9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Pituuslyöjät käyvät SE:n kimppuun Hartolassa

Janos Uotila aikoo hyökätä Hartolassa Iiro Savingon uuden pituuslyönnin SE:n kimppuun.

Karskit miehet kokoontuvat lauantaina Hartolaan Avoimiin Audi Long Drive SM-kilpailuihin. Silloin hyökätään tosissaan uuden Suomen ennätyksen kimppuun, joka on 422,6 metriä.

Vasta 17-vuotias Iiro Savinko on noussut vuosien varrella tähdeksi Audi Long Drive –kiertueella, jonka hän voitti 2009. Ruotsin Söderbyssä nuorukainen takelteli alkukilpailuissa, mutta kun vanhat patut Mikko Pirinen ja Janos Uotila kehottivat nuorukaista nostamaan housuja ja kiristämään vyötä, alkoi myös tapahtua.

Uusi ennätys on siis 422,6 metriä ja sillä sijoittui brittiläisen Joe Millerin ja eteläafrikkalaisen Mick Yelovichin jälkeen kolmanneksi.

”Ei Iiron tulos mikään yllätys ollut, vaikka hän alussa löikin palloa kuin pieni possu. Hän oli jo luovuttaa, mutta löysi sopivasti rentoutta ja uutta virtaa karsinnan lopussa. Ja sittenhän se lähti. Kun illalla menimme nukkumaan, kysyin että harmittaako, kun et antanut periksi”, naurahtaa Janos Uotila.

”Poika on entinen jääkiekkoilija ja sen myötä tottunut kuuntelemaan vanhempien ja viisaampien neuvoja.”

Uudella ennätyksellä sijoittui brittiläisen Joe Millerin ja eteläafrikkalaisen Mick Yelovichin jälkeen kolmanneksi.

Ranskan mestari Mikko Pirinen ja 2007 Euroopan kiertueen voittanut Janos Uotila aikovat pistää SE-lukemat tiukoille Hartolassa lauantaina. Molemmat löivät jo Ruotsissa reilusti yli 400 metriä. Pitkä mies Antti Saleva on kärsinyt tällä kaudella pituuslyönnissä tutusta vasemman käden rannetyrästä, mutta on luvannut taistella mestaruudesta kivusta huolimatta.

Tämän hetken tiedon mukaan Savinko ei ole Hartolassa paikalla, sillä hän on lupautunut saman aikaan käytäviin cheerleadingin EM-kisoihin Helsingissä. Kyseessä on siis monipuolinen nuorukainen, kun on vielä se jääkiekkotausta.

Kuten Hartolan kilpailun nimi kertoo, se on kaikille avoin. Karsintapaikkoja on kymmenkunta ja oma tykki kannattaa virittää kuumaksi jo aamutuimaan, sillä paikalla pitää olla klo 8.30. Kilpailupaikkana on Hartolan Golfklubi ja lyöntipaikat ovat aivan klubitalon edustalla, muuten pallot eivät mahtuisi kentälle.

”Siellä on mahdollisuus lyödä yli 400 metrin siivuja. Alusta on lyhyeksi ajettua tiukkaa ruffia”, lupailee Uotila.

Lisätietoja http://www.actiongolf.fi/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje