.

Pulkkanen menetti korttinsa DP World Tourille viime kauden päätteeksi. Race to Dubai -listan 127. sija antoi hänelle täksi kaudeksi kategorian 19, jolla pääsee vain satunnaisesti kiertueen pienempiin kisoihin.

Tunku joulukuun ensimmäisellä viikolla pelattavaan Alfred Dunhill Championshipiin on South African Open Championshipiäkin kovempi. Näin ollen Pulkkasen ”Etelä-Afrikan” kiertue uhkaa jäädä yhden kilpailun mittaiseksi, ellei hän laita sunnuntaina ranttaliksi.

Pulkkanen pelasi lauantaina kisan voittoa puolustavan Dan Bradburyn (-7) kanssa.

”Bradbury taisi saada kutsun tänne viime vuonna, ja voitti. Puumailatyöskentely on kaverilla kovalla tasolla.”

”Rento tyyppi. Jalat maassa ja pää toimii”, hän kehui 24-vuotiasta englantilaista.

Thriston Lawrence (-15) palasi yhden päivän tauon jälkeen Joburg Openin kärkeen. Etumatkaa toisena olevaan Dean Burmesteriin on kolme lyöntiä. Isäntämaan pelaajat hallitsevat kärkisijoja, sillä kuuden parhaan joukossa on pelkkiä eteläafrikkalaisia.

Kilpailun muut suomalaiset, Kalle Samooja ja Lauri Ruuska karsiutuivat Houghton Golf Clubin kentällä pelattavassa kilpailussa viikonlopun kierroksilta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    heierk says:

    Milloin Pulkkanen oppii, että hyökkääminen ei tuo tulosta. Tapsa hallitsee tekniikan, mutta tavoite pitää oppia asettamaan kisatilanteen mukaan.Nyt tulee tunne, että hän liian usein pelaa toivotaan toivotaan peliä. CT saattaa opettaa kärsivällisyyttä ja nöyryyttä. Jos ei, niin ura voi olla tässä.