25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - SM-kilpailut

Pulkkanen kärkeen SM-kisoissa

Tapio Pulkkanen pelasi loistavasti SM-kisojen toisena päivänä.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen teki torstaina yhdeksän birdietä ja kaksi bogia pelattuaan Aulangon Eversti-kentän uusiksi ennätyslukemiksi tuloksen 65. Samalla lyöntipelin SM-kilpailujen suurin ennakkosuosikki otti oman paikkansa kisan kärjessä. Nokia River Golfin Erik Myllymäki pelasi keskiviikkona saman tuloksen, mutta tämä noteeraus ei ollut ennätyskelpoinen siirtosäännön vuoksi.

Pulkkanen harmitteli avauspäivänä epävireistä lyöntiään, mutta ongelmat ratkesivat harjoitusalueella. Torstaina kotkalaisella oli jo toinen ääni kellossa; kun putitkin upposivat, näytti Pulkkasen peli taas totutun helpolta.

Seuraavina ovat lahtelaiset MikkoLehtovuori (-4) ja Ville Lagerblom (-3), joka jakaa toisella kierroksella epäonnistuneen Myllymäen kanssa kolmatta sijaa. Pulkkasen lisäksi kuutosella alkavan tuloksen (69) pystyi torstaina pelaamaan vain Laukaan Peurunkagolfin Arto Pehkonen (-2). Hän jakaa kisassa viidettä sijaa Pickalan Juuso Kahloksen kanssa.

Juuso Kahlos on mukana mitalitaistelussa ensimmäisissä SM-kisoissaan. Vieressä isä Hannu Kahlos.

Juuso Kahlos on mukana mitalitaistelussa ensimmäisissä SM-kisoissaan. Vieressä isä Hannu Kahlos.

Ensimmäisissä yleisen sarjan SM-kisoissa pelaava Kahlos on turnauksen suurimpia yllättäjiä. Hän eteni kierrostaan virheettömästi sisääntulon viidennelle reiälle saakka, kunnes 14:n ”liian hyvä avaus” meni pitkäksi. Päivän ensimmäistä bogia seurasi 17. reiän tupla. Lisäksi Kahlos missasi viimeisellä birdien metrin päästä.

”Loppu oli vähän huono, mutta muuten olen aika tyytyväinen”, Mika Piltzin valmennettava sanoi.

Pian 19 vuotta täyttävä Kahlos on vielä melko tuntematon nimi kansallisella tasolla, mutta pronssi 21-vuotiaiden SM-turnauksessa oli osoitus hänen kyvyistään.

”Lähitulevaisuuden tavoitteenani on päästä opiskelemaan USA:aan. Ja vähän pidemmälle katsoen haluaisin päästä pelaamaan jenkkitourille. Täytyy tässä kesän aikana kartoittaa alustavasti sopivia college-vaihtoehtoja.”

Tamminen lisäsi johtoaan

Noora Tammisella on kuuden lyönnin etumatka Annika Nykäseen.

Noora Tammisella on kuuden lyönnin etumatka Annika Nykäseen.

Naisten kisassa kärkipaikka on edelleen Noora Tammisen (-3) hallussa. Espoon Golfseuran Annika Nykänen on tamperelaista kuusi lyöntiä jäljessä. Keimolan Sanna Nuutinen (+4) nousi torstaina kolmanneksi.

”Olosuhteet olivat tänään huomattavasti vaativammat. Yltyneessä tuulessa jatkolyönnit ja lähestymiset kävivät välillä työläiksi”, Tamminen sanoi. ”Huomiseksi täytyy taas saada fokus kohdalleen.”

Poutaiseksi ja tuuliseksi muuttunut säätyyppi on kuivattanut Aulangon kenttää ja tuonut samalla haasteita tuloksentekoon. Miesten kisassa cut-raja asettui +9:n ja naisilla +16:n kohdalle. SM-kisoja isännöivästä Aulangon Golfklubista jatkoon pääsivät ainoastaan TuukkaHieto (+9) ja Maija Korpi (+16). Jännitystä cut-rajalla

Pohjois-Carolinaan opiskelemaan lähtevä Sami Vanni meni kalkkiviivoilla jatkoon.

Pohjois-Carolinaan opiskelemaan lähtevä Sami Vanni meni kalkkiviivoilla jatkoon.

Ennen kierroksen päättymistä omaa jatkoon pääsyään chippiviheriöllä jännitti Helsingin Golfklubin Sami Vanni. Talin kenttä kasvatti aikoinaan liukuhihnalta mestareita ja mitalisteja, mutta ajan saatossa entinen suurseura ei ole kyennyt tuottamaan kansallisia huippupelaajia.

Nämä ajat ovat Vannin näkökulmasta vain kaukaista historiaa, mutta hän kantaa hieman huolta seuran kilpagolfpolitiikasta.

”En välttämättä ole kovin hyvilläni HGK:n suhtautumisesta seuran kilpapelaajiin. Tuki jää aika vähäiseksi, täältä palatessamme saamme ainoastaan hyvityksen kilpailu- ja harjoituskierrosmaksuista”. Vanni sanoi.

Vanni on tällä kaudella harjoitellut ja pelannut enimmäkseen Kytäjällä. Ratkaisuun vaikutti osaltaan Talin kentän alkukauden huono kunto, mutta myös Kytäjän mainiot treenauspuitteet.

Eversti on Vannille tuttu avajaiskaudestaan 2006, mutta tuosta kierroksesta hän ei omien sanojensa mukaan muista juuri mitään: ”Hyvän tuntuinen kenttä tämä on. Kiva pelata, ei liian rankaiseva. Ja kunnoltaan juuri sellainen kuin kentän SM-kisoissa kuuluu ollakin.”

Vanni on lähdössä piakkoin Pohjois-Carolinaan opiskelemaan. Koulunkäynnin ohella hän haluaa kehittyä Yhdysvalloissa mahdollisimman hyväksi pelaajaksi: ”Olen menossa samaan collegeen kuin Kim Koivu (mukana SM-kisoissa). He aikoivat tietojeni mukaan koota Pohjois-Carolinassa kovaa golfjoukkuetta, johon liittymässä mm. joitakin ruotsalaisia.”

Tulokset 75 ja 78 pelannut Vanni selviytyi torstai-iltana viimeisten joukossa Aulangon SM-kisojen jatkokierroksille.

Aamupäivä:

Myllymäki toiveikkaana toiselle kierrokselle

Erik Myllymäki osasi odottaa kisojen alkajaisiksi kovaa tulosta.

Erik Myllymäki osasi odottaa kisojen alkajaisiksi kovaa tulosta.

Erik Myllymäki odotteli toisen kierroksen starttiaan Everstin driving rangella. 19-vuotias nokialainen ei ollut yllättynyt kovasta avauspäivän tuloksestaan, vaikka monet eivät häntä keskiviikkona aivan kärkeen odottaneetkaan.

”En ole lainkaan yllättynyt eilisestä tuloksestani. Peli on kulkenut sen verran hyvin, että tätä saattoi odottaakin. Toki avauspäivänä kaikki meni ihan nappiin”, Myllymäki sanoi.

”Tänään vain samanlainen meininki päällä heti alusta alkaen, niin hyvä tulee.”

Myllymäen aikomus on edetä päivä kerrallaan kohti finaalikierrosta, jossa tavoitteena on mitali: ”Ilman muuta mitalia lähdetään hakemaan, mutta voitosta en suostu puhumaan sanaakaan.”

Jaakolalla eniten kiertuevuosia

35-vuotiaiden Suomen mestari Keijo Jaakola on esittänyt kelpo peliä myös Aulangon SM-kisoissa.

35-vuotiaiden Suomen mestari Keijo Jaakola on esittänyt kelpo peliä myös Aulangon SM-kisoissa.

Vähän matkan päässä lyöntiään viimeistellyt Keijo Jaakola on yksi SM-kisojen ikäpresidenteistä. 34-vuotias Jaakola kelpaa ensimmäistä kauttaan Mid Tourille, jossa hän nappasi viime viikonloppuna komeasti Suomen mestaruuden.

Jaakola ei ole pelaajana mikään eilisen teeren poika. Palkintokaapista löytyy kaksi yleisen sarjan SM-mitalia, vain kulta puuttuu: ”Eiköhän se oteta sitten täällä”, rennolla mielellä ollut Jaakola sanoi.

Suur-Helsingin Golfia edustava pelaaja ei käsittääkseen ole miesten sarjan vanhin pelaaja, mutta kansallisen kiertueen pelivuosia hän tietää omaavansa koko porukasta eniten: ”Oliskohan niitä joku 15 tai 16 vuotta”, hän laskeskeli.

Jaakola on edelleen varsin kova tekijä suomalaisessa kilpagolfissa, vaikka hänen elämässään on nykyään paljon muutakin. Keijo on kolmilapsisen perheen isä, joista nuorimmainen on vain kolmen kuukauden ikäinen. Lisäksi siviilityö PlusTV:n laskenta-asiantuntijana vaatii omat sovittelunsa harjoittelun kanssa.

Keskiviikkona tuloksen 70 pelannut Jaakola tarvitsi toisella kierroksellaan kuusi lyöntiä enemmän. Hän on kisan puolivälissä sijalla 14.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje